KESJULY18

2019-04-17 07:09:05
Δημοτικά Αγίου Κασσιανού, Φανερωμένης και Β’ Καϊμακλίου: «Οι ιστορίες μας, οι διαδρομές μας»

Δημοτικά Αγίου Κασσιανού, Φανερωμένης και Β’ Καϊμακλίου: «Οι ιστορίες μας, οι διαδρομές μας»


Σε μια συγκινητική τελετή, τα Δημοτικά Σχολεία Αγίου Κασσιανού, Φανερωμένης και Β’ Καϊμακλίου παρουσίασαν στις 11 Απριλίου 2019 την Εικαστική Έκθεση «Οι ιστορίες μας, οι διαδρομές μας».  Τα εγκαίνια της Έκθεσης τέλεσε η κ. Λήδα Κουρσουμπά, Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού.

Το Πολιτιστικό Κέντρο «Παλαιά Αγορά Παλουριώτισσας» στάθηκε πολύ μικρό για να χωρέσει το πλήθος των παιδιών, γονέων, κηδεμόνων, εκπαιδευτικών και φίλων των τεχνών και της παιδείας, που ήρθαν για να θαυμάσουν τις δημιουργίες των μαθητών και των μαθητριών, αποτέλεσμα της συνεργασίας των τριών σχολείων.

«Σήμερα εκθέτουμε τον εαυτό μας σε αυτό το χώρο και αυτό είναι μια πολιτική πράξη» τόνισε, εκ μέρους των τριών σχολείων, η κ. Ζωγραφιά Κακαρινέλη, Διευθύντρια του Αγίου Κασιανού, για να εξηγήσει πως η πολιτική πράξη έχει την έννοια της κίνησης, της σκέψης και της πράξης που επιχειρεί να συμβάλλει στη βελτίωση της ζωής όλων των πολιτών. «Η Πολιτική πράξη συντελείται όταν πιστεύουμε ότι κάτι αξίζει να αγωνιστούμε για αυτό. Εμείς όλοι που είμαστε εδώ στις επάλξεις των τριών σχολείων, στηρίζουμε το δημόσιο σχολείο και πιστεύουμε ακράδαντα ότι αποτελεί δημόσια αξία και ότι οφείλουμε να το διαφυλάξουμε. Παίρνουμε μέρος στο δημόσιο διάλογο και λέμε ότι ελπίδα έχουμε όταν τα μαθησιακά αποτελέσματα δεν τα μετράμε μόνο  με οικονομικούς δείκτες, όταν αναγνωρίζουμε την αξία κάθε παιδιού και του δίνουμε την ευκαιρία να είναι δημιουργικό, να μαθαίνει με τον τρόπο του», υπογράμμισε η κ. Κακαρινέλη.

Με τα λόγια των ίδιων των παιδιών, η συνεργασία εμπλούτισε ορίζοντες και ενδυνάμωσε φωνές:

          «Φέτος στα σχολεία μας αποφασίσαμε να έρθουμε πιο κοντά και να γνωριστούμε λίγο καλύτερα, να μπλέξουμε διαδρομές και να διηγηθούμε παραμύθια! Επισκεφθήκαμε το Μουσείο Παραμυθιού, συμμετείχαμε σε διαγωνισμούς φτιάχνοντας ιστορίες. Απολαύσαμε κι αναλύσαμε παραμύθια.»

«Πήγαμε σε βιβλιοθήκες και βιβλιοπωλεία. Γνωρίσαμε συγγραφείς και το έργο τους και διαβάσαμε αυτά που μάθαμε στα παιδιά των μικρότερων τάξεων.»

«Παίξαμε μαζί στο πάρκο, ξεναγήσαμε τους φίλους και τις φίλες μας στις γειτονιές μας, φάγαμε, τραγουδήσαμε, μελετήσαμε. Ζωγραφίσαμε, χαράξαμε, τυπώσαμε, δημιουργήσαμε.»

«Η έκθεση στόχο είχε να μας ταξιδέψει στον κόσμο των παραμυθιών και της φαντασίας, αλλά και τον κόσμο της σκληρής πραγματικότητας όπως τη ζουν καθημερινά πολλά παιδιά σήμερα.».

«Φέτος στα σχολεία μας, όλες οι ιστορίες που ζήσαμε και που διαβάσαμε, όλες οι διαδρομές που περπατήσαμε, όλες οι φιλίες που κάναμε, όλα όσα μάθαμε και όλα όσα δημιουργήσαμε, θα αποτελούν για πάντα κομμάτι από τις μνήμες των μαθητικών χρόνων. Μνήμες τις οποίες η Εικαστική Έκθεσή μας παρουσιάζει.».

H κ. Λήδα Κουρσουμπά, αφού συνεχάρη θερμά τα παιδιά που έλαβαν μέρος στην Έκθεση καθώς και όλα τα άτομα που συνέβαλαν στην επιτυχία της, κάλεσε τους μεγάλους να αντλήσουν τα μηνύματα που έστειλαν τα παιδιά μέσα από τα τραγούδια και τα έργα τέχνης τους, να καταλάβουν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους, και να πάρουν παράδειγμα από εκείνα για να αλλάξουν στάση ζωής, να αποδεχτούν τον άλλο, τον διαφορετικό άνθρωπο, ως ίσο».


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

FREDERICK-EXAPOSASEOS
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
TEPAKFEB19
NEAPJUL17
KENITHESITEPAK
MIMJUL
ALEXANDER19
HPJETPRO
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
INTERCOLLEGE9
PROGNOSIS9
FORUMMARCH
OLYMPION2017
CYIMASTER
Middlesex2016