KESJULY18

2019-07-18 22:14:21
ΕΕΥ, ρουσφέτι και ημετεροκρατία

ΕΕΥ, ρουσφέτι και ημετεροκρατία


ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ*

Ανεπανόρθωτα έχει πληγεί το κύρος και η αξιοπρέπεια του Προέδρου και των μελών της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας  (ΕΕΥ).

Αφήνοντας άφωνο τον εκπαιδευτικό κόσμο της Κύπρου, για άλλη μια φορά, συμπεριφέρεται έως να βρίσκεται σε εντεταλμένη υπηρεσία άλλων κέντρων αποφάσεων.

Δυστυχώς, η ρίζα του κακού είναι βαθιά και φθάνει μέχρι τον λόφο του Προεδρικού, την Πινδάρου, την Αρχιεπισκοπή, αλλά και τους υψηλούς ορόφους του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

Παραβιάζοντας την κείμενη Κυπριακή Εκπαιδευτική Νομοθεσία, αλλά και κάθε έννοια δικαίου, ίσης μεταχείρισης και χρηστής διοίκησης προβαίνει σε ευνοιοκρατικές μεταθέσεις  εκπαιδευτικών. Αποκορύφωμα οι τελευταίες μεταθέσεις Διευθυντών Μέσης Εκπαίδευσης.

Η ΕΕΥ, μια Ανεξάρτητη Επιτροπή, η οποία κλήθηκε να δώσει όρκο και δέσμευση ότι θα λειτουργεί στα πλαίσια του Συντάγματος και της Νομοθεσίας, ενδίδει, τελικά, στις κομματικές ντιρεκτίβες, αμαυρώνοντας το όνομα και το κύρος της, ενώ ενσπείρει, ταυτόχρονα την απογοήτευση και την ανασφάλεια στις τάξεις των εκπαιδευτικών και όχι μόνο.

Αλήθεια, κύριοι της ΕΕΥ, μπορείτε κατά το δοκούν να μεταθέτετε όποιον θέλετε, όποτε θέλετε, χωρίς να υπολογίζετε κανέναν; Ούτε νόμους, ούτε θεσμούς; Τι νομίζετε ότι είστε; Μικροί Θεοί; Θεοί πάντως δεν είστε! Κατώτεροι των περιστάσεων, ναι.

Εσείς, αλήθεια, εντέλλεστε να απολύετε και εκπαιδευτικούς, τους οποίους κρίνετε ως ανεπαρκείς και ακατάλληλους; Εσείς; Με ποιαν αξιοπιστία;

Δυστυχώς, μελανουργήσατε και επί των θετικών δειγμάτων γραφής που, αρχικά,  είχατε επιδείξει, πριν ενδώσετε σε πιέσεις. Τώρα στα δείγματα γραφής έχει μείνει μόνο η … «τάτσα».

Έχετε καταστεί ευάλωτοι και εγκλωβισμένοι, πλέον, στις πιέσεις για ρουσφέτι και βόλεμα ημετέρων, θυματοποιώντας, ταυτόχρονα κάποιους άλλους. Πίσω από αυτούς τους «άλλους», κύριοι της ΕΕΥ, υπάρχουν οικογένειες, άνθρωποι με προβλήματα και που, δυστυχώς, η τύχη δεν τους ευνόησε με…  μπάρμπα στην Κορώνη!!!

Οφείλατε, κύριε πρόεδρε της ΕΕΥ, γιατί σε σας πέφτει το βάρος, να θωρακιστείτε με αντοχές και αντιστάσεις, διαφορετικά δεν έπρεπε να αποδεχτείτε αυτή τη θέση. Η ένοχη σιωπή σας δυσχεραίνει τη θέση σας. Θα κληθείτε, πιστεύω να δώσετε λόγο και στην Επιτροπή Παιδείας της Βουλής με το άνοιγμα των εργασιών της. Εκτός και αν, ο πρόεδρος της Επιτροπής αρνηθεί να εγγράψει το θέμα, όπως έπραξε και στο παρελθόν για σοβαρά θέματα, στα οποία το κόμμα του και κατ’ επέκταση και ο ίδιος είχε άλλη άποψη από την πλειοψηφία, όπως ήταν το ζήτημα των Εξετάσεων των Τετραμήνων. Μέχρι τότε μπορείτε, αν θέλετε, να αποκαταστήσετε την τάξη. Να απεγκλωβιστείτε από τα όποια στεγανά σας έχουν οδηγήσει. Σε αντίθετη περίπτωση, η οποιαδήποτε πράξη ή απόφασή σας,  από τούδε και στο εξής, θα τελεί υπό αμφισβήτηση και του πλέον καλόπιστου επικριτή σας.

Η φετινή χρονιά, κύριοι της ΕΕΥ, είναι προεκλογική για το εκπαιδευτικό συνδικαλιστικό κίνημα και ίσως θα έπρεπε να είστε διπλά προσεκτικοί. Αντίθετα, με τις ενέργειές  σας θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί ότι παρεμβαίνετε και στις εκλογές των εκπαιδευτικών. Θα πρέπει και η ΟΕΛΜΕΚ, ως θεματοφύλακας των κανονισμών και των καλώς νοούμενων συμφερόντων των εκπαιδευτικών να απαιτήσει την άμεση άρση της αδικίας και της παρανομίας.

Εμείς, δεν επιθυμούμε μια ΕΕΥ όμηρο κανενός. Τη θέλουμε Ανεξάρτητη, Αδέκαστη, Αντικειμενική  και Σθεναρή στις όποιες πιέσεις και παρεμβάσεις από οπουδήποτε και αν προέρχονται.

 *Διευθυντής Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

FREDERICK-EXAPOSASEOS
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
TEPAKFEB19
NEAPJUL17
KENITHESITEPAK
MIMJUL
ALEXANDER19
HPJETPRO
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
INTERCOLLEGE9
PROGNOSIS9
FORUMMARCH
OLYMPION2017
CYIMASTER
Middlesex2016