KESJULY18

2019-06-09 19:14:29
Δεν υπάρχει καμία σοβαρή πρόθεση για δημιουργία αξιοπρεπούς Ταμείου Προνοίας νεοεισερχομένων

Δεν υπάρχει καμία σοβαρή πρόθεση για δημιουργία αξιοπρεπούς Ταμείου Προνοίας νεοεισερχομένων


Μονόδρομος η επαναφορά εφάπαξ, κρατικής σύνταξης.  

ΤΟΥ ΣΤΕΛΙΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ*

ΜΕΡΟΣ Α’

Ως μέλος της Ομάδας Πρωτοβουλίας για τα συνταξιοδοτικά ωφελήματα των νεοεισερχόμενων καθηγητών (μονιμοποιηθέντες μετά την 1η Οκτωβρίου 2011), υποστήριξα με σθένος τη δημιουργία Ταμείου Προνοίας (Τ.Π.) νεοεισερχομένων (όπως προέβλεπε η σχετική νομοθεσία που ψήφισε η Βουλή των Αντιπροσώπων τον Αύγουστο 2011 μετά από πρόταση της κυβέρνησης Δ. Χριστόφια). Ένα Τ.Π. που θα επέφερε ισόποσα ωφελήματα στους νεοεισερχόμενους  με το παλιό συνταξιοδοτικό σύστημα. ΤΙΠΟΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ. Μετά από διαδρομή δύο ετών, είμαι πλέον όχι υποψιασμένος, αλλά βέβαιος, ότι  δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο δημιουργίας τέτοιου Τ.Π. Οι συνεχείς παλινδρομήσεις στις αποφάσεις και τις ενέργειες όσων ενεπλάκησαν στις όποιες προσπάθειες για δημιουργία Τ.Π., αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Ξεκάθαρα πλέον, Κυβέρνηση και ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ, παρουσιάζονται απρόθυμες και προκλητικά αδιάφορες (η καθεμιά για τους δικούς της λόγους), για  δίκαιη επίλυση του ζητήματος αυτού. Και εξηγούμαι:

     Στις 7/12/2017 παραδόθηκε στην ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ αναλογιστική μελέτη της εταιρείας συμβούλων και αναλογιστών «CRONJE-YIANNAS». Μια πολυσέλιδη (41 σελίδες) αναλογιστική μελέτη, που περιγράφει το δίκαιο τρόπο διεκδίκησης Τ.Π. για τους νεοεισερχόμενους καθηγητές. Ένα πολύτιμο, επιστημονικά τεκμηριωμένο εργαλείο που περιγράφει όλες τις παραμέτρους που θα έπρεπε να διεκδικήσει η ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ για να πετύχει ένα αξιοπρεπές Τ.Π. νεοεισερχομένων, προσφέροντας ισόποσα ωφελήματα με το παλιό συνταξιοδοτικό σύστημα. Δυστυχώς, η ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ ποτέ δε χρησιμοποίησε (για  δικούς της λόγους) το εργαλείο αυτό όπως θα έπρεπε, αφού μέχρι στιγμής καμία σοβαρή πρόταση δε συζητήθηκε, η οποία να καλύπτει έστω στο ελάχιστο όσα αναφέρονται στη μελέτη. Επιγραμματικά αναφέρω τα εξής:

Α) Η αναλογιστική μελέτη υποδεικνύει πως οποιαδήποτε εφάπαξ ποσά  πληρωθούν από το Τ.Π. δε θα πρέπει να φορολογούνται, όπως δε φορολογούνται σε κανένα άλλο Τ.Π. (σε αντίθεση με το τι υποστηρίζει  η κυβερνητική πλευρά).

Β) Η αναλογιστική μελέτη υποδεικνύει πως τα ενδεικνυόμενα συνολικά ποσοστά εισφοράς θα πρέπει να κυμαίνονται από 17,5% έως 24% (για να δώσουν ποσοστά αναπλήρωσης 70-80% του τελικού μισθού). Η κυβερνητική πλευρά υποστηρίζει συνολικό  ποσοστό εισφοράς 11%. Το μέγεθος του εμπαιγμού αλλά και της γελοιότητας αποτυπώνεται και σ’ αυτό το στοιχείο, αφού οι αριθμοί λένε πάντα την αλήθεια.

Γ)  Η αναλογιστική μελέτη υποδεικνύει πως θα πρέπει να πιστώνεται ο λογαριασμός του εκπαιδευτικού στο νεοσύστατο Τ.Π. με αναδρομικές εισφορές πληρωτέες  και τοκιζόμενες με επενδυτική απόδοση από τη στιγμή εργοδότησης του εκπαιδευτικού  μέχρι τη στιγμή έναρξης και λειτουργίας του Ταμείου. Συγκεκριμένα, επί παραδείγματι, προνοεί ποσό  126,000 ευρώ ως αναδρομικές εισφορές από το κράτος στον εκπαιδευτικό (προφίλ εκπαιδευτικού 40 ετών με δεκαετή υπηρεσία ). Η κυβερνητική πρόταση δεν προνοεί κάτι τέτοιο, ούτε αναφέρθηκε ποτέ σε συγκεκριμένο ποσό αναδρομικών εισφορών !!!

        Αυτά είναι μόνο μερικά από τα πολλά μελανά σημεία που δείχνουν την τεράστια απόσταση των όσων προσφέρει η κυβερνητική πλευρά (και δυστυχώς ανεπιτυχώς διαπραγματεύεται η ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ) και όσων στην πραγματικότητα πρέπει να διεκδικηθούν (όπως υποδεικνύονται και αποδεικνύονται στην αναλογιστική μελέτη). Το χάσμα μεταξύ αυτών που θέλουν να μας «σερβίρουν» (με την ανοχή της  ηγεσίας της ΟΕΛΜΕΚ) και αυτών που στην πραγματικότητα δικαιούμαστε (αναλογιστική μελέτη), δεν καλύπτεται, όσο καλές προθέσεις και αν παρουσιαστούν στο μέλλον από όλους. Πλέον είναι προφανές πως όποια λύση δοθεί μέσω Τ.Π. θα είναι ελλιπής, ανεπαρκής και ζημιογόνα για τα συνταξιοδοτικά μας ωφελήματα, αλλά και καταδικαστική για τη δική μας γενιά και όλες τις επόμενες. Και επειδή η ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ δεν έχει δώσει διαπιστευτήρια όχι για τη διαπραγματευτική δεινότητά της, αλλά ούτε καν για τη διαπραγματευτική ικανότητά της για το συγκεκριμένο θέμα, προτιμότερο είναι να εγκαταλειφθεί το συντομότερο η όποια προσπάθεια δημιουργίας Τ.Π., αφού αποδεικνύεται ότι  έχει καταστεί άκρως επικίνδυνη. Σαφέστατο είναι πως όποια συμφωνία επιτευχθεί θα είναι καταστροφική για τους νεοεισερχόμενους. Οφείλει η ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ  να αντιληφθεί ότι δεν είναι προς ξεπούλημα τα συνταξιοδοτικά  ωφελήματα πέραν των 1500 καθηγητών και κανένας  από εμάς δε θα  αποδεχθεί κάτι υποδεέστερο από αυτό που δικαιούμαστε.

       Με βάση την «Αρχή της Ίσης Μεταχείρισης»  των εργαζομένων, ως γενική αρχή του Εργατικού Δικαίου, αποτελεί ΜΟΝΟΔΡΟΜΟ η επαναφορά του εφάπαξ και της κρατικής σύνταξης για τους νεοεισερχόμενους. Αποδεικνύεται ποικιλοτρόπως ότι η νυν ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ δεν είναι σε θέση να πετύχει ένα Τ.Π. που θα επιφέρει ισόποσα ωφελήματα με το παλιό συνταξιοδοτικό σύστημα. Αφυπηρετούν συνάδελφοι  και παίρνουν απλώς την «αγάπη και τον οίκτο» της ΟΕΛΜΕΚ, μαζί με την πενιχρή σύνταξη των κοινωνικών ασφαλίσεων… Με την τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα, καμία άλλη λύση πλην της ένταξής μας στο παλιό συνταξιοδοτικό σύστημα, δεν μπορεί να αποδώσει  τα ωφελήματα που δικαιούμαστε.

      Καλώ λοιπόν όλες τις παρατάξεις της ΟΕΛΜΕΚ, μακριά από τις κομματικές τους εξαρτήσεις και τις παραταξιακές τους αγκυλώσεις, να εργαστούν προς αυτήν την κατεύθυνση. Την επαναφορά εφάπαξ και κρατικής σύνταξης για όλους. Και κυρίως την ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ. Αν δεν το πράξει να γνωρίζει ότι για εμάς  θα είναι  η τέλεια αιτία πολέμου. Και είμαστε πολλοί πλέον… από πολλές παρατάξεις, από πολλά εργασιακά καθεστώτα, από πολλές ειδικότητες, με διαφορετικές μισθολογικές κλίμακες εισδοχής κ. τ. λ  …   

*[Θα ακολουθήσει Μέρος Β’ εντός των ημερών. Θα αναλυθούν οι ενέργειες της ηγεσίας της ΟΕΛΜΕΚ (ημερομηνίες, αποφάσεις, ψηφίσματα ΠΣΓΑ, αναίρεση ψηφισμάτων ΠΣΓΑ, απραξία στη ΜΕΠΕΥ για το θέμα κ. τ. λ.,) με τις οποίες η ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ «έθαψε» τεχνηέντως το συνταξιοδοτικό ζήτημα.]

*Μαθηματικός

Πρόεδρος Επιτροπής Αντικαταστατών ΟΕΛΜΕΚ (2013-2015)

Γραμματέας Επαρχιακού Γραφείο ΟΕΛΜΕΚ Λευκωσίας (2017-2018)


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
TEPAKFEB19
NEAPJUL17
INKPAIDEIA19
HPJETPRO
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
INTERCOLLEGE9
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
global
CYIMASTER
Middlesex2016