KESJULY18

2019-05-17 12:12:01
Πανεπ. Κύπρου: Συνεχίζεται και φέτος ο επιτυχημένος θεσμός του Θερινόύ Σχολείου

Πανεπ. Κύπρου: Συνεχίζεται και φέτος ο επιτυχημένος θεσμός του Θερινόύ Σχολείου


«Γίνε και εσύ φοιτητής για μια βδομάδα!»

Για τέταρτη συνεχή χρονιά, το Πανεπιστήμιο Κύπρου διοργανώνει και φέτος το Θερινό Σχολείο με τίτλο, «Γίνε και εσύ φοιτητής για μια εβδομάδα!», ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα, για τα κυπριακά δεδομένα, που απευθύνεται σε μαθητές Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης, δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων. Στόχος του Θερινού Σχολείου  είναι η γνωριμία των μαθητών με το Πανεπιστήμιο Κύπρου και η πρώτη επαφή τους με το επιστημονικό αντικείμενο που τους ενδιαφέρει.

Το Θερινό Σχολείο αποτελεί πλέον ένα θεσμό του Ιδρύματος, αλλά και ένα πρότυπο μέσο για να γνωρίσουν οι μαθητές Μέσης Εκπαίδευσης, το αντικείμενο που τους ενδιαφέρει. «Ένα πολύ σημαντικό όφελος για εσάς θα είναι ότι θα έρθετε σε άμεση επαφή με το αντικείμενο σπουδών που σας ενδιαφέρει. Αυτό το αντικείμενο για το οποίο διαβάζετε στα βιβλία επαγγελματικού προσανατολισμού, ωστόσο πιθανόν να μην είχατε την ευκαιρία να γνωρίσετε σε πρακτικό επίπεδο», ανέφερε ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος Υπηρεσίας Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας, Κλεάνθης Πισσαρίδης.

Ο θεσμός του Θερινού Σχολείου στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, κρίνεται ως απόλυτα επιτυχημένος.  Πέρυσι, συμμετείχαν στο Θερινό Σχολείο 114 μαθητές από όλη την Κύπρο σε 9 διαφορετικές επιστημονικές ενότητες. Όπως διαφάνηκε από τα έντυπα αξιολόγησης που συμπλήρωσαν, οι μαθητές που συμμετείχαν αποκόμισαν εξαιρετικές εντυπώσεις. Αρκετοί μάλιστα από αυτούς, εξέφρασαν ενδιαφέρον να επιστρέψουν και φέτος στο Θερινό Σχολείο.

Πρωτοποριακό πρόγραμμα για τα κυπριακά δεδομένα

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές Γ’ Γυμνασίου και Λυκείου, δημοσίων, τεχνικών και ιδιωτικών σχολείων παγκύπρια. Στόχος του προγράμματος είναι να δώσει την ευκαιρία στους μαθητές να γνωρίσουν από κοντά το Ίδρυμα, να έρθουν σε επαφή με μέλη του ακαδημαϊκού προσωπικού και φοιτητές, καθώς και με το αντικείμενο/α που επιθυμούν να σπουδάσουν, να κάνουν χρήση των  υποδομών του Πανεπιστημίου, να ανταλλάξουν απόψεις με άλλους μαθητές, με κοινά ενδιαφέροντα και να αποκτήσουν ικανότητες που θα  τους βοηθήσουν στη μετέπειτα σταδιοδρομία και τις σπουδές τους.

Λειτουργία και διάρκεια του Θερινού Σχολείου

Κατά το 2019, το Θερινό Σχολείο θα λειτουργήσει μεταξύ 1ης και 5ης Ιουλίου στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Κύπρου, στην Πανεπιστημιούπολη.

Πρόγραμμα (Ενότητες) Θερινό Σχολείο 2019

1η  Εβδομάδα Ιουλίου

(1-5  ΙΟΥΛΙΟΥ 2019)

Η πρόκληση του να είσαι Ιατρός

(Ιατρική Σχολή)

Χημεία

Τεχνικές και Κλωνοποίηση DNA

(Τμήμα Βιολογικών Επιστημών)

 

Γαλλικές και Ευρωπαϊκές Σπουδές στο ΠΚ

 

Διοίκηση Επιχειρήσεων,

Οικονομικά και

Λογιστική/ Χρηματοοικονομική

 

Εβδομάδα Μηχανικής

(Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών και

Τμήμα Μηχανικών  Μηχανολογίας και Κατασκευαστικής)

Ψυχολογία

Νομική

Διαμονή και σίτιση

 Όσοι μαθητές επιθυμούν να πάρουν μια γεύση από την πραγματική φοιτητική ζωή, μπορούν να διαμένουν στις Φοιτητικές Εστίες του Πανεπιστημίου Κύπρου. Σε αυτούς θα παρέχονται καθημερινά τρία γεύματα (πρωινό, μεσημεριανό, δείπνο) ενώ έχει σχεδιαστεί ειδικό ψυχαγωγικό βραδινό πρόγραμμα.

Στους μαθητές που δεν επιθυμούν διαμονή στις Φοιτητικές Εστίες, το καθημερινό πρόγραμμα θα λειτουργεί από τις 9.00 π.μ. – 5.00 μ.μ. και σε αυτούς θα προσφέρεται μεσημεριανό γεύμα. Σε αυτή την περίπτωση, η έγκαιρη καθημερινή μετακίνηση από και προς το Πανεπιστήμιο, αποτελεί υποχρέωση των γονιών ή κηδεμόνων κάθε μαθητή.

Πρόγραμμα Θερινού Σχολείου

Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων:

 • Γνωριμία με το Πανεπιστήμιο (παρουσίαση και ξενάγηση),
 • Διαλέξεις ειδίκευσης και εργαστήρια στην επιστημονική ενότητα του ενδιαφέροντος του μαθητή (για την οποία θα δηλώσει συμμετοχή) από ακαδημαϊκούς του Πανεπιστημίου,
 • Αθλητικές δραστηριότητες
 • Ψυχαγωγικές δραστηριότητες

Πιστωτική Μονάδα

Μαθητές που συμπληρώνουν μια βδομάδα στο Θερινό Σχολείο και επιθυμούν να τους παραχωρηθεί μια (1) πιστωτική μονάδα (την οποία θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν στις μετέπειτα σπουδές τους στο Πανεπιστήμιο Κύπρου), θα μπορούν – εφόσον το επιθυμούν - να παρακάθονται σε σύντομη δίωρη εξέταση τύπου Πολλαπλής Επιλογής (Multiple Choice), η οποία θα προσφέρεται και θα αξιολογείται, με Επιτυχία ή Αποτυχία (Pass or Fail) από το Τμήμα της ενότητας που επέλεξε ο μαθητής. Σε όλους τους μαθητές που θα φοιτούν στο Θερινό Σχολείο θα παραχωρείται Πιστοποιητικό Φοίτησης.

 Δίδακτρα 

 

 ΔΙΑΚΤΡΑ ΜΕ ΔΙΑΜΟΝΗ

ΣΤΙΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΣΤΙΕΣ

 Κυριακή απόγευμα έως Σάββατο μεσημέρι

 ΔΙΔΑΚΤΡΑ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΜΟΝΗ

ΣΤΙΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΣΤΙΕΣ 

Δευτέρα – Παρασκευή

Κανονική φοίτηση

€390

€250

Αδέλφια φοιτητών ΠΚ

€340

€300 (ανά παιδί)

€220

€200 (ανά παιδί)

Παιδιά αποφοίτων ΠΚ

Παιδιά μελών προσωπικού ΠΚ

Παιδιά πολύτεκνηςοικογένειας

(4 παιδιά και άνω)

Φοίτηση δυο ή περισσοτέρων αδερφών

 

Περιλαμβάνουν

 Περιλαμβάνουν

 

Διαλέξεις και Εργαστήρια

 

Διαμονή στις Φ.Ε.  (6 βράδια)

 

Χωρίς Διαμονή

 

3 γεύματα καθημερινά (Πρωινό, Μεσημεριανό, Δείπνο)

Μεσημεριανό Γεύμα

 

 Ασφάλεια Μαθητή

 

Χρήση Αθλητικού Κέντρου και οργανωμένες αθλητικές δραστηριότητες

 

Ψυχαγωγικές Δραστηριότητες

 

 Επισκέψεις/ μετακινήσεις (ανάλογα με την ενότητα που θα επιλεγεί)

 

 Σχόλια μαθητών που συμμετείχαν στο Θερινό Σχολείο 2016

Τα σχόλια που λήφθηκαν από τους μαθητές που συμμετείχαν στο Θερινό Σχολείο, κατά την περσινή χρονιά, ήταν πολύ θετικά και ενθαρρυντικά.

Κάποια από τα σχόλια των μαθητών:

 • «Θα ήθελα να ευχαριστήσω το Πανεπιστήμιο Κύπρου, τον Πρύτανη, τους καθηγητές μας και όλους όσοι αφιέρωσαν τον πολύτιμο χρόνο τους για να προσφέρουν ένα ανοικτό Θερινό Πανεπιστήμιο για εμάς τα παιδιά του λυκείου. Σας ευχαριστώ για τις καινούριες γνώσεις και την εμπειρία που απέκτησα συμμετέχοντας στο πρόγραμμα».
 •  «Ήταν πολύ ωραία, πέρασα τέλεια και είμαι σίγουρη ότι του χρόνου, αν μου δοθεί η ευκαιρία, θα έρθω ξανά χωρίς κανένα δισταγμό!».
 • «Απίστευτα οργανωμένο, λαμβάνοντας υπόψη ότι είναι η πρώτη χρονιά λειτουργίας».
 • «Η πρώτη εντύπωση της φοιτητικής ζωής είναι άριστη».
 • «Ήταν μια πολύ καλή εμπειρία η οποία θα με βοηθήσει στο μέλλον».
 • «Εξαιρετική εμπειρία, πολύ ωραίο πρόγραμμα. Με έβαλε σε προβληματισμούς σχετικά με τις σπουδές μου».

Για περισσότερες πληροφορίες

Περισσότερες πληροφορίες συμπεριλαμβανομένου του αναλυτικού προγράμματος του Θερινού Σχολείου, κατά ενότητα, και εντύπου δήλωσης συμμετοχής μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα: www.ucy.ac.cy/summerschool.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή, το αργότερο μέχρι τις 24 Μαΐου 2019, καταβάλλοντας παράλληλα προκαταβολή ύψους €50. Τόσο οι θέσεις στις διάφορες ενότητες όσο και τα διαθέσιμα δωμάτια στις Φοιτητικές Εστίες είναι περιορισμένα και θα παραχωρούνται με σειρά προτεραιότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 22894116, καθημερινά, μεταξύ των ωρών 9.00 π.μ. -2:30 μ.μ.

Τέλος Ανακοίνωσης


Αφήστε ένα σχόλιο

 • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
TEPAKFEB19
NEAPJUL17
INKPAIDEIA19
HPJETPRO
THEOLOGIKISXOLI
CDACOLLEGE19
INTERCOLLEGE9
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
global
CYIMASTER
Middlesex2016