KESJULY18

2019-07-03 12:19:15
Εξορθολογήστε το ΝΣΔΕ κ. Υπουργέ, δικαιώστε όσους πέτυχαν στις εξετάσεις

Εξορθολογήστε το ΝΣΔΕ κ. Υπουργέ, δικαιώστε όσους πέτυχαν στις εξετάσεις


*ΤΩΝ ΣΤΕΛΛΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ, ΜΑΡΙΑΣ ΓΙΑΓΚΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΝΕΟΦΥΤΟΥ ΚΑΙ ΛΟΥΗ ΧΑΤΖΗΛΟΪΖΟΥ*

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ Παιδείας

Επικοινωνούμε  μαζί  σας προκειμένου να σας ενημερώσουμε σχετικά με κάποιες  σοβαρές δυσλειτουργίες του Νέου Συστήματος Διορισμού Εκπαιδευτικών  και  οι οποίες δυνατόν να θέσουν εν αμφιβόλω την αξιοπιστία του όλου εγχειρήματος το οποίο όλοι  θυμόμαστε ότι επιτεύχθηκε μετά από δεκαετίες αδιεξόδων και μετά από φοβερές συνέπειες για την ίδια την παιδεία και τα παιδιά μας.

Ανήκουμε στην κατηγορία των συμπολιτών μας που όχι μόνο θεωρούν ως θετικό το Νέο Σύστημα Διορισμών μετά από εξετάσεις, αλλά και ως εκπαιδευτικοί το στηρίξαμε με την ίδια την συμμετοχή μας.

Παρακαθίσαμε στις εξετάσεις του 2017, περάσαμε με επιτυχία και καταταχτήκαμε σύμφωνα με τα κριτήρια που εσείς θέσατε, στις πρώτες θέσεις του καταλόγου της ειδικότητας μας (Φυσική Αγωγή)

Κατά την περσινή σχολική χρονιά, και έπειτα από πρόταση του Υπουργείου Παιδείας (σύμφωνα δηλαδή με τις προβλεπόμενες ανάγκες του σε εκπαιδευτικούς) λάβαμε επιστολή από την Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας προκειμένου να παρακολουθήσουμε το Πρόγραμμα Προυπηρεσιακής Κατάρτισης.  Όπως εμφατικά αναφερόταν στην επιστολή, σε περίπτωση άρνησής μας επρόκειτο να διαγραφούμε από τον σχετικό κατάλογο.

Σημειώνουμε σε αυτό το σημείο ότι το πιο πάνω πρόγραμμα διαρκεί δύο τετράμηνα και απαιτεί υποχρεωτικές παρουσίες σε πρωινό/η και απογευματινό χρόνο, κάτι που ασφαλώς μας ανάγκασε να εγκαταλείψουμε τις δουλειές μας, ενώ αρκετοί είναι αυτοί που ήρθαν από το εξωτερικό με τις όποιες οικονομικές συνέπειες που μπορεί ο καθένας να φανταστεί.

Παρά το υψηλό οικονομικό και άλλο κόστος που είχε η απόφαση μας αυτή, θεωρήσαμε πως έπρεπε να παρακολουθήσουμε το σχετικό πρόγραμμα  προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι η απόκτηση και αυτού του διπλώματος και αυτού του πλεονεκτήματος, θα μας διασφάλιζε τη θέση για την οποία είχαμε ήδη πετύχει στις εξετάσεις που προηγήθηκαν.

Δυστυχώς για μια μερίδα από εμάς η απόφασή μας φαίνεται ότι δεν θα έχει την κατάληξη την οποία προσδοκούσαμε. Και αυτό γιατί είναι δυνατόν με τις επικείμενες εξετάσεις για πρόσληψη που εξαγγείλατε ότι θα πραγματοποιηθούν τον ερχόμενο Νοέμβριο να ανατραπεί η σειρά προτεραιότητας που σήμερα υπάρχει και στην οποία–επαναλαμβάνω- έχουμε κερδίσει μετά από εξετάσεις και κριτήρια που εσείς έχετε θέσει.

Αντιλαμβανόμαστε πως το υπουργείο σας είναι η πρώτη φορά που ευρίσκεται ενώπιον ενός ανάλογου προβλήματος καθώς με τον κατάλογο Διοριστέων που ίσχυε μέχρι το 2018 - και τώρα ισχύει παράλληλα με των Διορισίμων - ήταν αδύνατον να προκύψει οποιαδήποτε αλλαγή στη σειρά των υποψηφίων και όλοι οι υποψήφιοι γνώριζαν με ακρίβεια εάν και πότε θα προσλαμβάνονταν.

 Ως εκ τούτου, θεωρούμε πως είναι όχι μόνο δίκαιο αλλά και επιβεβλημένο για την προστασία του  νέου συστήματος διορισμών να μας διασφαλίσετε πως τόσο η επιτυχία μας στις εξετάσεις, όσο και η επιτυχία μας στην ολοκλήρωση του προγράμματος προυπηρεσιακής κατάρτισης θα  μας διασφαλίσει αυτό για το οποίο αγωνιστήκαμε και πετύχαμε: Τον διορισμό μας στην δημόσια εκπαίδευση.

Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο εάν με απόφαση σας «κλειδώσετε» τον κατάλογο για όσους έχουν πετύχει τις εξετάσεις και αποκτήσει τη βεβαίωση της υποχρεωτικής προυπηρεσιακής κατάρτισης.  Με αυτό τον τρόπο δεν θα υπάρχει η δυνατότητα τυχόν νέοι επιτυχόντες να υπερκεράσουν τη δική μας θέση για την οποία διασφαλίσαμε στις προηγούμενες εξετάσεις.

Η ενέργεια σας αυτή θα δικαιώσει την προσπάθεια μας, θα συμβάλει στην αξιοπιστία του συστήματος διορισμών και θα το εξορθολογίσει καθώς θα γνωρίζουν όλοι όσοι πετύχουν πως η επιτυχία τους θα έχει αντίκρισμα.

Με εκτίμηση,

*Οι πιο πάνω εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

Μιχάλης Α. Πόλης
Thu July 04, 2019, 12:01:23
Το πραγματικό πρόβλημα είναι η υπερ-παραγωγή εκπαιδευτικών από τα πανεπιστήμια με αποτέλεσμα η αγορά εργασίας στην εκπαίδευση να μεταβληθεί σε ρωμαϊκή αρένα στην οποία ισχύει το ρητό "Ο θάνατος σου η ζωή μου"
Εκτός από τη χαμένη εργασία για προϋπηρεσιακή κατάρτιση, υπολογίστε τα επαναλαμβανόμενα έξοδα για ιδιαίτερα εξετάσεων κάθε δύο χρόνια για το ΝΣΔΕ, έξοδα για απόκτηση μάστερ, διδακτορικού για μοριοδότηση διορισμού...Υπολογίστε ακόμα έξοδα μετάβασης για μακρινές τοποθετήσεις, κατάργηση εφάπαξ και σύνταξης για νεοεισερχόμενους, τον μπαμπούλα του νέου συστήματος αξιολόγησης που θα υπονομεύει την μονιμότητα, την παραβατικότητα που δεν ξέρεις από που θα σου έρθει η καταγγελία ή ποιος θα σε δείρει, τη γραφειοκρατία που είναι όπως τη λερναία ύδρα κλπ κλπ.
Κάντε απλώς μια πρόσθεση πόσα χρήματα και πόσα χρόνια από τη ζωή σας φάγατε για να φτάσετε, αν το καταφέρετε στο διορισμό στα 35-40 χρόνια..δεν αξίζει τον κόπο...απλώς δεν ξέρετε που πάτε να μπλέξετε..στο εξωτερικό δεν βρίσκουν δασκάλους εμείς εδώ νομίζουμε ότι ζούμε στη δεκαετία του 1980. Κάποτε θα ξυπνήσουμε;

Ήβη Αλέξανδρου
Thu July 04, 2019, 09:41:15
Δυστυχώς αυτό που ζητάτε ειναι παράλογο και άδικο για τους συναδέλφους που βρίσκονται στον κατάλογο διοριστεων. Υπάρχουν άτομα που ενώ εργάζονταν ως αντικαταστάτες για 10 χρόνια, έχουν κάνει την προϋπηρεσιακη και δούλεψαν με σύμβαση 2 χρόνια έχουν βγει εκτός εκπαίδευσης λόγο του ΝΣΔ. Άλλωστε το παιδαγωγικό δεν εξασφάλισε ποτέ κανένα. Υποθέτουν κάποιες ανάγκες και για να λειτουργήσει το πρόγραμμα- να δουλέψουν οι καθηγητές του παιδαγωγικού αυξάνονται οι υποψήφιοι, έτσι κανείς δεν είναι σίγουρος για το εάν και πότε θα μονιμοποιηθεί. Εξάλλου όλοι γνωρίζαμε από πριν ότι θα συνέβαινε κάθε δύο χρόνια αυτή η ανακύκλωση εκπαιδευτικών. Μπορείτε να ξαναδώσετε εξετάσεις για να μη σας περάσουν θα μπορούσε να πει κάποιος... Τώρα μπορείτε να κατανοήσετε και όλους τους άλλους που την έπαθαν με το ΝΣΔ!! Αν τώρα αυτό το σύστημα είναι καλύτερο ή όχι ο χρόνος θα το κρίνει. Οι οικογένειες όμως όλων αυτών των εκπαιδευτικών από οποιοδήποτε κατάλογο θα κλονίζονται κάθε δύο χρόνια και όσοι ήταν πολύ κοντά από διοριστεων θα αναμένουν τα διπλάσια χρόνια και αν υπάρχουν ανάγκες για να μονιμοποιηθούν τώρα πια!!

Στέλιος Μουσικός
Wed July 03, 2019, 17:12:56
Γνωριζατε εξαρχης οτι τετοια ηταν η φιλοσοφια του ΝΣΔΕ. Ξερατε οτι θα υπαρχει ανακυκλωση εκπαιδευτικων καθε δυο χρονια. Εντουτοις το στηριξατε και παρακαθησατε στις εξετασεις. Οταν τα λεγαμε αυτα και φωναζαμε που εισασταν να μας υποστηριξετε; Για μας που ημασταν ενα βημα προ διορισμου και αδικουμασταν λεγατε γιατι δεν δινετε κι εσεις εξετασεις; Τωρα που βρεθηκατε κι εσεις σε αυτη τη θεση τι εχετε να πειτε; Τροχος ειναι και γυριζει. Τωρα καθιστε να φατε αυτα που σας σερβιραν και μην εχετε παραπονο.

Κυριάκος Κυριάκου
Wed July 03, 2019, 13:16:58
Είναι άδικο να πετάς έξω από τα σχολεία εκπαιδευτικούς που 1) πέτυχαν στην εξέταση εξασφαλίζοντας ψηλές βαθμολογίες 2) εκπλήρωσαν με επιτυχία τις υποχρεώσεις τους στο πρόγραμμα προυπηρεσιακής κατάρτισης 3) διορίστηκαν από τους καταλόγους διορισίμων και εργάζονται ήδη σε σχολεία. Θα δημιουργηθεί ένας φαύλος κύκλος όπου κάθε δύο χρόνια θα μπαινοβγαίνουν άτομα σε σχολεία με ότι αυτό συνεπάγεται για τους μαθητές.

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
TEPAKFEB19
NEAPJUL17
MIMJUL
ALEXANDER19
HPJETPRO
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
INTERCOLLEGE9
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
global
CYIMASTER
Middlesex2016