KESJULY18

2019-06-28 18:02:55
5 Χάλκινα μετάλλια για Κυπρο στη Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα στον Αγρό για μαθητές κάτω των 15.5

5 Χάλκινα μετάλλια για Κυπρο στη Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα στον Αγρό για μαθητές κάτω των 15.5


Κυπριακή Μαθηματική Εταιρεία, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και τη Μαθηματική Εταιρεία Νοτιοανατολικής Ευρώπης-MASSEE, διοργάνωσε στην Κύπρο την 23η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα για μαθητές κάτω των 15,5 ετών (23rd Junior Balkan Mathematical Olympiad-JBMO 2019), από τις 20 μέχρι τις 25 Ιουνίου 2019 στο ξενοδοχείο ΡΟΔΟΝ στον Αγρό.

Στην 23η  Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα για μαθητές κάτω των 15.5 ετών – JBMO 2019 (23rd Junior Balkan Mathematical Olympiad) συμμετείχαν 10 χώρες μέλη: η Αλβανία, η Βοσνία-Ερζεγοβίνη, η Βουλγαρία, η Κύπρος, η Ελλάδα, η Μολδαβία, το Μαυροβούνιο, η Βόρεια Μακεδονία, η Ρουμανία και η Σερβία. Συμμετείχαν επίσης 6 χώρες μη μέλη: το Αζερμπαϊτζάν, η Γαλλία, το Εκουαδόρ, το Καζακστάν, η Κροατία και η Σαουδική Αραβία. Λόγω της διεξαγωγής της JBMO 2019 στην Κύπρο, συμμετείχαν δύο ομάδες στη Βαλκανιάδα εκ μέρους της Κύπρου.

97 συνολικά μαθητές και μαθήτριες συμμετείχαν στο διαγωνιστικό κομμάτι που έγινε το Σάββατο 22 Ιουνίου 2019. Η Τελετή Βράβευσης των μαθητών και μαθητριών έγινε τη Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019, στο ξενοδοχείο ΡΟΔΟΝ στον Αγρό. Δόθηκαν 13 χρυσά μετάλλια, 21 αργυρά μετάλλια και 34 χάλκινα μετάλλια.

Η όλη διοργάνωση στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία και πολλά θετικά σχόλια από τις φιλοξενούμενες χώρες.

Η Κυπριακή Μαθηματική Εταιρεία ευχαριστεί όλους τους υποστηρικτές που βοήθησαν στη διοργάνωση της 23ης Βαλκανικής Μαθηματικής Ολυμπιάδας για μαθητές κάτω των 15.5 ετών, και ειδικότερα το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού που ήταν ο κύριος υποστηρικτής της διοργάνωσης.


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

Κυριάκος Ματθαίου
Sat June 29, 2019, 13:51:35
Ήταν ίσως η σημαντικότερη Διεθνής Διοργάνωση που πραγματοποιήθηκε στην Κύπρο στον τομέα της Μέσης Εκπαίδευσης.
Υλοποιήθηκε όπως περιγράφει και ο Σωτήρης με άρτιο τρόπο, , και δεχθήκαμε πολλά συγχαρητήρια από τις ξένες αποστολές που συμμετείχαν.
Είχαμε επίσης από τις καλύτερες επιτυχίες της των μαθητών της Κύπρου σε Βαλκανική Ολυμπιάδα.
Κι όμως η προβολή από τα ΜΜΕ μηδαμινή…
Η δε σημασία που δόθηκε από το Υπουργείο Παιδείας, τόσο για την διοργάνωση αυτή που έγινε στην Κύπρο, αλλά και για τις επιτυχίες των μαθητών μας δυστυχώς δεν ήταν καθόλου η αρμόζουσα.
Άμα κάψουν ένα κάλαθο εκεί θα βρεθούν όλες οι κάμερες με τον Υπουργό για δηλώσεις.
Όταν πάρουν 5 χάλκινα μετάλλια σε Βαλκανική Ολυμπιάδα και οι κάμερες αλλά και ο Υπουργός απουσιάζουν.
Στη δυσφήμιση της εκπαίδευσης της Κύπρου πάμε πολύ καλά. Και στα φιλμάκια για να προωθήσουμε τις εξετάσεις των Τετραμήνων ακόμα καλύτερα.
Κάπου οι προτεραιότητες μας σε αυτό τον τόπο πάσχουν… Δυστυχώς…

Σωτήρης Λοϊζιάς
Fri June 28, 2019, 19:15:02
Θα ήθελα να εκφράσω και δημόσια τα συγχαρητήριά μου προς όλους τους μαθητές των εθνικών μας ομάδων. Μας έχουν κάνει όλους περήφανους. Συγχαρητήρια θα ήθελα επίσης να πω σε όλους τους συναδέλφους μαθηματικούς, οι οποίοι έχουν δουλέψει σκληρά για να προετοιμάσουν τους μαθητές μας για τον διαγωνισμό αυτό. Φυσικά, δεν θα μπορούσα να μην αναφέρω και τους γονείς των μαθητών αυτών, οι οποίοι στήριξαν και αυτοί με όλους τους δυνατούς τρόπους τα παιδιά τους στην δύσκολη αυτή προσπάθεια.

Ως μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής, θα ήθελα να ευχαριστήσω δημόσια όλους όσους εργάστηκαν άοκνα, «σπαταλώντας» τον ελεύθερο τους χρόνο, για την επιτυχία της όλης διοργάνωσης. Έχουμε γίνει δέκτες εγκωμιαστικών σχολίων από όλες τις αποστολές για την οργάνωση του διαγωνισμού. Θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά και όλους όσους στήριξαν την όλη προσπάθεια και πιο συγκεκριμένα το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, που ήταν ο κύριος υποστηρικτής της διοργάνωσης, τον Δήμο Λεμεσού, το Υφυπουργείου Τουρισμού, το Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Πανεπιστήμιο Uclan Cyprus.

Τα πιο κάτω αποτελούν προσωπικές μου απόψεις.

Διοργανώσεις όπως αυτές θεωρώ πως θα έπρεπε να τυγχάνουν μεγαλύτερης προβολής, ούτως ώστε οι συμπολίτες μας να γνωρίζουν ότι τα παιδιά μας συμμετέχουν σε υψηλού επιπέδου διοργανώσεις (όχι μόνο στα Μαθηματικά) και πολλές φορές με πάρα πολύ καλά αποτελέσματα. Ενδεικτικά, αναφέρω ότι κατά τη φετινή σχολική χρονιά «προηγήθηκαν» το χάλκινο μετάλλιο της Ειρήνης Ιωάννου στην Ευρωπαϊκή Μαθηματική Ολυμπιάδα Κοριτσιών, καθώς επίσης και το χάλκινο μετάλλιο του Kalali Datis και τους επαίνους των Χαράλαμπου Γεωργίου και Ειρήνης Ιωάννου στην Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα. Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι οι διεθνείς επιτυχίες των μαθητών μας θα έχουν και συνέχεια, καθώς υπολείπονται για τη φετινή χρονιά άλλες 3 διεθνείς διοργανώσεις.

Ίσως είναι καιρός πλέον η πολιτεία να αναλογιστεί σοβαρά και να εξεύρει τρόπους, με τους οποίους να στηρίξει περισσότερο αυτούς τους ταλαντούχους μαθητές. Η δημιουργία ενός Μαθηματικού σχολείου ή ακόμα ενός σχολείου Θετικών Επιστημών θα βοηθούσε, πάντα κατά την ταπεινή προσωπική άποψη, προς αυτήν την κατεύθυνση.

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
TEPAKFEB19
NEAPJUL17
MIMJUL
ALEXANDER19
HPJETPRO
THEOLOGIKISXOLI
CDACOLLEGE19
INTERCOLLEGE9
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
global
CYIMASTER
Middlesex2016