KESJULY18

2012-05-29 13:25:07
Χαράλαμπος Σταυρίδης: Οι φοιτητές έδωσαν καταπελτική απάντηση στην Κυβέρνηση Χριστόφια

Χαράλαμπος Σταυρίδης: Οι φοιτητές έδωσαν καταπελτική απάντηση στην Κυβέρνηση Χριστόφια


Μήνυμα προς την Κυβέρνηση Χριστόφια ερμηνεύει η ΝΕΔΗΣΥ την πρωτιά της φοιτητικής παράταξης Πρωτοπορία στις εκλογές της ΠΟΦΕΝ. Σε σύνολο 18 φοιτητικών ενώσεων η Πρωτοπορία πήρε 6717 ψήφους και ποσοστό 40,09% του εκλογικού σώματος. Ο πρόεδρος της ΝΕΔΗΣΥ Χαράλαμπος Σταυρίδης, μιλώντας σε διάσκεψη Τύπου μαζί με τον πρόεδρο της Πρωτοπορίας Νικολα Ιταλό, είπε ο αριθμός φοιτητών που προσήλθε στις κάλπες, ήταν μεγάλος Συνολικά 16756 ψηφοφόροι προσήλθαν στις εκλογές σε Κύπρο και εξωτερικό.

Ο κ. Σταυρίδης, εξέφρασε τα συγχαρητήριά του προς το οργανωμένο φοιτητικό κίνημα, διότι όπως είπε, «και οι φετινές φοιτητικές εκλογές πραγματοποιήθηκαν σε ένα ήρεμο και πολιτισμένο κλίμα, ενώ ιδιαίτερη ικανοποίηση μας προκαλεί το γεγονός ότι και φέτος προσήλθε στις κάλπες ένας ιδιαίτερα υψηλός αριθμός φοιτητών, που έφτασε συνολικά τους 16756 ψηφοφόρους».  

Συνεχίζοντας ο πρόεδρος της ΝΕΔΗΣΥ είπε:

«Η Φοιτητική μας Παράταξη, ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ, σε σύνολο 18 Φοιτητικών Ενώσεων, κατέλαβε την πρώτη θέση, λαμβάνοντας 6717 ψήφους που αντιστοιχεί στο 40,09% ολόκληρου του εκλογικού σώματος, σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 1,6% σε σύγκριση με τα περσινά συγκεντρωτικά αποτελέσματα. Αντίθετα, η φοιτητική παράταξη του ΑΚΕΛ, Προοδευτική, σημείωσε πτώση 2,2%, λαμβάνοντας 680 ψήφους λιγότερους από την περσινή χρονιά, αριθμός που αντιστοιχεί περίπου στο 10% όσων την είχαν επιλέξει την προηγούμενη χρονιά.

Νίκη, η οποία μας κάνει πραγματικά υπερήφανους

Η Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού, επιθυμεί να εκφράσει τα θερμά της συγχαρητήρια, προς την ηγεσία, τα μέλη και τους φίλους της Φοιτητικής Παράταξής Κυπρίων ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ, για την μεγάλη νίκη που σημείωσαν στις φετινές φοιτητικές εκλογές. Μια νίκη, η οποία μας κάνει πραγματικά υπερήφανους, ιδιαίτερα εάν αναλογιστούμε ότι, κάποιοι το τελευταίο διάστημα επιχειρούσαν να εκμεταλλευτούν πολιτικά τις φοιτητικές εκλογές, καλώντας τους φοιτητές να στηρίξουν Προοδευτική, ως απόδειξη της αποδοχής των πολιτικών της κυβέρνησης Χριστόφια.

Καταπελτική απάντηση

Η φοιτητική κοινότητα λοιπόν, έδωσε την απάντηση της και ήταν καταπελτική, αφού οι σημερινοί φοιτητές και οι αυριανοί επιστήμονες, έστειλαν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο το μήνυμα στην κυβέρνηση Χριστόφια, ότι, οι νέοι που σήμερα πληρώνουν το κόστος από την αναποτελεσματική και ελλιπή διακυβέρνηση του τόπου, δεν πρόκειται να μείνουν απαθείς, βλέποντας την οικονομία του τόπου να καταποντίζεται, την ανεργία ανάμεσα στους νέους να αυξάνεται, την Παιδεία να μαστίζεται από ιδεολογικές αγκυλώσεις και την κυβέρνηση να αδιαφορεί προκλητικά για τα προβλήματα και τις ανάγκες της νέας γενιάς. Παράλληλα, οι νέοι απαιτούν σοβαρότητα στην διαχείριση του εθνικού μας προβλήματος, κάτι που δυστυχώς απουσιάζει, στους μέχρι σήμερα χειρισμούς του Προέδρου Χριστόφια.

Είναι με ιδιαίτερη ικανοποίηση που παρακολουθούμε την μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη να αγκαλιάζεται από ακόμη μεγαλύτερες μάζες φοιτητών, ακόμη και από φοιτητές που ανήκουν οικογενειακά σε άλλους ιδεολογικούς χώρους. Η ολόχρονη δουλειά και ανιδιοτελής προσφορά προς το σύνολο των φοιτητών, η σύνεση, η συνέπεια και η μετριοπάθεια, που αποτελούν φάρο της πολιτικής κατεύθυνσης της Φ.Π.Κ. ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ, είμαστε βέβαιοι ότι θα την οδηγήσουν σε ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες στο μέλλον".


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
TEPAKFEB19
NEAPJUL17
INKPAIDEIA19
HPJETPRO
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
INTERCOLLEGE9
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
global
CYIMASTER
Middlesex2016