KESJULY18

2019-04-04 10:28:58
Σχολή Μοριακής Ιατρικής: Ημέρα Ενημέρωσης (Open Day) 2019

Σχολή Μοριακής Ιατρικής: Ημέρα Ενημέρωσης (Open Day) 2019


Την Πέμπτη 18 Απριλίου 2019 από τις 9 π.μ. μέχρι τη 1 μ.μ., η Σχολή Μοριακής Ιατρικής Κύπρου (ΣΜΙΚ) υποδέχεται  στις εγκαταστάσεις της στο Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου (ΙΝΓΚ) όλους όσους ενδιαφέρονται για μεταπτυχιακή φοίτηση στη Σχολή. 

Η Ημέρα Ενημέρωσης της ΣΜΙΚ θα δώσει την ευκαιρία στους ενδιαφερόμενους να συναντηθούν με Συμβούλους της Σχολής και να ενημερωθούν για τα προγράμματα καθώς και για την υποβολή αιτήσεων. Η Ημέρα Ενημέρωσης καθώς και άλλες εκδηλώσεις της ΣΜΙΚ, έχουν ως στόχο να παρέχουν πληροφόρηση στους υποψήφιους φοιτητές αλλά και στο κοινό ευρύτερα για τη γενετική και την επιστημονική έρευνα, τομείς οι οποίοι προσομοιάζονται με τον «αποκλεισμό» στο εργαστήριο, χωρίς να είναι κατανοητή η καθημερινή πτυχή του επαγγέλματος. Υπάρχουν πολλές απορίες γύρω από αυτό το επάγγελμα, όπως διαφαίνεται από τα ερωτήματα που θέτουν κυρίως οι γονείς προς τους Λειτουργούς του Γραφείου Εκπαίδευσης της Σχολής Μοριακής Ιατρικής Κύπρου. 

Το Ινστιτούτο βασίζεται σε τρεις πυλώνες: την παροχή μεταπτυχιακής εκπαίδευσης, τη διεξαγωγή πρωτοποριακής έρευνας και την παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών. Αυτός ο συνδυασμός προσφέρει ένα ολοκληρωμένο περιβάλλον για τον κάθε φοιτητή για να βιώσει καθημερινώς τις διάφορες δραστηριότητες του τομέα και να διαπιστώσει την κατάλληλη επαγγελματική πορεία για τον ίδιο. Στο Ινστιτούτο λειτουργούν  εργαστηριακά και ερευνητικά τμήματα και ομάδες μέσω των οποίων, εκτός από την ενασχόληση με την έρευνα, το Ινστιτούτο προσφέρει υπηρεσίες προς κρατικά και ιδιωτικά νοσηλευτήρια. Ένας αρκετά μεγάλος αριθμός των μοριακών-βιολόγων σε κάθε τμήμα ασχολείται με την επεξεργασία των δειγμάτων και παραγωγή αποτελεσμάτων. Στο Ινστιτούτο λειτουργούν επίσης οι νευρολογικές κλινικές και το τμήμα Κλινικής Γενετικής, μέσω των οποίων οι έμπειροι Ιατροί υποδέχονται καθημερινά ασθενείς οι οποίοι έχουν παραπεμφθεί στο Ινστιτούτο. Για όσους ασχολούνται με τα ερευνητικά προγράμματα τα οποία έχει εξασφαλίσει το ΙΝΓΚ μέσω ανταγωνιστικών διαδικασιών, η καθημερινή ενασχόληση τους ως μοριακού βιολόγου-γενετιστή στο Ινστιτούτο, βασίζεται στην έρευνα και τη μελέτη σε σχέση με τις συγκεκριμένες παθήσεις και ασθένειες του αντίστοιχου προγράμματος. Ένα επίσης σημαντικό μερίδιο του χρόνου για όσους ασχολούνται με την έρευνα, είναι και η προετοιμασία και υποβολή καινοτόμων ερευνητικών προτάσεων για την αίτηση και εξασφάλιση ερευνητικών κονδυλίων, ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό κομμάτι αυτού του τομέα.

Αυτά τα στοιχεία συνθέτουν το ευρύ φάσμα του επαγγέλματος - διάγνωση, πρόληψη, γενετική συμβουλευτική και θεραπεία των γενετικών παθήσεων που έχει πάντα ως πρώτιστο στόχο τη βελτίωση της υγείας των ασθενών και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής τους.

Χτίζοντας πάνω στην εμπειρία του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου, η Σχολή Μοριακής Ιατρικής Κύπρου, προσφέρει συνολικά 7 μεταπτυχιακά προγράμματα. Συνδυάζοντας τους τρεις πυλώνες του Ινστιτούτου – Έρευνα – Υπηρεσίες – Εκπαίδευση - η ΣΜΙΚ εκπαιδεύει τη νέα γενιά επιστημόνων. Τα προγράμματα είναι δομημένα έτσι ώστε οι φοιτητές να λαμβάνουν θεωρητικές εξειδικευμένες γνώσεις μέσω των μαθημάτων, ενώ οι ερευνητικές τους διατριβές εκπονούνται στα εργαστήρια του Ινστιτούτου, δίνοντας  τους πολύτιμη εμπειρία σε πραγματικές εργαστηριακές συνθήκες. Η πολύπλευρη και μακρόχρονη εμπειρία του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου είναι το στοιχείο στο οποίο βασίζονται τα μεταπτυχιακά προγράμματα της ΣΜΙΚ, με έμφαση στην προετοιμασία των φοιτητών μέσα σε πραγματικές συνθήκες εργασίας. Μέσω του υψηλού επιπέδου έρευνας, τέθηκαν οι μαθησιακοί στόχοι (learning objectives) της κάθε διάλεξης, ενώ μέσω της συσσωρευμένης εμπειρίας των τμημάτων ως εργοδότες, τέθηκαν οι εργασιακοί στόχοι (employment objectives) της κάθε διάλεξης. Αυτός ο συνδυασμός, προσφέρει ένα ισχυρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στους απόφοιτους της Σχολής, προετοιμάζοντας τους για εργασία σε πραγματικές συνθήκες, αμέσως μετά την αποφοίτηση τους.

Τα μεταπτυχιακά προγράμματα Μάστερ (MSc) προσφέρονται στους κλάδους της Ιατρικής Γενετικής, Μοριακής Ιατρικής, Νευροεπιστήμης και Βιοϊατρικής Έρευνας. Τα διδακτορικά προγράμματα (PhD) προσφέρονται στους κλάδους της Ιατρικής Γενετικής, Μοριακής Ιατρικής και Νευροεπιστήμης. Η γλώσσα διδασκαλίας είναι η Αγγλική.

Τα προγράμματα Μάστερ της ΣΜΙΚ είναι διάρκειας 13 μηνών, εκτός του διετούς προγράμματος  Βιοϊατρικής Έρευνας, ενώ προσφέρεται και η επιλογή της μερικής φοίτησης. Αυτό επιτρέπει σε πολλούς ενδιαφερόμενους να συνδυάσουν την εργασία τους με τις σπουδές, όπως ιατρούς ή άλλους λειτουργούς του δημόσιου ή ιδιωτικού τομέα. Η διάρκεια της διδακτορικής φοίτησης είναι 4 χρόνια. Προσφέρονται υποτροφίες τόσο σε επίπεδο προγραμμάτων Μάστερ όσο και σε επίπεδο προγραμμάτων Διδακτορικών. Γίνονται δεκτές αιτήσεις για όλα τα προγράμματα της ΣΜΙΚ.

Πληροφορίες στο 22 392 840/843 και στην ιστοσελίδα www.cing.ac.cy/csmm

Στις 3μ.μ. της ίδιας μέρας θα διεξαχθεί ο ετήσιος παγκύπριος διαγωνισμός CSMM Genius Genetics Quiz για μαθητές  Β’ και Γ’ Λυκείου, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
TEPAKFEB19
NEAPJUL17
INKPAIDEIA19
HPJETPRO
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
INTERCOLLEGE9
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
global
CYIMASTER
Middlesex2016