KESJULY18

2019-04-12 16:56:51
Πραγματοποιείται η μεγάλη Χορωδιακή Παρέλαση στη Λευκωσία

Πραγματοποιείται η μεγάλη Χορωδιακή Παρέλαση στη Λευκωσία


Πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή στην αίθουσα εκδηλώσεων του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, συνέντευξη Τύπου με θέμα τις δράσεις για τη Μέρα Τραγουδιού 2019. Η διάσκεψη, η οποία διοργανώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και τον Δήμο Λευκωσίας, αποσκοπούσε στην ενημέρωση του κοινού σχετικά με τη μεγάλη Χορωδιακή Παρέλαση που θα διεξαχθεί για δεύτερη χρονιά στο κέντρο της Λευκωσίας αύριο Σάββατο, 13 Απριλίου 2019 από τις 4:00 μέχρι τις 6:00 μ.μ. και το πρώτο Φεστιβάλ Σχολικών Συγκροτημάτων Schoolfest 2019 την ίδια μέρα στις 7:00 μέχρι 9:00 μ.μ.

Στόχος των δράσεων είναι η ανάδειξη της διαχρονικής αξίας της μουσικής και ιδιαίτερα του τραγουδιού στη ζωή του ανθρώπου, μέσα από την ευεργετική του δράση και ως μέσου συλλογικής πολιτιστικής έκφρασης.

Κατά τη δημοσιογραφική διάσκεψη, ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστας Χαμπιαούρης, ανέφερε ότι ο θεσμός αγκαλιάστηκε από το κοινό με ιδιαίτερο ενθουσιασμό, εφόσον μετά από την περσινή επιτυχία των 1000 χορωδών, φέτος θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 2000 χορωδοί από εβδομήντα και πλέον σύνολα από Δημόσια και Ιδιωτικά Σχολεία Δημοτικής, Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Πανεπιστήμια, Ωδεία, Δήμους, Κοινότητες και άλλους πολιτιστικούς φορείς. Τα μουσικά σύνολα θα παρουσιάσουν ποικίλο ρεπερτόριο, όπως παραδοσιακή μουσική, μουσικές του κόσμου, τζαζ, δημοφιλή μουσική κ.ά. σχηματίζοντας στη λήξη της δράσης τη μεγαλύτερη χορωδία της Κύπρου.

Συνεχίζοντας, ο κ. Υπουργός ανέφερε ότι πρόθεση του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού είναι να στηρίξει ευρύτερα την ανάπτυξη του πολιτισμού στον τόπο μας, δίνοντας ώθηση στην ελεύθερη πολιτιστική έκφραση μέσα από κάθε μορφή τέχνης. Σε αυτό το πλαίσιο και ως μέρος του στρατηγικού σχεδιασμού του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, επιδιώκεται η ανάπτυξη συνεργειών μεταξύ της επίσημης εκπαίδευσης και των Δήμων και Κοινοτήτων της τοπικής κοινωνίας. 

Εκ μέρους του Δημάρχου Λευκωσίας κ. Κωνσταντίνου Γιωρκάτζη μίλησε η κ. Λεώνη Ορφανίδου, Δημοτική Σύμβουλος και Πρόεδρος της Πολιτιστικής Επιτροπής του Δήμου Λευκωσίας. Η                    κ. Ορφανίδου αναφέρθηκε στη συνεχιζόμενη επιτυχία του θεσμού της Χορωδιακής Παρέλασης καθώς και στην νέα δράση το Schoolfest 2019, που απευθύνεται στη νέα γενιά και όχι μόνο, στην οποία θα παρουσιαστούν νεανικά συγκροτήματα όπως οι «Met in Lav», «Dystopia», «Midnight Rainbow», «Άθλιες Σφήκες» και η μαθήτρια Μαρίνα Jungwirth που κατέκτησε τη δεύτερη θέση στο The Voice of Greece 2018. Κλείνοντας, τονίστηκε η ιδιαίτερη σημασία των δράσεων της Μέρας Τραγουδιού 2019 στο πλαίσιο των πολιτιστικών στόχων του Δήμου Λευκωσίας, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται η προώθηση της φωνητικής μουσικής στην κοινότητα και η καθιέρωση της Λευκωσίας ως κέντρου μεγάλων χορωδιακών εκδηλώσεων σε ανοιχτό χώρο.

Τέλος, εκφράστηκαν ευχαριστίες σε όλους τους φορείς και εθελοντές που συμβάλλουν στην ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή των εν λόγω δράσεων και στους χορηγούς, όπως η ΟΠΑΠ Κύπρου.


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

Ιωάννα Σατραζαμη
Sun April 14, 2019, 10:19:57
Συγχαρητήρια σε ΟΛΟΥΣ τους συμμετέχοντες Μουσικούς... Εκπαιδευτικούς... Μαθητες... Χορωδους... Και στην Επιθεωρητρια Μουσικής ΜΕ και την Ομάδα της καθώς και στο Υπουργείο Παιδείας που στήριξε την Εκδήλωση. Η Χορωδιακη Παρέλαση, πέρα από ένα πανεμορφο μουσικό δρώμενο, είναι μια ευκαιρία για προβολή της ΣΗΜΑΣΙΑΣ της ΜΟΥΣΙΚΗΣ και όλων των Τεχνών στη ζωή μας, και ειδικά στη ζωή των παιδιών και των νέων ανθρώπων.

Η Χορωδιακη Παρέλαση προβάλλει, επίσης, το ΔΥΣΚΟΛΟ ΈΡΓΟ των ΜΟΥΣΙΚΏΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΩΝ που, πέραν των οποιονδήποτε συνθηκών, της έλλειψης διδακτικού χρόνου, των περιορισμών που θέτει το ίδιο το εκπαιδευτικό σύστημα (πχ. ΠΡΟΒΕΣ ΣΕ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑΤΑ) ΚΟΠΙΑΖΟΥΝ, ΕΜΠΝΕΟΝΤΑΣ παιδιά, μαθητές, νέους, ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ το έργο των σχολείων, ΤΙΜΩΝΤΑΣ ήρωες και γεγονότα, ΘΥΣΙΑΖΟΝΤΑΣ απογεύματα και Σαββατοκυριακα, και κυρίως ΔΙΟΧΕΤΕΥΟΝΤΑΣ ΑΚΑΤΑΠΑΥΣΤΗ ΘΕΤΙΚΉ ΕΝΕΡΓΕΙΑ με ένα μόνο κοινό σκοπο: ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΙΚΉ ΟΡΓΆΝΩΣΗ ΤΟΥ ΉΧΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΥΝΑΤΉ ΜΟΥΣΙΚΉ ΕΡΜΗΝΕΙΑ!

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
TEPAKFEB19
NEAPJUL17
INKPAIDEIA19
HPJETPRO
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
INTERCOLLEGE9
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
global
CYIMASTER
Middlesex2016