KESJULY18

2019-05-22 13:52:24
Προοδευτική Καθ.: Η κατάληξη του θεσμικού διαλόγου δικαιώνει τον μεγαλειώδη αγώνα των εκπαιδευτικών

Προοδευτική Καθ.: Η κατάληξη του θεσμικού διαλόγου δικαιώνει τον μεγαλειώδη αγώνα των εκπαιδευτικών


Με ανακοίνωσή της η Προοδευτική Κίνηση Καθηγητών αναφέρει:

"Η σημερινή κατάληξη του θεσμικού διαλόγου στη ΜΕΠΕΥ δικαιώνει τον μεγαλειώδη αγώνα που δώσαμε μαζί οι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων το περασμένο καλοκαίρι, τουλάχιστον ως προς το σκέλος που αφορούσε τα μονομερή μέτρα που έλαβε η Κυβέρνηση την 4η Ιουλίου 2018.

Όπως φαίνεται και στον πιο κάτω πίνακα, η κατάληξη του θεσμικού διαλόγου σηματοδοτεί ουσιαστικά την επαναφορά των ρυθμίσεων που ίσχυαν πριν την 4η Ιουλίου, στα οποία πρέπει να προστεθεί και η παραχώρηση σχεδίου πρόωρης Αφυπηρέτησης χωρίς αναλογιστικές επιβαρύνσεις.

ΜΟΝΟΜΕΡΕΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ

(4 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018)

ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΘΕΣΜΙΚΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΣΤΗ ΜΕΠΕΥ

(ΜΑΙΟΣ 2019)

Α. ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΕΤΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

Καθηγητές

Μία (1) διδακτική περίοδος μείωση στα 8, 16 και 20 χρόνια υπηρεσίας.

 

 

  • Δύο (2) διδακτικές περίοδοι μείωση στα 8, 16 και 21 χρόνια υπηρεσίας.

 

Νεοεισερχόμενοι Καθηγητές

Όλοι διδάσκουν 24 περιόδους ανεξαρτήτως των ετών Υπηρεσίας τους.

Βοηθοί Διευθυντές

Όλοι οι Β.Δ. διδάσκουν 14 περιόδους (καμία μείωση διδακτικού χρόνου).

  • Μείωση διδακτικού χρόνου των Β.Δ. κατά δύο (2) διδακτικές περιόδους στα πέντε (5) και στα έντεκα (11) χρόνια στη θέση.

Βοηθοί Διευθυντές Α΄

Όλοι οι Β.Δ. Α΄ διδάσκουν 10 περιόδους (καμία μείωση διδακτικού χρόνου).

  • Όλοι οι Β.Δ.Α΄ θα παραμένουν σταθερά στις εννέα (9) διδακτικές περιόδους καθ’ όλη τη διάρκεια της υπηρεσίας του στη θέση αυτή.

Β. ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

Οριζόντια μείωση των περιόδων ΥΤ από 2 περιόδους σε 1 περίοδο.

Γυμνάσια – Λύκεια – Εσπερινές ΣχολέςΔύο (2) διδακτικές περίοδοι μείωση σε κάθε τμήμα, του οποίου ο αριθμός των μαθητών/-τριών υπερβαίνει τους δώδεκα (12).

  • Μία (1) διδακτική περίοδος μείωση σε τμήματα μέχρι δώδεκα (12) μαθητές.

Τεχνικές Σχολές

  • Δύο (2) διδακτικές περίοδοι μείωση σε κάθε τμήμα, του οποίου ο αριθμός των μαθητών/-τριών υπερβαίνει τους εννέα (9).
  • Μία (1) διδακτική περίοδος σε τμήματα μέχρι εννέα (9) μαθητές. 

Γ. ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΡΟΩΡΗΣ ΑΦΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ

 

Παραχώρηση σχεδίου πρόωρης Αφυπηρέτησης χωρίς αναλογιστικές επιβαρύνσεις για όσους και όσες συμπληρώνουν το 60ο έτος της ηλικίας τους ή/και 400 μήνες υπηρεσίας (33 1/3 χρόνια) μέχρι την 31η Αυγούστου 2019.

Δ. ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Για τις Συνδικαλιστικές Οργανώσεις δεν παρέχεται καμία διευκόλυνση/ παραχώρηση χρόνου.

Μείωση του χρόνου που παραχωρείται για άσκηση των συνδικαλιστικών δραστηριοτήτων, όπως έχει ήδη εφαρμοστεί για την τρέχουσα σχολική χρονιά.

Ε. ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΠΙΣΤΩΣΕΩΝ

 

Παραχώρηση μίας (1) περιόδου πίστωσης σε όσες και όσους απλούς εκπαιδευτικούς δεν έλαβαν τον περασμένο Σεπτέμβριο τις δύο (2) περιόδους μείωσης που προβλέπονταν στα δεκαέξι (16) και στα είκοσι (20) χρόνια εκπαιδευτικής υπηρεσίας.

 

Όπως σημειώσαμε και πιο πάνω, η κατάληξη του θεσμικού διαλόγου δικαιώνει τον αγώνα του καλοκαιριού ως προς το σκέλος των μονομερών μέτρων που είχε λάβει η κυβέρνηση την 4η Ιουλίου 2018, τα οποία ήταν η αφετηρία της πρωτοφανούς κρίσης που ζήσαμε.

Ταυτόχρονα, ο αγώνας του καλοκαιριού έγινε για την αξιοπρέπεια των εκπαιδευτικών, η οποία καταρρακώθηκε βάναυσα το προηγούμενο καλοκαίρι από τη λυσσαλέα επίθεση που δεχτήκαμε. Την αξιοπρέπειά μας την κερδίσαμε με τον περήφανο αγώνα μας, στις μεγαλειώδεις πορείες διαμαρτυρίας της 13ης Ιουλίου και 28ης Αυγούστου και με τα άλλα μέτρα που πήραμε, με πρωτόγνωρη ενότητα και αποφασιστικότητα, τα οποία δυνάμωσαν τη φωνή των εκπαιδευτικών και των οργανώσεών μας, καθιστώντας τον αγώνα του καλοκαιριού σημείο αναφορά για όλους τους εργαζόμενους της Κύπρου.

Παράλληλα, ο τρίτος και ουσιαστικότερος στόχος του αγώνα, που ήταν η αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου και η αντιμετώπιση των πραγματικών προβλημάτων που αυτό αντιμετωπίζει, είναι το πεδίο στο οποίο θα συνεχίσουμε να επικεντρώνουμε τις δυνάμεις και την προσοχή μας. Είμαστε πανέτοιμοι και έχουμε ολοκληρωμένες θέσεις και εισηγήσεις για μια ευρεία γκάμα θεμάτων και αναμένουμε να ανταποκριθεί και το Υπουργείο Παιδείας στις ανάγκες και τις απαιτήσεις αυτού του διαλόγου.

Τέλος, παραμένει η σημαντικότατη εκκρεμότητα και για την Προοδευτική Κίνηση Καθηγητών  ύψιστη προτεραιότητα, που είναι η άρση της αδικίας απέναντι στους εκπαιδευτικούς που μονιμοποιήθηκαν κατά ή μετά την 1η Οκτωβρίου του 2011, οι οποίοι εργάζονται χωρίς συνταξιοδοτικά ωφελήματα, γεγονός που παραβιάζει κατάφορα τις πρόνοιες του  Συντάγματος. Σημειώνεται ότι το εν λόγω θέμα δεν αποτελούσε αντικείμενο συζήτησης του διαλόγου που διεξαγόταν στην ΜΕΠΕΥ και κατέληξε στις σημερινές αποφάσεις, αλλά συζητείται σε άλλη Επιτροπή που το εξετάζει. Όπως έχουν ενημερωθεί σχετικά οι εκπαιδευτικές οργανώσεις, η Κυβέρνηση προτίθεται να καταθέσει νέα πρόταση για τη δημιουργία Ταμείου Προνοίας στις 14 Ιουνίου 2019. Ανεξάρτητα από τις πρόνοιες της εν λόγω πρότασης, ως Προοδευτική Κίνησης Καθηγητών δηλώνουμε ότι παραμένουμε αμετακίνητοι στον διαχρονικό μας στόχο, που δεν είναι άλλος από την εφαρμογή των ΙΔΙΩΝ συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων για ΟΛΟΥΣ τους εκπαιδευτικούς. Ως εκ τούτου, καλούμε την ΟΕΛΜΕΚ να προβεί σε όλες τις ενέργειες που θα κριθούν απαραίτητες για την επίτευξη του πιο πάνω στόχου".


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

Λουκιανος Κυριακιδης
Wed May 22, 2019, 23:04:05
Γιατι δεν διεκδικησαμε και τα συνταξιοδοτικα των χιλιαδων συναδελφων Ματθαιο?Μηπως υπαρχει σκοπιμοτητα?Γιατι ανεχεστε αυτη την αδικια?

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
TEPAKFEB19
NEAPJUL17
INKPAIDEIA19
HPJETPRO
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
INTERCOLLEGE9
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
global
CYIMASTER
Middlesex2016