KESJULY18

2019-05-23 12:13:30
ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορία: Συμφωνία ΜΕΠΕΥ: Δικαίωση της ΠΟΕΔ με πλήρη επαναφορά και θεσμοθέτηση κεκτημένων

ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορία: Συμφωνία ΜΕΠΕΥ: Δικαίωση της ΠΟΕΔ με πλήρη επαναφορά και θεσμοθέτηση κεκτημένων


*Η προσπάθεια συνεχίζεται με τη συμφωνία πλέον στο οπλοστάσιο του εκπαιδευτικού κόσμου. Επιβάλλεται να αξιοποιηθούν οι ξεκάθαρες και επίσημες προοπτικές στην Προδημοτική και Ειδική Εκπαίδευση

Με ανακοίνωση της η ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορία αναφέρει: 

"Θετική κατάληξη είχε ο θεσμικός διάλογος στη ΜΕΠΕΥ καθώς η επίτευξη της συγκεκριμένης συμφωνίας, όχι μόνο επαναφέρει πλήρως τις ρυθμίσεις που ίσχυαν τη σχολική χρονιά 2017-2018 για την αμέσως επόμενη σχολική χρονιά αλλά ταυτόχρονα, θέτει άμεσα επί τάπητος, την ολοκλήρωση και επέκταση σημαντικών εκπαιδευτικών θεσμών σε όλες τις βαθμίδες της δημοτικής εκπαίδευσης. Παράλληλα, η εν λόγω συμφωνία δίνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ξεκάθαρες και οριστικές απαντήσεις σε Γενικό Ελεγκτή και διάφορους άλλους, που μιλούσαν απαξιωτικά το περασμένο καλοκαίρι για αχρείαστες και μη θεσμοθετημένες «απαλλαγές».

Συγκεκριμένα και μεταξύ άλλων, με τη συμφωνία που έχει επιτευχθεί στη ΜΕΠΕΥ:

  • Για πρώτη φορά γίνεται στο πλέον αρμόδιο σώμα (ΜΕΠΕΥ), αναγνώριση της σημασίας και αναγκαιότητας του θεσμού του Υπευθύνου Τμήματος σε όλες τις βαθμίδες της δημόσιας εκπαίδευσης και με τους ίδιους όρους, πράγμα που βάζει πλέον στο προσκήνιο, με τον πιο επίσημο τρόπο, και την Προδημοτική και Ειδική Εκπαίδευση.
  • Αναγνωρίζεται και θεσμοθετείται η μείωση του διδακτικού χρόνου με βάση τα χρόνια υπηρεσίας και την ηλικία (15ο, 21ο  έτος υπηρεσίας και 50ο έτος ηλικίας), με ταυτόχρονη εξασφάλιση των πιστώσεων της προηγούμενη σχολικής χρονιάς.
  • Εξασφαλίζεται η συμπερίληψη και όσων κλείνουν τα 57 έτη (όχι μόνο τα 58) στο σχέδιο πρόωρης αφυπηρέτησης χωρίς πέναλτι (μαζί με όσους έχουν συμπληρώσει 400 μήνες υπηρεσίας ανεξαρτήτως ηλικίας). Στο εν λόγω εφάπαξ σχέδιο θα έχουν δικαίωμα να συμπεριληφθούν όσοι συνάδελφοι θα συμπληρώνουν τη σχετική ηλικία (57) ή υπηρεσία (400 μήνες) μέχρι την 31η Αυγούστου 2019 και θα εκδηλώσουν την επιθυμία τους για αξιοποίηση του εν λόγω σχεδίου μέχρι την 30η Ιουνίου 2019.

Μετά από αυτή τη συμφωνία, κάθε άλλο παρά επικρατεί εφησυχασμός. Ως ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ συνεχίζουμε με την ίδια σοβαρότητα και υπευθυνότητα για όλες τις προκλήσεις που βρίσκονται μπροστά μας, με προτεραιότητα την εφαρμογή του θεσμού του Υπεύθυνου Τμήματος, ολοκληρωμένα, σε δημοτική, προδημοτική και ειδική εκπαίδευση. Όταν γίνονται βήματα προόδου, έχουμε υποχρέωση να κεφαλαιοποιούμε την προσπάθεια και να προχωράμε για τα επόμενα. Συνεχίζουμε λοιπόν!"

 


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

Μιχάλης Α. Πόλης
Sat May 25, 2019, 12:14:16
Γιατί κάποιος από εσάς δεν καταδέχεται να απαντήσει στα ερωτήματα που θέτω;

Μιχάλης Α. Πόλης
Fri May 24, 2019, 16:27:52
Είναι ενδιαφέρον να μας πει κάποιος: Τι ποσοστό των δασκάλων Δημοτικής Εκπαίδευσης είναι 57+ ετών ή έχει 400+ μήνες υπηρεσίας;
1.Πιθανολογώ ότι στη Δημοτική εκπαίδευση υπάρχουν 50-60 άτομα ( 1,5% σε ένα πληθυσμό 4000+ δασκάλων ). Αν υποθέσουμε ότι το 50% αυτών των ατόμων θα επιλέξει αυτό το σχέδιο προκύπτει ότι θα φύγουν μόνο 25-30 άτομα παγκύπρια σε ένα πληθυσμό 4000 ατόμων. ( too little too early ή όπως θα λέγαμε στα ελληνικά κυριολεκτικά πολύς καυγάς για το τίποτε. )
Στην προδημοτική η κατάσταση είναι καλύτερη. Υπάρχουν 70-80 νηπιαγωγοί (γύρω στο 10% σε ένα πληθυσμό 750 νηπιαγωγών)
Για να έχει νόημα αυτό το σχέδιο για τους δασκάλους που αποτελούν το 80% των μελών της ΠΟΕΔ πρέπει να δοθεί παράταση στις προσθεσμίες ή να υπάρξει δέσμευση για άλλα ανάλογα σχέδια τις επόμενες χρονιές.
Θα περίμενα από κάποιους να έχουν την ευαισθησία να σχολιάσουν. Άραγε περιμένω πολλά;

Μιχάλης Α. Πόλης
Thu May 23, 2019, 21:25:20
Εγώ συνάδελφοι μέχρι την 31/08/2019 έχω 384 μήνες υπηρεσίας δηλαδή 32 έτη και δεν καλύπτω τους 400 μήνες υπηρεσίας που λέει το σχέδιο. Συνάδελφοι μου που απόκτησαν το πτυχίο της ΠΑΚ την ίδια χρονιά μαζί μου (1985) έχουν 408 μήνες υπηρεσίας δηλαδή 34 έτη και δικαιούνται να μπουν στο σχέδιο αφυπηρετήσεων χωρίς πέναλτυ γιατί καλύπτουν τους 400 μήνες υπηρεσίας.
Ο λόγος που οι συνάδελφοι μου αυτοί, άντρες και γυναίκες, υπερτερούν σε υπηρεσία, είναι γιατί δεν υπηρέτησαν στρατιωτική θητεία 26 μηνών όπως εγώ και διορίστηκαν το 1985 ενώ εγώ το 1987.
Εσείς θεωρείται δίκαιο εμείς οι στρατεύσιμοι να παίρνουμε δια βίου μειωμένη σύνταξη σε σύγκριση με τους αστράτευτους που δεν έκαναν θητεία; Δηλαδή μας τιμωρούν για την άμισθη διετή υπηρεσία μας στο κοινωνικό σύνολο και την άμυνα της πατρίδας με το να παίρνουμε μειωμένη σύνταξη μέχρι να πεθάνουμε;
Τι ηθική υπόσταση έχει μια κοινωνία όταν απαξιώνει αυτούς που προσφέρουν; Γιατί ποτέ δεν κάνατε τίποτε για αναγνώριση της θητείας ως εκπαιδευτικής υπηρεσίας όπως γίνεται και στην Ελλάδα και αλλού;

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
TEPAKFEB19
NEAPJUL17
HPJETPRO
TETRAMINA
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
INTERCOLLEGE9
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
global
CYIMASTER
Middlesex2016