KESJULY18

2019-03-31 12:16:08
Διακρίσεις του Λυκείου Αρχαγγέλου «Απόστολος Μάρκος» στον Διαγωνισμό Junior Achievement

Διακρίσεις του Λυκείου Αρχαγγέλου «Απόστολος Μάρκος» στον Διαγωνισμό Junior Achievement


To Junior Achievement είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που προωθεί την επιχειρηματικότητα στους νέους, διοργανώνοντας διαγωνισμό μαθητικής επιχείρησης στα σχολεία. Στόχος του είναι οι νέοι να γνωρίσουν καλύτερα το χώρο των επιχειρήσεων, πριν βγουν στην κοινωνία ως εργαζόμενοι ή εργοδότες. Έτσι καλεί τους νέους να δημιουργήσουν την δική τους εικονική επιχείρηση, να παραγάγουν και να πωλήσουν το προϊόν που οι ίδιοι δημιουργούν με σκοπό να περάσουν από κάθε στάδιο της παραγωγικής διαδικασίας. 

Με επίμονες προσπάθειες και με την βοήθεια καθηγητών του Λυκείου Αρχαγγέλου ‘’Απόστολος Μάρκος’’ ομάδα εντάχθηκε στον, διαγωνισμό αυτό. Έντεκα άνθρωποι διαφορετικών προσωπικοτήτων, γνώσεων και συνηθειών, έπρεπε να βρουν ένα κοινό τρόπο επικοινωνίας για να καταφέρουν να συνεργαστούν και να δημιουργήσουν την δική τους μαθητική επιχείρηση, την εταιρεία ‘’Hive’’.

Μιμήθηκαν την τέλεια οργάνωση που έχουν οι μέλισσες μέσα στην κυψέλη του και ανάθεσαν υπευθυνότητες για τον κάθε ένα ξεχωριστά, ώστε να λειτουργούν όλα οργανωμένα σαν μια κυψέλη με τις εργάτριές της.  

Το προϊόν της επιχείρησης ‘Hive’’ είναι η κρέμα elysian, μία 100% οργανική κρέμα προσώπου νυκτός, με ενυδατική, αντιρυτιδική και αντιγηραντική δράση. Κύρια συστατικά της είναι τα παράγωγα της μέλισσας: Γύρη, Βασιλικός Πολτός, Πρόπολη και Κερί της Μέλισσας.

Αφού ολοκληρώθηκε το στάδιο της παραγωγής, σειρά είχε το στάδιο της προώθησης και των πωλήσεων. Για την προώθηση δημιουργήθηκαν λογαριασμοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα παιδιά βρέθηκαν στους δρόμους γνωστοποιώντας το προϊόν και την εταιρία στους πολίτες με σχετικά διαφημιστικά φυλλάδια και επισκέφθηκαν διάφορες τηλεοπτικές εκπομπές για προβολή του προϊόντος στο ευρύτερο κοινό.

Βρέθηκαν επίσης στο ΤΕΠΑΚ και παρακολουθήσαν το μάθημα εντομολογίας με θέμα την μέλισσα. Παρουσίασαν και πώλησαν το προϊόν σε καθηγητές και φοιτητές. Επίσης παρακολουθήσαν μάθημα βοτανολογίας με τον κύριο Γιώργο Έλληνα και παρουσίασαν την κρέμα στους παρευρισκόμενους.

Για συμβουλές όσο αφορά το προϊόν καθώς και για τις πωλήσεις συνεργάστηκαν με τον φαρμακοποιό, ομοιοπαθητικό και βοτανολόγο κ Γ. Κτενά, ο οποίος πωλούσε τις κρέμες των μαθητών στα φαρμακεία του. Ακόμη  διάφοροι αισθητικοί και δερματολόγοι ενέκριναν την ποιότητα του προϊόντος και την προωθούσαν και οι ίδιοι στους πελάτες τους.

Οι κόποι και η σκληρή δουλεία της ομάδα ανταμείφθηκαν όταν  αντιλήφθηκαν την αγάπη του κοινού στην ανοιχτή ψηφοφορία για το λογότυπο όπου η Μαθητική Επιχείρηση κατέκτησε την 1η Θέση.

Μία ακόμη διάκριση που είχε η ομάδα του Λυκείου Αρχαγγέλου κατά την διάρκεια του διαγωνισμού,  ήταν η νίκη για το καλύτερο περίπτερο “Best exhibition stand award 2019”  στην εμπορική έκθεση που έγινε στο The Mall of Cyprus. Κριτές και περαστικοί επισκέφτηκαν το περίπτερο, αγόρασαν το προϊόν και έμειναν ενθουσιασμένοι.

Το μεγάλο ταξίδι συνεχίζεται, χαρίζοντας αξέχαστες εμπειρίες που θα συνοδεύουν τους μαθητές σ’ όλη τους τη ζωή.

Διακρίσεις του Λυκείου Αρχαγγέλου «Απόστολος Μάρκος» στον Διαγωνισμό Junior Achievement

Διακρίσεις του Λυκείου Αρχαγγέλου «Απόστολος Μάρκος» στον Διαγωνισμό Junior Achievement


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
TEPAKFEB19
NEAPJUL17
IDEP19
INKPAIDEIA19
HPJETPRO
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
INTERCOLLEGE9
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
global
CYIMASTER
Middlesex2016