KESJULY18

2019-05-23 09:42:40
Ο αγώνας της Αξιοπρέπειας και η κατάληξη της ΜΕΠΕΥ

Ο αγώνας της Αξιοπρέπειας και η κατάληξη της ΜΕΠΕΥ


ΤΟΥ ΜΑΡΙΟΥ ΚΑΝΙΚΛΙΔΗ*

Το «καυτό καλοκαίρι του 2018» που βίωσε σύσσωμος ο εκπαιδευτικός κόσμος, ο οποίος με την ηχηρή και αξιοπρεπή του στάση αντέδρασε στις μονομερείς και απαράδεκτες προτάσεις της Κυβέρνησης που πάρθηκαν την 4η Ιουλίου του 2018 σφραγίστηκε θετικά στη συνεδρίαση της ΜΕΠΕΥ. Η στάση της πλειοψηφίας των συναδέρφων εκπαιδευτικών, όλο το προηγούμενο διάστημα με ικανοποιεί ιδιαίτερα αφού στο τραπέζι έπαιξε καθοριστικό και καταλυτικό ρόλο για την έκβαση του διαλόγου.

Είναι ξεκάθαρο, πως ο αγώνας της Αξιοπρέπειας (ΟΧΙ στη διάλυση του Δημόσιου Σχολείου), της συλλογικότητας με τις δύο άλλες εκπαιδευτικές οργανώσεις, την αμέριστη  στήριξη του κόσμου και την επιμονή μας, πως μόνο στο τραπέζι του διαλόγου και με την παράθεση επιχειρημάτων θα μπορούσαμε να βγαίναμε από την αδιέξοδη κατάσταση στην οποία είχαμε οδηγηθεί το περασμένο καλοκαίρι.

Το αποτέλεσμα αυτής της πολύμηνης προσπάθειας καταδεικνύει ότι έγιναν οι αναγκαίες παραχωρήσεις και ο εξορθολογισμός σε ζητήματα ήσσονος σημασίας, ενώ ταυτόχρονα προωθήθηκαν για τη θεσμοθέτηση, θέματα μείζονος σημασίας. Φωνές και ψίθυροι σε σχέση με το αποτέλεσμα π.χ. «χαμένες πατρίδες», είτε από τη συνδικαλιστική πλευρά, είτε από την κυβερνητική δεν πρέπει να αποπροσανατολίσουν τον εκπαιδευτικό κόσμο, αλλά ούτε και την κοινωνία. Η κατάληξη της ΜΕΠΕΥ, μάς επιτρέπει να αντικρίσουμε κατάματα  την ουσία, την καθημερινότητα της Δημόσιας Παιδείας, η οποία έχει τεθεί όλο αυτό το διάστημα υπό αμφισβήτηση. Η ουσία «παίζεται» καθημερινά στις αίθουσες διδασκαλίας και στις σχολικές μονάδες, οι οποίες καθημερινά βάλλονται ένδοθεν και έξωθεν από πολλές προκλήσεις.

Καταληκτικά, καταθέτω πως όλα όσα βιώσαμε αυτή την περίοδο δεν αποτέλεσαν και την πιο ευχάριστη εμπειρία, παρόλα αυτά έχω απομονώσει κάποια  πράγματα που μας στιγμάτισαν και θα πρέπει να αποτελούν οδηγό για το μέλλον:

• Οι εξαντλητικές και διεξοδικές συζητήσεις των θεμάτων, υποβοήθησε στην κατανόηση όλων των πτυχών τους.

• Η σύσφιξη σχέσεων με τις άλλες εκπαιδευτικές και όχι μόνο οργανώσεις δημιούργησε την απαιτούμενη ροπή στα θέματα που μας απασχόλησαν.

• Η αμφίδρομη σχέση με τα ΜΜΕ αλλά και τους δημοσιογράφους, βοήθησε να αντιληφθούν εκ των έσω τα προβλήματα της Δημόσιας  Παιδείας.

• Η αμέριστη στήριξη και ενθάρρυνση από τους εκπαιδευτικούς ήταν ορατή στο τραπέζι και ενίσχυσε καταλυτικά τις προσπάθειες.

• Πέραν  από την θέση και το σχήμα των ανθρώπων με τους οποίους συναναστραφήκαμε, συζητήσαμε και συνεργαστήκαμε προέκυψε κόσμος που κρύβει μέσα του την ανθρωπιά, την εμπιστοσύνη και την ΑΓΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, αξίες στις οποίες αυτός ο τόπος πρέπει να επενδύσει!

Ένα δημόσιο και θερμό ευχαριστώ σε όσους και όσες πίστεψαν και στήριξαν από τη θέση τους αυτό τον αγώνα.

*Γενικός Γραμματέας ΟΕΛΜΕΚ


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
TEPAKFEB19
NEAPJUL17
INKPAIDEIA19
HPJETPRO
THEOLOGIKISXOLI
CDACOLLEGE19
INTERCOLLEGE9
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
global
CYIMASTER
Middlesex2016