KESJULY18

2019-03-18 13:07:56
Αθλητισμός και Υπουργείο Παιδείας

Αθλητισμός και Υπουργείο Παιδείας


ΤΟΥ ΑΝΤΡΕΑ Θ. ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ*

Μάλλον στα «ψηλά γράμματα» πέρασε η πρόσφατη απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου να μετονομάσει το Υπουργείο Παιδείας, συμπεριλαμβάνοντας και στην ονομασία πλέον, με επίσημο τρόπο τον αθλητισμό, κάτω από το συγκεκριμένο υπουργείο. Η εξαγγελία του Προέδρου της Δημοκρατίας για δημιουργία Υφυπουργείου αθλητισμού, προεκλογικά, φαίνεται να παίρνει μόνιμη αναβολή και η Πολιτεία στέλνει το μήνυμα ότι δεν αντιλαμβάνεται τη σπουδαιότητα του αθλητισμού ως εργαλείο.

Έχω πλειστάκις αναλύσει το αναμφισβήτητο γεγονός ότι ο αθλητισμός μπορεί να λειτουργήσει ως «όχημα», για κοινωνική πρόοδο και κοινωνική ευημερία, καθώς και μέσο για καταπολέμηση των διακρίσεων. Να μιλήσουμε για τους γενικούς δείκτες υγείας και πως ο αθλητισμός μπορεί να προσδώσει καλύτερη υγεία, άρα λιγότερα έξοδα για το κράτος, ενόψει μάλιστα ΓΕΣΥ; Να μιλήσουμε για τη διαπαιδαγώγηση και γαλούχηση των νέων μας με τις αξίες και τα ιδανικά του ευγενούς αθλητισμού, που είναι ικανά να καταπολεμήσουν κάθε είδους διάκριση; Να μιλήσουμε για την προβολή και προώθηση της χώρας μας στο εξωτερικό; Τον αθλητικό τουρισμό και την προσέλκυση αθλητικών επενδύσεων, που θα μπορούσαν να ενδυναμώσουν την οικονομία μας; Την κουλτούρα ευγενούς άμιλλας, σεβασμού και διαφάνειας που διέπει τον αθλητισμό και μπορούν να υιοθετηθούν αυτούσια από την πολιτική ηγεσία της χώρας, αλλάζοντας την προς το καλύτερο;

Επιβάλλεται η άμεση δημιουργία Υφυπουργείου Αθλητισμού. Επιβάλλεται σωστή στελέχωση του (ακομμάτιστη), αφού το ανθρώπινο δυναμικό είναι η κινητήρια δύναμη της κάθε βελτιωτικής αλλαγής. Εκπόνηση οράματος και δημιουργία της κατάλληλης στρατηγικής. Αναδόμηση του προϋπολογισμού επένδυσης στον αθλητισμό, επαναξιολόγηση του τρόπου και των ποσών επιχορήγησης των αθλητικών ομοσπονδιών και στροφή προς ένα πιο επαγγελματικό μοντέλο διοίκησης, μέσα από το εγχειρίδιο χρηστής διοίκησης, που ήταν από τα ομολογουμένως πολύ θετικά βήματα προόδου του ΚΟΑ, εάν και εφόσον εφαρμοστεί πλήρως και ελέγχεται κατάλληλα.

Για όσο καιρό ο αθλητισμός παραμένει κάτω από το Υπουργείο Παιδείας, ας φροντίσει το Υπουργείο να θεσμοθετήσει την πρόσληψη προσοντούχων δασκάλων Φυσικής Αγωγής στη δημοτική εκπαίδευση. Ας βελτιώσει τους χώρους άθλησης που ανήκουν στις σχολικές εφορίες, καθιστώντας όλες διαθέσιμες προς αθλητικά σωματεία και την τοπική αυτοδιοίκηση κατά τις απογευματινές ώρες, έτσι ώστε να επωφεληθούν οι μαθητές, οι αθλούμενοι αλλά και οι δημότες. Ας προσθέσει στο ωρολόγιο πρόγραμμα διδακτέα ύλη που να σχετίζεται με την αθλητική παιδεία και την αθλητική διαπαιδαγώγηση. ΚΑΙ ΜΕΤΑ ας τον παραδώσει σε ένα πιο αρμόδιο Υφυπουργείο Αθλητισμού. Ο αθλητισμός, ως πυλώνας ανάπτυξης, είναι από τις βασικότερες αξίες στη ζωή μας. Ας μην τον υποβαθμίζουμε σε ένα απλό παιχνίδι διασκέδασης ή ανταγωνισμού.

*Υποψήφιος Ευρωβουλευτής – Αντιπρόεδρος Κινήματος «Συμμαχία Πολιτών»      


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
TEPAKFEB19
NEAPJUL17
INKPAIDEIA19
HPJETPRO
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
INTERCOLLEGE9
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
global
CYIMASTER
Middlesex2016