KESJULY18

2011-09-09 14:16:09
«Προοδευτική»: Κονιορτοποιήθηκε ο σεβασμός του θεσμού του Προέδρου από την πλειοψηφία της ΠΟΦΕΝ

«Προοδευτική»: Κονιορτοποιήθηκε ο σεβασμός του θεσμού του Προέδρου από την πλειοψηφία της ΠΟΦΕΝ


 Προκλητική απαίτηση χαρακτηρίζει η φοιτητική παράταξη του ΑΚΕΛ Αριστεράς, «Προοδευτική» τη θέση της ΠΟΦΕΝ, όπως δημοσιεύτηκε πριν από λίγο, ότι δηλαδή, πρέπει να παραιτηθεί ο πρόεδρος Χριστόφιας μετά την τραγωδία στο Μαρί. Στην ανακοίνωσή της η Προοδευτική αναφέρε:

"Η Προοδευτική Κ.Φ εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια της για τη χθεσινή πλειοψηφική πολιτική απόφαση της Γραμματείας της ΠΟΦΕΝ να πάρει θέση για την έκρηξη στο Μαρί πριν ολοκληρωθεί η έρευνα για τις όποιες ευθύνες. Η Προοδευτική θεωρεί, ότι στην 38χρονη ιστορία της Ομοσπονδίας, είναι πρωτοφανές το γεγονός η Γραμματεία της ΠΟΦΕΝ να αμφισβητεί το συντεταγμένο κράτος και τις έννομες διαδικασίες του μέσα από τις αποφάσεις του.

Διερωτόμαστε με ποια στοιχεία και με ποιο μαρτυρικό υλικό κάποιοι προτρέχουν να προδικάσουν το όποιο αποτέλεσμα. Πώς μπορεί ένα από τα ανώτερα όργανα του φοιτητικού κινήματος να ασκεί πολιτική στη βάση δημοσιευμάτων και προσωπικών εκτιμήσεων σε θέματα που άπτονται επιστημονικών γνώσεων, να δικάζει και να καταδικάζει τον οποιοδήποτε; Ο μίνιμουμ σεβασμός στο θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας, και στο συντεταγμένο κράτος έχει κονιορτοποιηθεί στη Γραμματεία της ΠΟΦΕΝ από μια ευκαιριακή πλειοψηφία.

 Κατά Αναστασιάδη και  Ομήρου

Η χθεσινή συνεδρία της ΠΟΦΕΝ έχει ρίξει άπλετο φως και για το ακομμάτιστο των λεγόμενων αγανακτισμένων. Η Πρωτοπορία του κ. Νίκου Αναστασιάδη, όπως και ο Αγώνας του κ. Ομήρου έθεσαν ξεκάθαρο θέμα συμμετοχής στις εκδηλώσεις των αγανακτισμένων. Η επιχειρηματολογία τους συνταυτίζεται πλήρως με τους τάχα ακομμάτιστους αγανακτισμένους. Ρωτούμε ξεκάθαρα τόσο τον κ. Αναστασιάδη όσο και τον κ. Ομήρου: Ο Δημήτρης Χριστόφιας είναι δολοφόνος και πρέπει να παραιτηθεί; Αυτό δηλώνει η απαίτηση των νεολαίων τους για παρουσία των φοιτητών σε μια εκδήλωση που έχει ως βασικό της σύνθημα το πιο πάνω (σ.σ. για τη σύναξη στις 12 Σεπτεμβρίου έξω από το Προεδρικό). Εμείς ένα έχουμε να δηλώσουμε:  Όσο κι αν στρουθοκαμηλίζουν για το περί αυθόρμητου και ακομμάτιστου των αγανακτισμένων οι μάσκες έπεσαν χθες. Στους λεγόμενους αγανακτισμένους, οι πιο πάνω προσφέρουν και οργανωτική και πολιτική καθοδήγηση μέσα από τους κομματικούς τους μηχανισμούς.

 Στήριγμα σε Χριστόφια και ΑΚΕΛ

Η Προοδευτική Κ.Φ. με κραυγή αγωνίας καλεί για άλλη μια φορά σε ενότητα. Καλεί τον κάθε δημοκρατικά σκεπτόμενο φοιτητή που σέβεται το έννομο και συντεταγμένο κράτος να μην ενδώσει στις σειρήνες της αναρχίας και της αμφισβήτησης των πάντων. Η αμφισβήτηση των θεσμών πλήττει βάναυσα τη δημοκρατία. Ας σταθούμε επί των επάλξεων φρουροί της ενότητας της πατρίδας και του λαού μας. Με ψυχραιμία να περιμένουμε να ολοκληρωθεί η έρευνα. Τέτοιες διχαστικές πολιτικές, γεμάτες μίσος και φανατισμό, τις έζησε ξανά ο τόπος μας. Τις πληρώσαμε όλοι με την κατοχή. Σήμερα που η Τούρκικη αδιαλλαξία και προκλητικότητα κλιμακώνεται, απαντάμε με ενότητα και αγώνα. Να μην περάσουν τα σχέδια του ιμπεριαλισμού στην πατρίδα μας. Δηλώνουμε αποφασιστικά και με στεντόρεια φωνή: Δεν θα περάσει το μίσος και η διχόνοια στους φοιτητές. Ήμασταν και θα συνεχίσουμε να είμαστε οι σκαπανείς της ενότητας, οι σκαπανείς του σεβασμού στους θεσμούς, το μεγάλο στήριγμα του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και του κόμματος μας του ΑΚΕΛ. Ο λόγος είναι απλός: τούτη την ώρα πάνω από όλα είναι η Κύπρος και η σωτηρία της!"


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

FREDERICK-EXAPOSASEOS
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
TEPAKFEB19
NEAPJUL17
MIMJUL
ALEXANDER19
HPJETPRO
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
INTERCOLLEGE9
PROGNOSIS9
FORUMMARCH
OLYMPION2017
CYIMASTER
Middlesex2016