KESJULY18

2019-05-08 16:55:57
«Αλλαγή»: Η πρόταση της ΜΕΠΕΥ δεν κάνει καμιά αναφορά στα συνταξιοδοτικά δικαιώματα των συναδέλφων

«Αλλαγή»: Η πρόταση της ΜΕΠΕΥ δεν κάνει καμιά αναφορά στα συνταξιοδοτικά δικαιώματα των συναδέλφων


 Παραθέτουμε την πρόταση της Κίνησης Καθηγητών «Αλλαγή» που κατατέθηκε στη σημερινή συνεδρία της ΟΕΛΜΕΚ για την πρόταση της ΜΕΠΕΥ.   

«Οι θέσεις της Κίνησης Καθηγητών «ΑΛΛΑΓΗ» επί της προφορικής πρότασης που υποβλήθηκε στους αντιπροσώπους της ΟΕΛΜΕΚ στη ΜΕΠΕΥ είναι οι πιο κάτω:

  1. Το όλο καθεστώς των εργασιακών συνθηκών και των εξωδιδακτικών ωρών να επανέλθει στα προ των μονομερών αποφάσεων της Κυβέρνησης της 4ης Ιουλίου 2018.
  2. Σε σχέση με τον καλούμενο «εξορθολογισμό» του εκπαιδευτικού συστήματος, αυτός να ασχοληθεί με τον τεράστιο αριθμό των αποσπάσεων και των παραχωρήσεων σε άλλες Υπηρεσίες του κράτους. Επίσης, ο περιορισμός του μεγάλου αριθμού εκπαιδευτικών που τοποθετούνται στη διεύθυνση των Κρατικών Ινστιτούτων Επιμόρφωσης. Παράλληλα να προχωρήσει η νομοθετική ρύθμιση για τη θεσμοθέτηση των Μετατάξεων του εκπαιδευτικού προσωπικού που πλεονάζει. Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού να θεσμοθετήσει διαδικασίες παρακολούθησης της αποτελεσματικής αξιοποίησης των εξωδιδακτικών ωρών που παραχωρούνται στους εκπαιδευτικούς.
  3. Οι πιο πάνω θέσεις κατατέθηκαν και στη συνάντηση που είχε η ηγεσία της «ΑΛΛΑΓΗΣ», στις 13 Μαρτίου 2019, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος δεν τις αντίκρυσε αρνητικά.
  4. Η όλη πρόταση που κοινοποίησε προφορικά ο Πρόεδρος της ΜΕΠΕΥ προς την ΟΕΛΜΕΚ, αλλά και τις άλλες δύο Εκπαιδευτικές Οργανώσεις, εφόσον είναι επίσημη πρόταση θα έπρεπε να είναι γραπτή για να μπορεί το ΚΔΣ της Οργάνωσής μας να τοποθετηθεί με σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Αυτές τις διαδικασίες επιβάλλουν οι Κανονισμοί Λειτουργίας της ΜΕΠΕΥ, αλλά και η όλη ιστορία της ρύθμισης των εργασιακών σχέσεων.
  5. Η θέση της «ΑΛΛΑΓΗΣ» επί της προφορικής έστω πρότασης που διαβίβασε ο Πρόεδρος της ΜΕΠΕΥ είναι ότι αυτή περιέχει μεν θετικά σημεία, τα οποία είναι αποτέλεσμα και των όλων προσπαθειών, ενεργειών και επαφών που έκανε η Κίνησή μας όλη αυτή την περίοδο μετά την Εκπαιδευτική Κρίση του Καλοκαιριού του 2018. Η «ΑΛΛΑΓΗ», όμως, παρά και τις ασάφειες που αφορούν το θέμα των πιστώσεων, δεν μπορεί να τοποθετηθεί θετικά υπέρ της όλης πρότασης εφόσον αυτή δεν κάνει καμιά αναφορά στα συνταξιοδοτικά δικαιώματα των συναδέλφων που μονιμοποιήθηκαν μετά τον Οκτώβριο του 2011. Η παράληψη της όποιας αναφοράς στην προφορική πρόταση του Πρόεδρου της ΜΕΠΕΥ, είναι ακατανόητη γιατί το ζήτημα αυτό είχε παραπεμφθεί τόσο από τη συμφωνία της 26ης Σεπτεμβρίου 2018 ανάμεσα στην Εξ Υπουργών Επιτροπή και τους αντιπροσώπους των Εκπαιδευτικών Οργανώσεων, όσον και από την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου της 4ης Οκτωβρίου 2018. Για την «ΑΛΛΑΓΗ» η διασφάλιση και κατοχύρωση των συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων του 20-25% των εκπαιδευτικών της Μέσης Εκπαίδευσης είναι πολύ σημαντικό και στοιχειώδης υποχρέωση της Οργάνωσής μας.

Τέλος, αναμένουμε από τον Πρόεδρο της ΜΕΠΕΥ, αλλά και γενικά την Κυβέρνηση, να ολοκληρώσουν την πρότασής τους με συμπερίληψη σε αυτή και προνοιών που θα διασφαλίζουν και θα κατοχυρώνουν τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα των συναδέλφων, όπως  προβλέπει το Κυπριακό Σύνταγμα αλλά και η σχετική πρόταση της Π.Σ.Γ.Α. της 13ης Δεκεμβρίου 2018».

 

 


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

Θέμης Πολυβίου
Thu May 09, 2019, 13:22:14
ΔΥΣΤΥΧΩΣ, για τόσο σοβαρά θέματα κυριαρχούν η μικροπολιτική και τα παραταξιακά συμφέροντα.

Δηλαδή, αν εγκριθούν από τη ΜΕΠΕΥ οι συγκεκριμένες προτάσεις, με την προϋπόθεση, όπως την έθεσε η Νέα Κίνηση και εγκρίθηκε από το ΚΔΣ, ότι θα καθοριστεί ημερομηνία, σε σύντομο χρονικό διάστημα, για να δοθεί η πρόταση για το συνταξιοδοτικό, αυτό είναι λάθος;

Και μήπως όλα όσα προνοεί η πρόταση, που επαναφέρει ουσιαστικά το καθεστώς που ίσχυε προς της 4ης Ιουλίου 2018, δεν ευνοεί κυρίως τους νέους συναδέλφους;

Ποιοι θα καρπωθούν από το βιολογικό και από την υπευθυνότητα τμήματος;

Ποιοι θα καρπωθούν από την πρόωρη αφυπηρέτηση συναδέλφων; Δεν είναι για τους νέους συναδέλφους που θα ανοίξουν οι θέσεις διορισμού;
Σε τελευταία ανάλυση, πόσες χιλιάδες συνάδελφοι επηρεάζονται από αυτά τα μέτρα;

Η θέση μας είναι ξεκάθαρη. Αν μέσα στον Μάη δεν δοθεί η πρόταση για το συνταξιοδοτικό και δεν βρεθεί λύση, ναι, να προχωρήσουμε σε δυναμική αντίδραση. Και φυσικά η οποιαδήποτε πρόταση θα πρέπει να τεθεί για έγκριση ενώπιον των επηρεαζόμενων συναδέλφων.
Οι συνάδελφοι της ΑΛΛΑΓΗΣ γνωρίζουν πολύ καλά ότι το συνταξιοδοτικό δεν είναι θέμα που μπορούσε να ενταχθεί στη συγκεκριμένη πρόταση της ΜΕΠΕΥ. Πολύ σωστά τέθηκε και μπήκαν τα χρονοδιαγράμματα που έπρεπε να μπουν, ώστε να γίνει ξεχωριστή συζήτηση.

Τώρα για την πρόταση της ΑΛΛΑΓΗΣ να επισημάνω δυο σοβαρούς κινδύνους:
Πρώτο, ποιοι θα επηρεαστούν και ποιοι θα μείνουν αδιόριστοι, αν μειωθεί ο αριθμός των συναδέλφων που είναι αποσπασμένοι και των συναδέλφων που υπηρετούν στα ΚΙΕ; Δεν είναι οι νέοι συνάδελφοι;

Δεύτερο, ποιους συμφέρει η εισήγηση για θεσμοθέτηση επιτροπής για εξέταση κάθε χρόνο του θέματος των εξωδιδακτικών ωρών;
Το θέμα πρέπει να κλείσει μια και καλή και όχι κάθε χρόνο να έχουμε τα ίδια.

Και κάτι ακόμη. Δεν υπάρχει ασάφεια στις πιστώσεις. Το θέμα ξεκαθάρισε. Στο βιολογικό θα δοθεί η μια ώρα που δεν δόθηκε πέρσι και μια ώρα πίστωση. Π.χ. ο συνάδελφος που εργαζόταν φέτος 21 αντί 20 ώρες φέτος θα διδάσκει 19.
Στον Υπεύθυνο Τμήματος δεν θα πιστωθεί η μια ώρα, παρά το γεγονός ότι το ζήτησε η ΟΕΛΜΕΚ.
Αυτά, για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους.

Στέλιος Στυλιανού
Wed May 08, 2019, 17:35:44
Η «ΑΛΛΑΓΗ», όμως, παρά και τις ασάφειες που αφορούν το θέμα των πιστώσεων, δεν μπορεί να τοποθετηθεί θετικά υπέρ της όλης πρότασης εφόσον αυτή δεν κάνει καμιά αναφορά στα συνταξιοδοτικά δικαιώματα των συναδέλφων που μονιμοποιήθηκαν μετά τον Οκτώβριο του 2011. 'Επεσαν οι μάσκες...Αναμενόμενο όπως ενημερώσαμε απο την Παρασκευή...Αθωράκιστοι ακόμα μία φορά οι καθηγητές χωρίς συνταξιοδοτικά.Η πρόταση της ΑΛΛΑΓΗΣ δεν πέρασε

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
TEPAKFEB19
NEAPJUL17
IDEP19
INKPAIDEIA19
HPJETPRO
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
INTERCOLLEGE9
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
global
CYIMASTER
Middlesex2016