KESJULY18

2019-04-18 18:41:59
ΟΕΛΜΕΚ: Δεν ανεχόμαστε άλλο την παρελκυστική πολιτική της Κυβέρνησης

ΟΕΛΜΕΚ: Δεν ανεχόμαστε άλλο την παρελκυστική πολιτική της Κυβέρνησης


«Μέχρι 30 Απριλίου να ληφθεί απόφαση από την ΜΕΠΕΥ  για να γίνει η στελέχωση των σχολείων με βάση τα όσα ίσχυαν προ της 4ης Ιουλίου 2018».

H OΕΛΜΕΚ ανακοινώνει ότι:   

«Το ΚΔΣ της ΟΕΛΜΕΚ, που συνήλθε σήμερα 18 Απριλίου 2019, αξιολόγησε τα μέχρι στιγμής δεδομένα αναφορικά με την πορεία και την εξέλιξη του θεσμικού διαλόγου στο πλαίσιο της ΜΕΠΕΥ και κατέληξε σε διαπιστώσεις, παρατηρήσεις αλλά και σε συγκεκριμένες προειδοποιήσεις.

Χωρίς αμφιβολία, η ΟΕΛΜΕΚ επέδειξε όλο το προηγούμενο διάστημα σοβαρή, υπεύθυνη και εποικοδομητική στάση στο πλαίσιο του θεσμικού διαλόγου και αυτό αποδεικνύεται μέσα από τις ολοκληρωμένες προτάσεις που κατέθεσε στο τραπέζι του διαλόγου και οι οποίες εμπεριέχονται στα πρακτικά των τριών συνεδριών που έγιναν μέχρι σήμερα.

Ωστόσο, παρατηρώντας την αδράνεια και τη στασιμότητα που καταγράφεται πλέον σε επίπεδο ΜΕΠΕΥ, δεν μπορεί παρά να εκφράσει την αγανάκτησή της για το γεγονός ότι, ενώ οδηγούμαστε προς το τέλος της τρέχουσας σχολικής χρονιάς, δεν έχει ολοκληρωθεί ο θεσμικός διάλογος, ενώ παραβιάστηκαν και τα δύο διαδοχικά χρονοδιαγράμματα που είχαν τεθεί για την ολοκλήρωσή του, από την ίδια την Κυβέρνηση. Υπενθυμίζουμε ότι το αρχικό χρονοδιάγραμμα προέβλεπε ολοκλήρωση του θεσμικού διαλόγου μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2018 και το δεύτερο μέχρι την 31 Ιανουαρίου 2019. Υπενθυμίζουμε, επίσης, ότι ειδικά το πρώτο χρονικό ορόσημο είχε προβληθεί πολύ έντονα από την Κυβερνητική πλευρά, η οποία και ασφαλώς ευθύνεται για τη μη τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων.

Ως ΟΕΛΜΕΚ σημειώνουμε εμφατικά ότι δεν ανεχόμαστε άλλο την παρελκυστική πολιτική της Κυβέρνησης, καθώς η στελέχωση των σχολείων για την επόμενη σχολική χρονιά 2019-2020 βρίσκεται ήδη σε πλήρη εξέλιξη και οι μέχρι σήμερα ανάγκες στελέχωσης υπολογίζονται με βάση τα όσα ίσχυσαν κατά τη φετινή σχολική χρονιά, πράγμα απαράδεκτο, καθώς ο θεσμικός διάλογος δεν ολοκληρώθηκε όπως αναμενόταν στη βάση των προνοιών του Καταστατικού της ΜΕΠΕΥ.

Ως εκ τούτου, το ΚΔΣ της ΟΕΛΜΕΚ ζητά από την Αρμόδια Αρχή τη λήψη απόφασης μέχρι την 30η Απριλίου 2019, ώστε να γίνει η στελέχωση των σχολείων για την επόμενη σχολική χρονιά (2019-2020), με βάση τα όσα ίσχυαν προ της 4ης Ιουλίου 2018, ημερομηνία κατά την οποία λήφθηκαν οι μονομερείς αποφάσεις της Κυβέρνησης, που προκάλεσαν την κρίση στον χώρο της Δημόσιας Εκπαίδευσης.

Ταυτόχρονα, καλούμε το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας να προχωρήσει στην πίστωση των διδακτικών περιόδων σε εκείνους τους εκπαιδευτικούς που επηρεάστηκαν από τις αλλεπάλληλες αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου. Καλούμε, επίσης, την Κυβέρνηση να τηρήσει τη δέσμευσή της για παραχώρηση της δυνατότητας πρόωρης αφυπηρέτησης εκπαιδευτικών, χωρίς αναλογιστική μείωση.

Τέλος, το ΚΔΣ της ΟΕΛΜΕΚ θα συγκληθεί εκ νέου στις 2 Μαΐου 2019, προκειμένου να εξετάσει τις μέχρι τότε εξελίξεις και να λάβει αποφάσεις για δυναμικά μέτρα, σε περίπτωση που η πορεία των πραγμάτων κινείται προς άλλη κατεύθυνση».

 

 


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

Αντρέας Περικλέους
Sat April 20, 2019, 09:47:42
Επιτέλους.
Τελικά μόνο με δυναμικά μέτρα που δυστυχώς μπορεί να ενοχλήσουν το κοινό, συγκινείται η Κυβέρνηση. Θα μπορούσε να απειληθεί η διεξαγωγή των Παγκυπρίων Εξετάσεων. Αυτό σίγουρα θα τους ταρακουνούσε, όμως οι κυβερνώντες θα έβρισκαν την ευκαιρία να κατηγορήσουν και πάλι.

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
TEPAKFEB19
NEAPJUL17
IDEP19
INKPAIDEIA19
HPJETPRO
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
INTERCOLLEGE9
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
global
CYIMASTER
Middlesex2016