KESJULY18

2019-03-08 19:03:26
Διάκριση σε φοιτητή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου σε Διαγωνισμό Δημιουργικής Επικοινωνίας

Διάκριση σε φοιτητή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου σε Διαγωνισμό Δημιουργικής Επικοινωνίας


Πρώτο Βραβείο για τον Μιχάλη Χαπέσιη, φοιτητή του Τμήματος Τεχνών, της Σχολής Επιστημών της Αγωγής, Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών

Ο Μιχάλης Χαπέσιης, φοιτητής του Τμήματος Τεχνών της Σχολής Επιστημών της Αγωγής, Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών, απέσπασε το πρώτο βραβείο για το έργο του «Η ψήφος σου μιλά» για τον 2ο Διαγωνισμό Δημιουργικής Επικοινωνίας με θέμα «Στις Ευρωεκλογές Ψηφίζω». O Διαγωνισμός που διοργάνωσε το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών σε συνεργασία με επτά πανεπιστήμια της Κύπρου αφορούσε την δημιουργία πρωτότυπου έργου που θα μπορεί να αξιοποιηθεί ως εργαλείο επικοινωνίας για την προώθηση της συμμετοχής των Κυπρίων πολιτών στις επικείμενες Ευρωεκλογές, που θα διεξαχθούν στις 26 Μαΐου.

Το βραβείο στον Μιχάλη Χαπέσιη απένειμε το βράδυ της 1ης Μαρτίου ο Επικεφαλής Εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτης Σχοινάς μαζί με την Πρώτη Κυρία Άντρη Αναστασιάδη, υπό την αιγίδα της οποίας τελεί ο Διαγωνισμός. 

Η φοιτήρια του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου Μόνικα Φαρακάλλα, επίσης του Τμήματος Τεχνών έλαβε το δεύτερο βραβείο από τα επιλαχόντα και μαζί με τον Μιχάλη Χαπέσιη και τους υπόλοιπους τέσσερις βραβευθέντες θα συμμετάσχουν σε εκπαιδευτικό ταξίδι στις Βρυξέλλες, με όλα τα έξοδα καλυμμένα, όπου θα επισκεφθούν τα θεσμικά όργανα της ΕΕ και θα ενημερωθούν για τον ρόλο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, του Συμβουλίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Το βραβευμένο έργο του Μιχάλη Χαπέσιη πρόκειται για μια γραφιστική απεικόνιση – αφίσα - που χρησιμοποιεί τη μεταφορά για να περιγράψει τη δύναμη της ψήφου και την αξία της συμμετοχής στις Ευρωεκλογές, καθώς δίνεται η ευκαιρία στους ψηφοφόρους να «μιλήσουν» με την ψήφο τους, αλλάζοντας καταστάσεις.

Ο Πρύτανης Κώστας Γουλιάμος, ο οποίος παρέστει στην τελετή εξέφρασε την βαθια του συγκίνηση και περήφανεια για την επιτυχία των φοιτητών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και μετέφερε ταθερμά του συγχαρητήρια τόσο στους δύο φοιτητές όσο και στο διδακτικό προσωπικό του Τμήματος Τεχνών, ειδικότερα στην Λέκτορα Γιάννα Χριστοφόρου.

Την τελετή προσφώνησε η Διευθύντρια του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών κα Σόφη Μιχαηλίδου, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν η Πρώτη Κυρία και ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστας Χαμπιαούρης. Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Πρόδρομος Προδρόμου και ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Κύπρος Κυπριανού, οι οποίοι επέδωσαν τιμητικές πλακέτες στους Πρυτάνεις των Πανεπιστημίων των βραβευθέντων φοιτητών.

Καθοριστικό κριτήριο για τα μέλη της επιτροπής αξιολόγησης ήταν τα υπό βράβευση έργα να διέπονται από ισχυρό βαθμό πειστικότητας στη μετάδοση του κεντρικού μηνύματος και να μπορούν να αξιοποιηθούν από το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών στο πλαίσιο της εκστρατείας για ευαισθητοποίηση των Κυπρίων πολιτών για μαζική συμμετοχή στις Ευρωπαϊκές Εκλογές 2019. Όπως εξήγησε το μέλος της κριτικής επιτροπής Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο κ. Ανδρέας Κεττής, παρουσιάζοντας το σκεπτικό της βράβευσης, επιδίωξη της επιτροπής υπήρξε η βράβευση ολοκληρωμένων προτάσεων από αισθητικής πλευράς που ταυτόχρονα να μπορούν να αποδεικνύουν τη χρησιμότητά τους στον σύγχρονο κόσμο της εξαιρετικά απαιτητικής και ανταγωνιστικής αγοράς της διαφήμισης και επικοινωνίας. 

Στην τελετή βράβευσης παρέστησαν Πρυτάνεις και Αντιπρυτάνεις ακαδημαϊκών ιδρυμάτων, Πρέσβεις, εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων, Ευρωβουλευτές και υποψήφιοι Ευρωβουλευτές, καθώς και επαγγελματίες από τον χώρο της επικοινωνίας/διαφήμισης.


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

FREDERICK-EXAPOSASEOS
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
TEPAKFEB19
NEAPJUL17
KENITHESITEPAK
MIMJUL
ALEXANDER19
HPJETPRO
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
INTERCOLLEGE9
PROGNOSIS9
FORUMMARCH
OLYMPION2017
CYIMASTER
Middlesex2016