KESJULY18

2019-05-24 11:34:13
Η Ημερίδα και η Τελετή Βράβευσης του Προγράμματος  “Ιδεοδρόμιο 2018 – 2019″στο Πανεπ. UCLan Cyprus

Η Ημερίδα και η Τελετή Βράβευσης του Προγράμματος “Ιδεοδρόμιο 2018 – 2019″στο Πανεπ. UCLan Cyprus


 Το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου (Π.Ι.) σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, το Κέντρο Επιχειρηματικότητας CEDAR, με τη στήριξη του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus, και την επιχορήγηση της εταιρείας KPMG, της  Αρχής Τηλεπικοινωνιών CYTA, τoυ οργανισμού SYNTHESIS, και εταιρείας GRAVITY, διοργάνωσαν για τρίτη χρονιά την τελική Ημερίδα και Τελετή Βράβευσης του ομώνυμου Διαγωνισμού, στα πλαίσια του Προγράμματος  Δημιουργικότητας, Καινοτομίας και Επιχειρηματικής Ιδέας «ΙΔΕΟΔΡΟΜΙΟ», που απευθύνεται σε μαθητές/τριες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Γυμνασίων, Λυκείων και Τεχνικών Σχολών) της Κύπρου. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 18 Απριλίου 2019, από τις 11:00 μέχρι και τις 15:00, στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus στη Λάρνακα.

Στο εναρκτήριο καλωσόρισμα που απεύθυνε ο Καθηγητής Πανίκκος Πουτζιουρής Πρύτανης του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus και ιδρυτής του Κέντρου Επιχειρηματικότητας CEDAR δήλωσε για το Πρόγραμμα «ΙΔΕΟΔΡΟΜΙΟ» ότι: ως ένας από τους ιδρυτές που έχει παραδώσει τη σκυτάλη, χαίρεται ιδιαιτέρως ότι κάθε χρόνο η πρωτοβουλία μεγαλώνει αγκαλιάζοντάς περισσότερα σχολεία και νέους εταίρους.

Ακολούθησε ο χαιρετισμό του Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Χαμπιαούρη, που διάβασε ο κ Κωνσταντίνος Γεωργίου, ΕΜΤΕΕ και Γενικός Συντονιστής της Μονάδας Επιχειρηματικότητας του Υ.Π.Π. Ο Υπουργός τόνιζε ότι: η στήριξη της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας είναι ζωτικής σημασίας για να αξιοποιηθούν οι ικανότητες των νέων ανθρώπων και για να υπάρξει ανάπτυξη και ότι το Πρόγραμμα «ΙΔΕΟΔΡΟΜΙΟ», έχει να επιδείξει άριστα αποτελέσματα και αποτελεί πια ένα σύνδεσμο μεταξύ εκπαίδευσης και επιχειρηματικού κόσμου, παρέχοντας στους μαθητές/τριες την ευκαιρία να αναπτύξουν και να παρουσιάσουν καινοτόμες ιδέες, ενισχύοντας τις συνεργατικές δεξιότητες, την επιχειρηματικότητα, τη δημιουργικότητα, την καινοτομία και την αυτοπεποίθησή τους.

Στη συνέχεια έγινε μία σύντομη ανασκόπηση των δράσεων του Προγράμματος Δημιουργικότητας, Καινοτομίας και Επιχειρηματικής Ιδέας «ΙΔΕΟΔΡΟΜΙΟ» από την κ .Καλυψώ Απέργη, Λειτουργό του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου (Π.Ι.). και Συντονίστρια Επιμόρφωσης για την Επιχειρηματικότητα στην Εκπαίδευση για το Π.Ι.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, οι συμμετέχουσες μαθητικές ομάδες ανάρτησαν αφίσες,  πρόβαλαν τις επιχειρηματικές τους ιδέες και είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν εμπειρίες με άλλες 26 μαθητικές ομάδες, μέσα σε μία γιορτή δημιουργίας και έμπνευσης, αφιερωμένη τόσο στην καινοτόμα όσο και στην κοινωνική και πράσινη  Επιχειρηματικότητα.

Επίσης άκουσαν γνώρισαν και συμμετείχαν σε  συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με τρεις βραβευμένους νέους και ενθουσιώδεις Κύπριους Επιχειρηματίες: την κ. Ανίτα Καναουρίδου, πρόεδρο και ιδρύτρια της επιτροπής ηγεσίας «Πρωταγωνιστές Ζωής», τον κ. Ανδρέα Χαραλάμπους, ιδρυτή της νεοφυούς κυπριακής επιχείρησης Skateboards και τον Χρύσανθος Προδρόμου  συνιδρυτή της κυπριακής μηχανής σύγκρισης τιμών ppissis.com.cy.

Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με τη διεξαγωγή του Διαγωνισμού Δημιουργικότητας, Καινοτομίας και Επιχειρηματικής Ιδέας «ΙΔΕΟΔΡΟΜΙΟ» με βραβεία στις κατηγορίες Καινοτόμου  Επιχειρηματικής Ιδέας και Κοινωνικής και Πράσινης Ιδέας, κατόπιν αξιολόγησης από Κριτικής Επιτροπής. Οι επιλεχθείσες ομάδες παρουσίασαν και υποστήριξαν τις ιδέες τους ζωντανά στο κοινό. Νικητήριες ομάδες αναδείχθηκαν στην Κατηγορία Καινοτόμου Επιχειρηματικής Ιδέας: η «Νo Cameras, Νo Lenses, 3D Creations» του Γυμνασίου Λιβαδιών, η « R.O.C.- Revolutionary Oil Cleaner” της Β΄ Τεχνικής και Επαγγελματικής Σχολή Εκπαίδευσης και Κατάρτισης  Λεμεσού “Γρηγόρης Αυξεντίου”. Ενώ νικήτριες ομάδες στην Κατηγορία Κοινωνικής και Περιβαντολογικής Επιχειρηματικής Ιδέας αναδείχθηκαν οι: «Καλάμι-καλαμάκι» του Γυμνασίου Αθηένου και η «Paper Active» της Γ΄ Τεχνικής, Επαγγελματικής Σχολής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Λεμεσού.  


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
TEPAKFEB19
NEAPJUL17
INKPAIDEIA19
HPJETPRO
THEOLOGIKISXOLI
CDACOLLEGE19
INTERCOLLEGE9
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
global
CYIMASTER
Middlesex2016