KESJULY18

2019-04-03 14:44:01
Συμμετοχή Δημοτικού Λεμεσού Ι΄ (Κ.Β) - Χαλκούτσας - Βασίλη Μιχαηλίδη στο  Πρόγραμμα Εrasmus +, KA2

Συμμετοχή Δημοτικού Λεμεσού Ι΄ (Κ.Β) - Χαλκούτσας - Βασίλη Μιχαηλίδη στο Πρόγραμμα Εrasmus +, KA2


ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΑΣ ΧΡΙΣΤΑΚΗ ΦΙΛΙΠΠΟΥ*

Το Δημοτικό Σχολείο Λεμεσού Ι΄ (Κ.Β) - Χαλκούτσας - Βασίλη Μιχαηλίδη έχει εγκριθεί και συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης, Erasmus + ΚΑ2 Σχολικές Συμπράξεις, για τη διετία 2017 -2019. Θέμα του σχεδίου είναι το: «Never Give Up».

Στο Πρόγραμμα συμμετέχουν οχτώ σχολεία από έξι χώρες: Istituto Comprensivo Mazzarino (Σικελία-Ιταλία), Zespol Szkol Ogolnoksztalcacych nr 16, Gimnazjum nr 16 (Πολωνία), Εscola Basica e Secundaria da Ponta do Sol (Μαδέρα-Πορτογαλία), Scoala Gimnaziala "Zaharia Stancu" και "Liceul Teoretic Miron Costin" (Ρουμανία), Galip Cetin Orta Okulu και Gazi Osman Pasa Ortaokulu (Τουρκία) και ασφαλώς το σχολείο μας.

Βασικός σκοπός του διετούς Ευρωπαϊκού Προγράμματος είναι να βοηθήσει όλα τα παιδιά, ανεξαρτήτως οικογενειακής, κοινωνικοοικονομικής, εθνικής, θρησκευτικής και πολιτικής κατάστασης, να ενταχθούν ομαλά στην κοινωνία βελτιώνοντας το μαθησιακό τους επίπεδο. Ταυτόχρονα, επιδιώκει τη στήριξη και υποστήριξη των μειονεκτούντων μαθητών βοηθώντας τους να αποκτήσουν τις απαραίτητες ικανότητες διαβίωσης, υποστηρίζοντας τους τόσο μαθησιακά όσο και συναισθηματικά, εξαλείφοντας κυρίως, κοινωνικές τους ελλείψεις.

Το θέμα της συνεργασίας προσεγγίζεται διαθεματικά και απευθύνεται στους μαθητές όλων των τάξεων του σχολείου (Δ΄-Στ'), δίνοντας προτεραιότητα στην ενεργητική συμμετοχή και δράση τους. Επιπρόσθετα, μέσα από το ταξίδι της έρευνας, της συνεργασίας, της αποδοχής και της αλληλοκατανόησης, το Πρόγραμμα στοχεύει στην ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων, σκέψεων, ιδεών, όχι μόνο σε τοπικό επίπεδο στα πλαίσια του σχολείου μας, αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο με τα συνεργαζόμενα σχολεία των έξι χωρών.

Στις 18-22 Μαρτίου 2019, είχαμε τη χαρά και την τιμή να φιλοξενήσουμε στην πόλη και το σχολείο μας, τους Ευρωπαίους εταίρους μας για το 2ο Transnational meeting. Κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής επίσκεψης, οι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν σκέψεις, εμπειρίες και προβληματισμούς γύρω από τις διάφορες δραστηριότητες του Προγράμματος, αλλά και γύρω από θέματα που αφορούν την κοινή ευρωπαϊκή πορεία και το κοινό ευρωπαϊκό όραμα.

Επιπλέον, οι φιλοξενούμενοι συμμετείχαν σε διάφορες ενδοσχολικές δραστηριότητες μεταξύ των οποίων: παρακολούθηση διδασκαλιών διαφόρων μαθημάτων του Ωρολογίου μας Προγράμματος σε διάφορες τάξεις, παρουσίαση μουσικοχορευτικού δρώμενου, παρασκευή παραδοσιακών εδεσμάτων όπως σουτζιούκου και πουρεκιών, γνωριμία με το διδασκαλικό σύλλογο και το Σύνδεσμο Γονέων και Κηδεμόνων κ.ά. Επιπρόσθετα, κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής επίσκεψης τους στη Λεμεσό, οι εκπαιδευτικοί των οχτώ σχολείων είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στη χώρα μας και να γευτούν τις ομορφιές της, γνωρίζοντας τόσο τη ζεστασιά των ανθρώπων μας όσο και τον πολιτισμό μας, παίρνοντας μαζί τους τις καλύτερες εντυπώσεις από το νησί μας.

Η βδομάδα κύλησε όμορφα και δημιουργικά σε ένα ζεστό και φιλόξενο κλίμα συμβάλλοντας στην ανάπτυξη δεσμών φιλίας και συνεργασίας ανάμεσα στους συμμετέχοντες. Συνάμα οι διάφορες δραστηριότητες συνέβαλαν στη βελτίωση της ποιότητας της μάθησης και διδασκαλίας, μέσα από την αξιοποίηση των γλωσσών, κυρίως της αγγλικής.

Το επόμενο ραντεβού του Προγράμματος, με το οποίο κλείνει η διετής συνεργασία μας, ορίστηκε στις αρχές Ιουνίου, όπου το σχολείο μας θα ταξιδέψει με αριθμό μαθητών και εκπαιδευτικών σε Δημοτικό Σχολείο της πόλης Gorzow της Πολωνίας.

*Εκπαιδευτικός

Συμμετοχή Δημοτικού Λεμεσού Ι΄ (Κ.Β) - Χαλκούτσας - Βασίλη Μιχαηλίδη στο  Πρόγραμμα Εrasmus +, KA2


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
TEPAKFEB19
NEAPJUL17
INKPAIDEIA19
HPJETPRO
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
INTERCOLLEGE9
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
global
CYIMASTER
Middlesex2016