KESJULY18

2019-04-04 11:45:18
Πρωτοβουλία Invest Cyprus για προώθηση της Ανώτερης Εκπαίδευσης και προσέλκυσης ξένων φοιτητών

Πρωτοβουλία Invest Cyprus για προώθηση της Ανώτερης Εκπαίδευσης και προσέλκυσης ξένων φοιτητών


Πρωτοβουλία για την προώθηση της Κύπρου ως εκπαιδευτικού κέντρου αριστείας στο εξωτερικό και την προσέλκυση ξένων φοιτητών, έχει αναλάβει ο Κυπριακός Οργανισμός Προώθησης Επενδύσεων, Invest Cyprus, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και τα κυπριακά Πανεπιστήμια.

Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα, στην παρουσία εκπροσώπων του Υπουργείου Παιδείας και των κυπριακών δημόσιων και ιδιωτικών πανεπιστημίων, παρουσιάστηκαν αναλυτικά οι δράσεις που έχουν αναληφθεί για την προώθηση της ανώτερης εκπαίδευσης της Κύπρου και οι οποίες εντάσσονται στο πλαίσιο της εκστρατείας με τίτλο «Study Ιn Cyprus». Ο στόχος είναι αρχικά η δημιουργία, προβολή και καθιέρωση ενός κοινού branding για τον τομέα, υπό την πιο πάνω επωνυμία.

Για τον σκοπό αυτό, έχει ετοιμαστεί ειδικό προωθητικό υλικό για την προσέλκυση ξένων φοιτητών, που συμπεριλαμβάνει έντυπο αφιερωμένο στην τριτοβάθμια εκπαίδευση καθώς και δύο προωθητικές ταινίες, τα οποία θα δοθούν για χρήση σε όλα τα πανεπιστήμια. Επίσης, θα λειτουργήσει ιστοσελίδα αφιερωμένη στον τομέα που περιλαμβάνει όλες τις σχετικές πληροφορίες για σπουδές αλλά και για διαμονή και εργοδότηση στην Κύπρο, υπό τον σύνδεσμο www.studyincyprus.org.cy. Οι δράσεις αυτές παρουσιάστηκαν από τη Λειτουργό Προώθησης Επενδύσεων, κα. Λητώ Μοιράνθη, η οποία έχει αναλάβει συντονιστικό ρόλο στην προσπάθεια αυτή.

Σε χαιρετισμό που απηύθυνε στη συνέντευξη Τύπου ο Πρόεδρος του Invest Cyprus, Μιχάλης Μιχαήλ, τόνισε ότι τα κυπριακά πανεπιστήμια, με τη συμβολή των ξένων επενδυτών έχουν αναβαθμίσει τα τελευταία χρόνια τα προγράμματά τους, γεγονός που αντανακλάται και στην αυξημένη εισροή ξένων φοιτητών τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με τον κ. Μιχαήλ υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης, αφού η Κύπρος διαθέτει συγκριτικά πλεονεκτήματα που την καθιστούν ιδανικό προορισμό σπουδών.

Μεταξύ άλλων ο κ. Μιχαήλ αναφέρθηκε στα ακαδημαϊκά προγράμματα υψηλού επιπέδου που προσφέρουν τα τρία δημόσια και πέντε ιδιωτικά πανεπιστήμια, στις άριστες εγκαταστάσεις και στο υψηλού επιπέδου ακαδημαϊκό προσωπικό που διαθέτουν, στα ερευνητικά τους προγράμματα, στις συνεργασίες που έχουν αναπτύξει με κορυφαία πανεπιστήμια του εξωτερικού, καθώς και στην ποιότητα ζωής και το φιλόξενο περιβάλλον που προσφέρει η Κύπρος σε κάθε ξένο φοιτητή. Ο κ. Μιχαήλ τόνισε ότι ο Invest Cyprus έχει αναλάβει την πρωτοβουλία αυτή, έχοντας την ισχυρή πεποίθηση ότι μπορούμε να κτίσουμε πάνω στους ικανοποιητικούς αριθμούς εισροής ξένων φοιτητών που ήδη καταγράφει η Κύπρος. «Στόχος είναι η ανάδειξη της χώρας μας ως παγκόσμιου εκπαιδευτικού και ερευνητικού κέντρου αριστείας και η προσέλκυση ακόμη μεγαλύτερου αριθμού ξένων φοιτητών. Ως Invest Cyprus θα εργαστούμε εντατικά, με συνέπεια και προσήλωση προς επίτευξη αυτού του στόχου», διαβεβαίωσε.

Από την πλευρά του ο υπουργός Παιδείας κ. Κώστας Χαμπιαρούρης στον δικό του χαιρετισμό, τον οποίο ανέγνωσε ο Ανώτερος Λειτουργός Εκπαίδευσης Στέλιος Χριστοφίδης, συνεχάρη τον Invest Cyprus για την πρωτοβουλία που ανέλαβε, ενώ χαιρέτισε και τις συνεργασίες που θα αναπτυχθούν το επόμενο χρονικό διάστημα, στο πλαίσιο της καμπάνιας «Study In Cyprus», ανάμεσα στον Οργανισμό και τα κυπριακά πανεπιστήμια. Ο κ. Χαμπιαούρης τόνισε ότι η προβολή των κυπριακών πανεπιστημίων στο εξωτερικό αποτελεί κυβερνητικό στόχο. «Ως υπουργείο Παιδείας, αλλά και ως κυβέρνηση, έχουμε διαμορφώσει ένα στρατηγικό σχέδιο για την Παιδεία. Ένας από τους βασικούς στόχους του στρατηγικού σχεδίου είναι και η διεθνοποίηση της ανώτερης εκπαίδευσης της Κύπρου και η προσέλκυση ξένων ποιοτικών φοιτητών», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

FREDERICK-EXAPOSASEOS
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
TEPAKFEB19
NEAPJUL17
KENITHESITEPAK
MIMJUL
ALEXANDER19
HPJETPRO
THEOLOGIKISXOLI
CDACOLLEGE19
INTERCOLLEGE9
PROGNOSIS9
FORUMMARCH
OLYMPION2017
CYIMASTER
Middlesex2016