KESJULY18

2019-06-08 19:21:34
Ανακοινώθηκαν οι νικητές των Cyprus Education Leaders Awards 2019

Ανακοινώθηκαν οι νικητές των Cyprus Education Leaders Awards 2019


ΚΥΠΕ -  Με ευρεία συμμετοχή και περισσότερους από 250 εκπροσώπους της εκπαιδευτικής κοινότητας από κάθε βαθμίδα της εκπαίδευσης και από κάθε γωνιά της Κύπρου, ολοκληρώθηκαν την Πέμπτη 6 Ιουνίου στο Lemon Park στη Λευκωσία τα Cyprus Education Leaders Awards 2019, που παρουσίασε η Ελληνική Τράπεζα.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου των διοργανωτών, στην Τελετή Απονομής ανακοινώθηκαν οι νικητές των βραβείων που για πρώτη χρονιά διοργάνωσε η DIAS Media Group & Boussias Communications. Στόχος ήταν να αναδειχθούν και να επιβραβευτούν οι βέλτιστες πρακτικές από τον χώρο της Εκπαίδευσης.
Χαιρετισμό απηύθυνε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, Κώστας Χαμπιαούρης ο οποίος έκανε λόγο για μία αξιέπαινη προσπάθεια αφού όπως τόνισε «είναι καιρός πλέον να βραβεύονται οι άριστοι, οι άνθρωποι που ξεχωρίζουν και που οφείλουμε να τιμούμε και να στηρίζουμε. Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού στηρίζει τέτοιες πρωτοβουλίες και μαζί προχωράμε».
Στη συνέχεια, την εκδήλωση χαιρέτησε και η Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής, Μαίρη Κουτσελίνη και Πρόεδρος του Φορέα Διασφάλισης της Ποιότητας στην Ανώτερη Εκπαίδευση. Η κ. Κουτσελίνη αναφέρθηκε στην αξία της δημιουργίας του εν λόγω θεσμού βράβευσης στην εκπαίδευση, διότι όχι απλά ενισχύει τη δημιουργικότητα, αλλά ενισχύει επίσης την πρωτοβουλία εκ μέρους των σχολικών μονάδων και των εκπαιδευτικών, καθώς και των παιδιών ούτως ώστε να μπορούν πραγματικά με δική τους πρωτοβουλία να επιδείξουν δημιουργικότητα. «Πρόκειται για έναν αξιόλογο θεσμό διότι τήρησε πραγματικά τα κριτήρια της δημιουργικότητας και της ποιότητας» σχολίασε χαρακτηριστικά η ίδια.
 
Η Μαρία Κυριάκου, Αναπληρώτρια Διευθύνουσα Σύμβουλος του Εκδοτικού Οίκου Δίας είπε με τη σειρά της για τη σπουδαιότητα του θεσμού, «καθώς το πιο σημαντικό πράγμα που έχουμε είναι τα παιδιά μας» όπως τόνισε η ίδια. Παράλληλα, σχολίασε για τη διοργάνωση συνολικά ότι: «Σήμερα, επιβραβεύουμε τους καλύτερους και δίνουμε την ευκαιρία σε αυτούς που δεν έχουν πάρει απόψε βραβείο να γίνουν καλύτεροι και να διεκδικήσουν ένα βραβείο την επόμενη χρονιά».
Στη συνέχεια, την εκδήλωση χαιρέτησε εκ μέρους της Ελληνικής Τράπεζας, χορηγού τίτλου των Cyprus Education Leaders Awards, ο Ανδρέας Παπαδόπουλος, Διευθυντής Επιχειρήσεων. Όπως ανέφερε στον χαιρετισμό του ο ίδιος, «η προσεκτική επιλογή των κατηγοριών που πραγματοποιήθηκε είναι σε θέση να προσφέρει ώθηση στην εκπαίδευση για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που βρίσκονται μπροστά μας».
Στην Τελετή Απονομής, που παρακολούθησαν περισσότεροι από 250 εκπρόσωποι της εκπαιδευτικής κοινότητας και του επιχειρηματικού κόσμου, καθώς και δημοσιογράφοι, παρουσιάστηκαν και βραβεύθηκαν από κριτική επιτροπή υψηλού κύρους και επιστημοσύνης, οι βέλτιστες πρακτικές των εκπαιδευτικών οργανισμών και των επιχειρήσεων που διακρίθηκαν στις διαφορετικές κατηγορίες των βραβείων.
Συνολικά υπήρξαν 64 βραβεία, ενώ Gold βραβείο έλαβαν: το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, το Δημοτικό Σχολείο Έγκωμης Α΄, το Περιφερειακό Δημοτικό Σχολείο Μαζώτου, το Α΄ Δημοτικό Σχολείο Παλουριώτισσας, το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Robotics Lab, το Digipro Education Limited, το The Heritage Private School, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, η Ιδιωτική Σχολή Φόρουμ, το Δημοτικό Σχολείο ΔΕΥΤΕΡΑΣ, το Πανεπιστήμιο Frederick - Εργαστήριο Ηλεκτρονικής Υγείας, Υπηρεσία Ασθενοφόρων καθώς και το Γυμνάσιο - Λύκειο ΟΛΥΜΠΙΟΝ.
Τα βραβεία της διαγωνιστικής διαδικασίας απένειμαν στους νικητές η Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής, Μ. Κουτσελίνη καθώς και οι: Α. Παπαδόπουλος, Διευθυντής Επιχειρήσεων, Ελληνική Τράπεζα, Έλενα Παπαντωνίου, Marketing Manager, Παπαντωνίου, Παναγιώτης Λυσάνδρου, Πρόεδρος,  ΟΛΤΕΚ, Παναγιώτης Σεντώνας, Πρόεδρος Δ.Σ., Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου, Γιάννος Σωκράτους, Πρόεδρος, ΟΕΛΜΕΚ και ο Γιώργος Φυλακτού, Αντιπρόεδρος Συνδέσμου Ιδιωτικών Σχολείων Κύπρου.  


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

FREDERICK-EXAPOSASEOS
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
TEPAKFEB19
NEAPJUL17
KENITHESITEPAK
MIMJUL
ALEXANDER19
HPJETPRO
THEOLOGIKISXOLI
CDACOLLEGE19
INTERCOLLEGE9
PROGNOSIS9
FORUMMARCH
OLYMPION2017
CYIMASTER
Middlesex2016