KESJULY18

2019-06-18 16:20:29
Επαναφορά εφάπαξ-κρατικής σύνταξης

Επαναφορά εφάπαξ-κρατικής σύνταξης


ΤΟΥ ΘΕΡΑΠΩΝ ΘΕΡΑΠΟΝΤΟΣ*  

Το 2014 η ΟΕΛΜΕΚ μετά την απόφαση της κυβέρνησης για φορολόγηση του εφάπαξ στους δημόσιους υπαλλήλους, αποφάσισε όπως προχωρήσει σε απεργιακές κινητοποιήσεις διαμαρτυρόμενη.

Σαν συμβασιούχος τότε, μέλος της Επιτροπής  Συμβασιούχων Εκτάκτων και Αντικαταστατών Μέσης Εκπαίδευσης, ανακοινώσαμε ότι παρόλο που στο συγκεκριμένο θέμα δεν είχαμε να κερδίσουμε κάτι, θα στηρίζαμε την απόφαση για απεργία και καλέσαμε τα μέλη μας όπως συμμετάσχουν σε αυτή. Μέσα από την ίδια ανακοίνωση εκφράσαμε επίσης τη δυσαρέσκειά μας για τη δυσανάλογη αντίδραση της ΟΕΛΜΕΚ  σε σχέση με τις αποφάσεις της Βουλής  για τους νεοεισερχόμενους συναδέλφους μας (Αύγουστος / Δεκέμβριος 2012), μεταξύ των οποίων και η πλήρης κατάργηση του εφάπαξ και της κρατικής σύνταξης!

Παρα ταύτα, η απόφασή μας, (επαναλαμβάνω) ήταν, να στηρίξουμε τους μόνιμους συναδέλφους μας, καθώς και την απόφαση της Οργάνωσής μας ΟΕΛΜΕΚ για απεργιακά μέτρα, καθώς θεωρήσαμε ότι οι αγώνες κερδίζονται μόνο όταν όλοι μαζί ενωμένοι διεκδικούμε τα δίκαιά μας….

Από τον Αύγουστο του 2011 οι εκπαιδευτικοί που μονιμοποιήθηκαν μετά την 1η Οκτωβρίου 2011 δεν δικαιούνται ούτε κυβερνητική σύνταξη ούτε εφάπαξ φιλοδώρημα. Η απόφαση αυτή δημιούργησε τη μεγαλύτερη ανισότητα μεταξύ των εκπαιδευτικών. Δυστυχώς ακόμα και σήμερα (Ιούνιος του 2019) η ανισότητα αυτή ακόμα να αρθεί.

Στο χρονικό διάστημα που έχει μεσολαβήσει τέθηκαν πάρα πολλά χρονοδιαγράμματα για την οριστική επίλυση του προβλήματος, τόσο εκ μέρους μας όσο και εκ μέρους της Κυβέρνησης, αλλά και ψηφίστηκαν ομόφωνα δύο σχετικά με το θέμα, ψηφίσματα της ΠΣΓΑ για απεργιακές κινητοποιήσεις σε περίπτωση μη επίλυσης του προβλήματος.

Δυστυχώς, καμία ουσιαστική πρόοδος δεν έχει επιτευχθεί μέχρι σήμερα και καμία απεργιακή κινητοποίηση δεν έχει γίνει…

Λαμβάνοντας υπόψιν τις πρόνοιες της αναλογιστικής μελέτης της εταιρείας συμβούλων και αναλογιστών «CRONJE-YIANNAS» που παραδόθηκε στην ΟΕΛΜΕΚ τον Δεκέμβριο του 2017 και παρουσιάστηκε στην ΠΣΓΑ, (και λαμβάνοντας υπόψιν επίσης την μια και μοναδική πρόταση που δόθηκε από την Κυβέρνηση για δημιουργία Ταμείου Πρόνοιας) αντιληφθήκαμε, πέραν πάσης αμφιβολίας:

Ότι καμία πρόταση για δημιουργία Ταμείου Πρόνοιας δεν μπορεί ούτε και πρέπει  να γίνει αποδεκτή, γιατί απλούστατα δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο δημιουργίας ενός τέτοιου Ταμείου Πρόνοιας που θα επέφερε ίσα και  ισόποσα ωφελήματα στους νεοεισερχόμενους συναδέλφους μας σε σχέση με το κρατικό σχέδιο σύνταξης!

Η απόφαση της ΠΣΓΑ ΟΕΛΜΕΚ ημερομηνίας 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018 για τα συνταξιοδοτικά ωφελήματα των εκπαιδευτικών που μονιμοποιήθηκαν μετά τον Οκτώβριο 2011 θα πρέπει να γίνει η λυδία λίθος όλων των ενεργειών μας.

Συγκεκριμένα στο ψήφισμα της ΠΣΓΑ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018 αναφέρεται ότι :

Πάγια Θέση της ΟΕΛΜΕΚ είναι η επαναφορά του Κυβερνητικού Επαγγελματικού Σχεδίου Συνταξιοδοτικών Ωφελημάτων, για όλους τους εργαζομένους στον Δημόσιο Τομέα, με αναδρομική ισχύ. Η ΠΣΓΑ της ΟΕΛΜΕΚ, για άλλη μια φορά, θέτει επιτακτικά τη συνταξιοδοτική κάλυψη των εκπαιδευτικών που υπηρετούν σήμερα στο δημόσιο Σχολείο και οι οποίοι μονιμοποιήθηκαν κατά ή μετά την 1.10.2011 και εξουσιοδοτεί το ΚΔΣ να προβεί σε κάθε ενέργεια έτσι ώστε οι εν λόγω εκπαιδευτικοί να ενταχθούν στο κυβερνητικό επαγγελματικό σχέδιο συντάξεων, λαμβάνοντας υπόψη την ημερομηνία εργοδότησής τους, με οποιοδήποτε εργασιακό καθεστώς (συμβασιούχοι, έκτακτοι κ.ά.).

    Η ανακοίνωση που αποστέλλεται κάθε χρόνο από την ΟΕΛΜΕΚ στα σχολεία για εγγραφή νέων μελών στο τέλος αναφέρει ότι:

Η ΟΕΛΜΕΚ διαδραματίζει ρυθμιστικό ρόλο μεταξύ των μελών της και των Εκπαιδευτικών Αρχών ή εργοδοτών. Προασπίζει τα συμφέροντα  των μελών της και επιδιώκει, μεταξύ άλλων, τη βελτίωση της θέσης και των συνθηκών εργασίας τους. Η κάλυψη των συνταξιοδοτικών ωφελημάτων των εκπαιδευτικών μελών της ΟΕΛΜΕΚ είναι η σημαντικότερη εκκρεμότητα της ΟΕΛΜΕΚ και είναι ένα θέμα που πρέπει να δει άμεσα και πιο σοβαρά, λαμβάνοντας μάλιστα υπόψιν ότι συνάδελφοι, μέλη της ΟΕΛΜΕΚ, ήδη αφυπηρετούν χωρίς εφάπαξ και κρατική σύνταξη.

Καλώ λοιπόν την ΟΕΛΜΕΚ να εργαστεί δυναμικά και για την άμεση επαναφορά εφάπαξ και κρατικής σύνταξης για όλους χωρίς ενδοιασμούς και παλινωδίες…

*Βιολόγος

Γενικός Αντιπρόσωπος ΟΕΛΜΕΚ


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
TEPAKFEB19
NEAPJUL17
MIMJUL
ALEXANDER19
HPJETPRO
THEOLOGIKISXOLI
CDACOLLEGE19
INTERCOLLEGE9
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
global
CYIMASTER
Middlesex2016