KESJULY18

2019-07-11 13:21:31
Προοδευτική Καθηγητών: Στο παρά πέντε, οδηγούμαστε και πάλι σε πρόχειρες και βιαστικές αποφάσεις

Προοδευτική Καθηγητών: Στο παρά πέντε, οδηγούμαστε και πάλι σε πρόχειρες και βιαστικές αποφάσεις


 Για τις Εξετάσεις Τετραμήνων και την αξιολόγηση των μαθητών/τριών

Με ανακοίνωσή της η Προοδευτική Κίνηση Καθηγητών αναφέρει:

«Δέκα ολόκληρους μήνες είχε στη διάθεσή του το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, μετά την απόφαση της Βουλής για αναβολή των Εξετάσεων στο τέλος των Τετραμήνων από τον περασμένο Οκτώβριο, για να συζητήσει με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς τη βελτίωση του υφιστάμενου συστήματος αξιολόγησης των μαθητών/τριών και την αποφυγή του εκπαιδευτικού εγκλήματος των Εξετάσεων στο τέλος των Τετραμήνων.

Δυστυχώς, το Υπουργείο Παιδείας δεν αξιοποίησε αυτό το χρονικό διάστημα, επιδεικνύοντας αδικαιολόγητη εμμονή στην εφαρμογή των Εξετάσεων στο τέλος των Τετραμήνων, όπως ψηφίστηκαν τον Φεβρουάριο του 2017. Επιπλέον, μοναδικό του μέλημα ήταν η διοργάνωση ενημερώσεων για τον τρόπο που σκοπεύει να εφαρμόσει αυτές τις εξετάσεις, επενδύοντας χρόνο και δημόσιο χρήμα (πόσο αλήθεια;), για την εκστρατεία προβολής του μέτρου, με καταχωρήσεις στα έντυπα μέσα και διαφημιστικά φιλμάκια στα ηλεκτρονικά μέσα.

Όλα τα πιο πάνω αποδεικνύουν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι το Υπουργείο Παιδείας δεν είχε καμία απολύτως διάθεση να ανοίξει τη συζήτηση και να βρει λύσεις, που να μπορούσαν αφενός να βελτιώσουν την υφιστάμενη κατάσταση αξιολόγησης των μαθητών/τριών και αφετέρου να απέτρεπαν την εφαρμογή των Εξετάσεων στο τέλος των Τετραμήνων.

Το θέμα των Εξετάσεων στο τέλος των Τετραμήνων άνοιξε τελικά, όχι με πρωτοβουλία του φορέα που ήταν αρμόδιος να το πράξει, δηλαδή το Υπουργείο Παιδείας, αλλά εξαιτίας της κατάθεσης σχετικής Πρότασης Νόμου στη Βουλή, λίγα μόλις 24ωρα πριν αυτή κλείσει για την περίοδο των θερινών διακοπών.

Έτσι, αντί να γίνει ενδελεχής, ολοκληρωμένος και επιστημονικός διάλογος ανάμεσα σε όλους τους φορείς, για τον οποίο είχαμε στη διάθεσή μας δέκα ολόκληρους μήνες, καταλήξαμε και πάλι στη συζήτηση του θέματος στο παρά πέντε, με ορατό τον κίνδυνο να οδηγηθούμε και πάλι σε βιαστικές και πρόχειρες αποφάσεις, που θα λειτουργήσουν εις βάρος των μαθητών/τριών, των εκπαιδευτικών και του δημόσιου σχολείου, με αποκλειστική ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας.  

Καλούμε όλους τους αρμόδιους και εμπλεκόμενους φορείς να αντιληφθούν ότι πολύπλοκα θέματα και εκπαιδευτικές πολιτικές, όπως η αξιολόγηση των μαθητών/τριών δεν μπορούν και δεν πρέπει να συζητούνται και να διευθετούνται με τον τρόπο που σήμερα όλοι διαπιστώνουμε. Αντιθέτως, χρειάζονται χρόνο και επιστημονική ανάλυση, για να προκύψουν τελικά οι επιθυμητές ενέργειες και να αποφευχθούν οι πιθανές παρενέργειες από κάθε επί μέρους ρύθμιση που περιλαμβάνουν.

Ως εκ τούτου, ως Προοδευτική Κίνηση Καθηγητών, σημειώνουμε εμφατικά: Όχι στο παιδαγωγικό έγκλημα των Εξετάσεων στο τέλος των Τετραμήνων. Όχι σε πρόχειρες και βιαστικές αποφάσεις για την Παιδεία μας, γιατί πληρώνουμε ήδη ακριβά αυτές που λήφθηκαν με παρόμοιο τρόπο τα τελευταία χρόνια».


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

Τέλλος Άγρας
Thu July 11, 2019, 21:32:13
Παρακαλώ μην δώσετε αφορμή για καθυστέρηση έναρξης μαθημάτων και αποχές, ήταν επιζήμιο τη προηγούμενη χρονά .Η ΠΣΕΜ καπηλευτηκε την επιπολαιότητα του υπουργείου και με το κάλεσμα τους για αποχη απο μαθήματα, για διαδηλώσεις, κλπ εκτός του οτι ηταν δεν απέδειξαν τίποτε, εμείς χάναμε πολύτιμες εκπαιδευτικές ώρες . Αν θα αλλάξει εφαρμόστε μέτρα εκ των προτέρων

FREDERICK-EXAPOSASEOS
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
TEPAKFEB19
NEAPJUL17
MIMJUL
ALEXANDER19
HPJETPRO
THEOLOGIKISXOLI
CDACOLLEGE19
INTERCOLLEGE9
PROGNOSIS9
FORUMMARCH
OLYMPION2017
CYIMASTER
Middlesex2016