KESJULY18

2019-06-18 12:32:06
Ζητάμε το πλέον αυτονόητο. Να διοριστούμε

Ζητάμε το πλέον αυτονόητο. Να διοριστούμε


ΤΗΣ ΛΟΥΙΖΑΣ ΛΟΥΚΑΪΔΟΥ

Το καλοκαίρι του 2018 ήταν αναμφίβολα, απίστευτα ψυχοφθόρο για κάθε εκπαιδευτικό, για την κοινωνία και για τους μαθητές. Εξαιτίας των μέτρων της 4ης Ιουλίου που αποφάσισε η Κυβέρνηση να επιβάλει αλόγιστα, αλυσιδωτές αντιδράσεις και συνέπειες οδήγησαν μια μεγάλη μερίδα εκπαιδευτικών στην ανεργία. Τα μέτρα αυτά σε συνάρτηση με το ΝΣΔ το οποίο όπως δήλωναν πολλοί «έβαλε νέο αίμα στα σχολεία» άφησε αδιόριστους συναδέλφους, μέλη της ΟΕΛΜΕΚ που εργάζονταν για πάνω από δέκα χρόνια σε σχολεία. Έτσι ως αποτέλεσμα είχαμε διορισμένους χωρίς πείρα ως «νέο αίμα» και «νέο αίμα» αδιόριστους με σχολική εμπειρία, παροπλισμένους και άνεργους.

Τους πιο πάνω αδιόριστους συνάδελφους δεν τους προστάτεψε κανείς. Ήταν η απώλεια των αριθμών λόγω των αποφάσεων της κυβέρνησης και οι απώλειες πίσω από τους πανηγυρισμούς της «μεγάλης επιτυχίας» του ΝΣΔ. Και όταν οι συνάδελφοι αυτοί διαμαρτυρήθηκαν η απάντηση ήταν καθηλωτικά κυνική: «γιατί δε διεκδικήσατε και σεις μια θέση μέσω των εξετάσεων»! Απάντηση, η οποία μετά λύπης μου αρκετοί έλαβαν και από μέλη της ΟΕΛΜΕΚ. Επί τούτου η απάντηση μου, καθαρά προσωπική ήταν η έξης: Τελείωσα το πανεπιστήμιο το 2003. Είμαι στα σχολεία από το 2008. Κατά τη σχολική χρονιά 2017-2018 ήμουν τοποθετημένη σε τέσσερα σχολεία στη Λεμεσό με έδρα τη Λευκωσία και, ένεκα της επαγγελματικής αβεβαιότητας, εργαζόμουν και κάθε απόγευμα. Αυτό, δυστυχώς, ήταν και το καθημερινό πρόγραμμα όλων αυτών που δεν διορίστηκαν φέτος. Ποιο χρόνο θα αξιοποιούσαμε για να μελετήσουμε για τις εξετάσεις και για ποιο λόγο; Αφού υπήρχαν και οι ασαφείς -παραπλανητικές- διαβεβαιώσεις ότι οι όσοι εργάζονται θα διοριστούν. 

Σίγουρα, κανένας δεν περίμενε την καταδικαστική και παράλογη εφαρμογή των μέτρων της 4ης Ιουλίου. Παράλληλα όμως δημιουργήθηκε έντονα το συναίσθημα της πικρίας και της δυσφορίας γιατί με την ψήφιση και εφαρμογή του ΝΣΔ δεν προστατεύτηκαν οι συνάδελφοι που εργάζονταν εδώ και 10 χρόνια με προσφορά στα σχολεία και την ΟΕΛΜΕΚ. 

Ο φαύλος κύκλος των χαμένων διορισμών και των άνεργων συναδέλφων ξεκινά κάπως έτσι: οι περσινοί συμβασιούχοι έχασαν τις δουλειές τους, ως εκ τούτου τη φετινή χρονιά εργάζονταν ως αντικαταστάτες. Οι περσινοί αντικαταστάτες έλαβαν ελάχιστες, έως και καθόλου αντικαταστάσεις. Συνεπώς, οι μεν πρώτοι, οι οποίοι είναι χρόνια στα σχολεία και ήλπιζαν στον διορισμό, έπεσαν πάλι στο καθεστώς της αντικατάστασης. Οι δε περσινοί αντικαταστάτες, έμειναν χωρίς δουλειά, χωρίς εισόδημα και με οικογένειες πίσω τους. 

Οι συνθήκες οδήγησαν στην οργάνωση μας ως Επιτροπή Αντικαταστατών ΟΕΛΜΕΚ. Δικαίωμα για να ενταχθούν στην εν λόγω επιτροπή έχουν όλοι οι αντικαταστάτες Μέσης Εκπαίδευσης. Σήμερα έχουμε στους κόλπους μας 170 εγγεγραμμένα μέλη, με τα οποία υπάρχει καθημερινή επικοινωνία, σε προσωπικό, τηλεφωνικό και ηλεκτρονικό επίπεδο με κύριο στόχο την αλληλεγγύη των μελών και την επίλυση προβλημάτων που προκύπτουν καθημερινά. 

Ως Επιτροπή θέσαμε δύο βασικούς κανόνες. Είμαστε ΟΕΛΜΕΚ, όχι όμως κάποια παράταξη της. Τα χρώματα παραμένουν διακριτικά έξω από την ομάδα μας. Και ως δεύτερος κανόνας, η Αλληλεγγύη. Ως εκ τούτου κατά τη διάρκεια της χρονιάς δημιουργήθηκε τράπεζα υλικού για όλες τις ειδικότητες, η οποία είχε ως στόχο να μην απορρίπτονται αντικαταστάσεις ένεκα του εκπαιδευτικού υλικού, ενώ παράλληλα δημιουργούνταν ομάδες συνεργασίας και στήριξης ώστε συνάδελφοι που εργάζονταν σε κοντινά σχολεία να αλληλοστηρίζονται χωρίς μεγάλες οικονομικές συνέπειες ή στη χειρότερη, να αναγκάζονται να απορρίψουν μια θέση λόγω απόστασης.

Η τριβή και η συνεργασία ανάμεσα στα μέλη της ομάδας μας, ενίσχυσε τους συνάδελφους που είναι στο όριο του διορισμού και της ανεργίας και τους έκανε πιο απαιτητικούς. Πίσω από τους αριθμούς των καταλόγων εμφανίστηκαν τα πρόσωπα. Η έκφραση της πικρίας για την αδικία αποκαλύφθηκε.

Συνάδελφοι με την παρούσα επιστολή σας ζητώ εκ μέρους των «προσώπων πίσω από τους αριθμούς» να βοηθήσετε στη λήξη της αδικίας που δεχτήκαμε κατά την περσινή χρονιά. Ζητάμε το πλέον αυτονόητο. Να διοριστούμε. Αντιλαμβανόμαστε τις αντικειμενικές δυσκολίες. Σας ζητάμε όμως ως ενεργά μέλη της ΟΕΛΜΕΚ, να μελετήσετε τα δεδομένα και να διασφαλίσετε κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα δικαιώματα και τις διεκδικήσεις των μελών σας. Στόχος που θα μπορούσε να θεωρηθεί επιτυχία είναι ο διορισμός όσον το δυνατόν περισσότερων συναδέλφων πάνω από τον αριθμό αυτών που είχαν διοριστεί το 2017-2018.

Θα δείτε πως κάποια άτομα, εντός της ομάδας, πλησιάζουν τη μέση ηλικία και όμως, αν και είδαν τα παιδιά τους φοιτητές, οι φοιτητές τους δεν είδαν ακόμα τους γονείς τους επαγγελματικά εξασφαλισμένους. 

Προσωπικά, είτε διοριστώ με σύμβαση κατά την επόμενη σχολική χρονιά, είτε όχι, θα συνεχίσω να στηρίζω με κάθε τρόπο την Επιτροπή Αντικαταστατών.

*Πρόεδρος Αντικαταστατών ΟΕΛΜΕΚ 


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

Μιχάλης Α. Πόλης
Sat June 22, 2019, 11:55:02
Πέστε τα βάσανα σας στον κόσμο που νομίζει ότι οι εκπαιδευτικοί είναι προνομιούχοι. Η αλήθεια είναι ότι ένας εκπαιδευτικός περνά τη μισή του ζωή στην ανεργία και την υποαπασχόληση. Αν καταφέρει να διοριστεί στα 40-45 ,την υπόλοιπη μισή του ζωή θα υποφέρει στα σχολεία από την γραφειοκρατία και την παραβατικότητα. Και αν καταφέρει να αφυπηρετήσει... ούτε σύνταξη κυβερνητική ούτε εφάπαξ...μόνο καμιά συνταξούλα των κοινωνικών ασφαλίσεων στα 65, 600-700 ευρώ το μήνα ίσα ίσα να φυτοζωεί...

PolisAniftos
Tue June 18, 2019, 17:01:50
Σεβαστή μου συναδελφη ως εκπαιδευτικός δεν μπορώ να στηρίξω την απαίτηση όποιουδηποτε κ για οποιοδήποτε, έστω βασικού λόγου, να διοριστεί ως εκπαιδευτικός απλά κ μόνο στη βάση του δικαίου κ της ισότιμης μεταχείρισης με όλους εμάς τους προηγούμενους τυχερούς.

Ως συνάδελφος αλλά κ ως εργαζόμενος έχω μια εισήγηση όμως: ομαδική προσφυγή σε ΕΕ για καταπάτηση των δικαιωμάτων σας ως συμβασιούχοι αφού υπάρχει το δεδικασμένο των 30 μηνών προϋπηρεσίας. Ναι τα εργασιακά σας δικαιώματα καταπατούνται βάναυσα καθώς κ ως πολίτες της ΚΔ που τυγχάνουν άνισης μεταχείρισης με τους υπόλοιπους συναδέλφους τους. Σ αυτή την προσπάθεια σας θεωρώ αυτονόητη την οικονομική στήριξη της Οελμεκ .

Ασπάζομαι την αγωνία σας, Όμως η απαίτηση για διορισμό σας αυτόματα στη βάση του εργασιακού σας δικαιώματος πιθανόν να καταπατήσει κ το δικαίωμα των παιδιών σε μια χρηστη κ ωφέλιμη παιδεία. Ποτε δεν πρέπει να λαμβάνονται υπόψη τα εργασιακά των εκπαιδευτικών σε αλλαγές που αφορούν στη βελτίωση της ποιότητας της παιδείας. Αυτό το λέω ως αρχή Χωρίς να σημαίνει πως η συγκεκριμένες αλλαγές του καλοκαιριού στόχευαν στη βελτίωση της παιδείας, μάλλον της οικονομίας, εις βάρος της παιδείας, κ της πολιτικής των κυβερνώντων για επικοινωνιακούς σκοπούς αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από το θέμα του συνεργατισμού.

Ταπεινή προσωπική μου άποψη, κ γνωρίζω πόσο εκτίθεμαι που την κοινοποιώ εδώ, είναι πως όχι μόνο το τρέχων αλλά κ το προηγούμενο καθεστώς προσλήψεων πάσχει σοβαρά κ βλάπτει την παιδεία. Μιλώ για τη μέση εκπαίδευση μόνο.

Κατά τη γνώμη μου το ΠΙ με την Προυπηρεσιακη του έχει αποτύχει παταγωδώς να φιλτράρει ικανοποιητικά τους εκπαιδευτικούς.

Πιστεύω ακόμα πως κακώς προσλαμβάνονται εκπαιδευτικοί. Θα έπρεπε να προσλαμβάνονται δάσκαλοι παιδαγωγοί με ειδικεύσεις σε τουλάχιστον δυο αντικείμενα κ δει εκ διαμέτρου αντίθετα πτυχία κ όχι συναφή. Αυτό θα διασφάλιζε την πολυμορφικότητα του δασκάλου, την πλατεία κατάρτιση κ την επιστημονικότητα στο αντικείμενο, που στην προκειμένη είναι η παιδαγωγική κ όχι το αντικείμενο/μάθημα. Επιπλέον μεταπτυχιακό σε γνωστική ψυχολογία, διδακτική ή συμβουλευτική θα ήταν χρήσιμο.

Ξέρω πως ακούγεται ουτοπικό αλλά δεν είναι ηλιθιο όπως οι εξετάσεις των νεοεισερχομένων στο γνωστικό αντικείμενο κ από την άλλη, αν όλοι οι εκπαιδευτικοί έμπαιναν στη μέση εκπαίδευση με αυτό το καθεστώς κριτηρίων δεν Ια υπήρχε η σημερινή απαξίωση του κλάδου διότι θα διορθώνονται πολλά κακώς έχοντα που όσα τουλάχιστον πηγάζουν από αυτό το θέμα.

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
TEPAKFEB19
NEAPJUL17
MIMJUL
ALEXANDER19
HPJETPRO
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
INTERCOLLEGE9
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
global
CYIMASTER
Middlesex2016