KESJULY18

2019-03-18 15:41:18
«Εξορθολογισμός στα Απογευματινά και Βραδινά Προγράμματα  του ΥΠΠ. Ένας φαύλος κύκλος;»

«Εξορθολογισμός στα Απογευματινά και Βραδινά Προγράμματα του ΥΠΠ. Ένας φαύλος κύκλος;»


 Με ανακοίνωσή τους ο ΠΑΣΥΠΑΕ ΚΙΕ, ο ΠΑΣΥΠΠΟΣ και τα Βραδινά Τεχνικών Σχολών αναφέρουν:

   «Τον Μάρτιο του 2018 ο κόμπος έφτασε στο χτένι, έτσι μετά από κινητοποιήσεις μας αρχίζει μια σειρά συναντήσεων των εμπλεκομένων μερών: (Απογευματινά και Βραδινά Προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού) με τους αρμόδιους φορείς (ΥΠΠ/ Επιτροπή Παιδείας της Βουλής) για κατάργηση της αγοράς υπηρεσιών και την επαναφορά μας σε καθεστώς μισθωτού. Μας δίνεται η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου η οποία έθεσε ως στόχο «τον εξορθολογισμό των ΑΒΠ μέχρι τον Μάρτιο του 2019».  

    Σήμερα, 18 Μαρτίου 2019 και ακόμη δεν έχουμε πάρει τη μελέτη που εκπονήθηκε από τον οίκο Ernst &Young και αφορά το πιο πάνω θέμα. Στις 3 Ιανουαρίου 2019 γίνεται η παρουσίαση της εν λόγω μελέτης στον Υπουργό Παιδείας. Η περίοδος που ακολουθεί μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου 2019 όπου και γίνεται η παρουσίαση της συγκεκριμένης μελέτης στα εμπλεκόμενα μέρη θεωρούμε ότι δημιούργησε αρκετή καθυστέρηση στην τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων. Αξίζει να αναφέρουμε ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της παρουσίασης δε μας δόθηκε η παραμικρή ένδειξη για το εργασιακό μας καθεστώς κάτι το οποίο αποτέλεσε την αφορμή για την εκπόνηση της εν λόγω μελέτης. Η παρουσίαση ήταν επιγραμματική και γενική και δεν έδωσε καμία απάντηση σε κανένα από τα θέματα που είχαμε θέσει ( με κυριότερο το εργασιακό μας καθεστώς).

   Θέση μας είναι ότι η μελέτη θα έπρεπε να έχει ήδη δοθεί στα εμπλεκόμενα μέρη για να μπορέσουν να ληφθούν υπόψη τα στοιχεία που αυτή παρουσιάζει και να διεξαχθεί ένας εντατικός και ουσιαστικός διάλογος. Πρέπει να έχουμε μια ξεκάθαρη απάντηση επιτέλους για το εργασιακό καθεστώς κάτω από το οποίο θα καλεστούμε να εργαστούμε το Σεπτέμβριο. Το θεωρούμε αδιανόητο ότι μέχρι και σήμερα δε μας δόθηκε λεπτομερής ενημέρωση για τα αποτελέσματα της μελέτης αυτής.

  Είναι ξεκάθαρο ότι τα χρονοδιαγράμματα που τέθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο στην απόφαση του ημερομηνίας 28/3/2018 εξαντλούνται ,ίσως και εσκεμμένα, χωρίς να φαίνεται ότι θα υπάρξει μέχρι το τέλος Μαρτίου του 2019 κατάληξη στο όλο ζήτημα. Το ΥΠΠ σε δηλώσεις του έλεγε ότι «σέβεται και τηρεί τα χρονοδιαγράμματα» τα οποία ας μην ξεχνάμε το ίδιο έθεσε. Μετά το σχετικό χρονοδιάγραμμα που αφορούσε το Μάρτιο του 2018 μας ζητήθηκε παράταση ενός έτους την οποία και δώσαμε αλλά μετά λύπης μας παρατηρούμε ότι είμαστε σχεδόν στην εκπνοή ενός ακόμη χρονοδιαγράμματος και ουδεμία ένδειξη δεν έχουμε για το οτιδήποτε αφορά το τεράστιο αυτό θέμα που επηρεάζει 5000 εργαζόμενους στο σύνολο τους.

      Πρώτο μας μέλημα είναι η αλλαγή του εργασιακού μας καθεστώτος  αλλά και  η βελτίωση της παρεχόμενης εκπαίδευσης στα ΑΒΠ του ΥΠΠ, θέμα το οποίο είναι επίσης σημαντικό και για το οποίο δώσαμε ήδη τις εισηγήσεις μας στον οίκο Ernst & Young όταν είχαμε καλεστεί σε συναντήσεις. Διαφαίνεται ότι αφού μέχρι σήμερα δεν έχουμε οτιδήποτε χειροπιαστό από πλευράς ΥΠΠ δε θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία όπως είχε αποφασιστεί και αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΥΠΠ στις 28/3/2019. Αν δεν ικανοποιηθούμε,είμαστε σε ετοιμότητα μαζί με τις συντεχνίες μας  για να συγκαλέσουμε γενικές συνελεύσεις για τη λήψη μέτρων».


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
TEPAKFEB19
NEAPJUL17
IDEP19
INKPAIDEIA19
HPJETPRO
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
INTERCOLLEGE9
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
global
CYIMASTER
Middlesex2016