Η Διεύθυνση Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης, σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου, τη Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.), το Εργαστήριο Κυπριακών Μελετών (ΕΡ.ΚΥ.ΜΕ.) του Τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α., το Ίδρυμα Α.Γ. Λεβέντη, τον Σύνδεσμο Ελλήνων Φιλολόγων Κύπρου «Στασίνος», τον Σύνδεσμο Ελλήνων Κυπρίων Φιλολόγων (Σ.Ε.Κ.Φ.), προγραμματίζουν τη διοργάνωση του Γ΄ Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου με θέμα: «Αρχαία Κυπριακή Γραμματεία ανά τους αιώνες. Από τον Όμηρο και τον Ησίοδο στην Αρχαία Κυπριακή Γραμματεία».

Το προκαταρκτικό Πρόγραμμα του Συνεδρίου επισυνάπτεται.

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2019 (8:30–14.00 στο Λύκειο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄ Δασούπολης και 16.00-18:30 στην Αίθουσα «Σόλων Τριανταφυλλίδης», Kτήριο Διοίκησης Τράπεζας Κύπρου, Στασίνου 51, Αγία Παρασκευή, Λευκωσία) και Σάββατο, 30ή Μαρτίου 2019 , (09:00-13:00 στην Αίθουσα «Σόλων Τριανταφυλλίδης», Kτήριο Διοίκησης Τράπεζας Κύπρου, Στασίνου 51, Αγία Παρασκευή, Λευκωσία).

Στο Συνέδριο θα είναι δυνατή η συμμετοχή 150 εκπαιδευτικών από τη Μέση Γενική Εκπαίδευση και Μέση Τεχνική και Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση. Η δήλωση συμμετοχής θα πρέπει να υποβληθεί μέσω του λογαριασμού του σχολείου στο διαδικτυακό περιβάλλον εγγραφών του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου (https://eggrafes.ac.cy), στην κατηγορία «Ημερίδες Συνέδρια». Οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται από την Πέμπτη, 7 Μαρτίου 2019 έως και την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019, αφού προηγουμένως βεβαιωθούν οι εκπαιδευτικοί που θα συμμετάσχουν ότι έχουν επικαιροποιημένα τα στοιχεία του προφίλ τους. Σημειώνεται ότι θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με βάση την ημερομηνία και την ώρα καταγραφής της δήλωσης, αφού οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Οδηγίες για τον τρόπο εισόδου των εκπαιδευτικών και των σχολείων στο διαδικτυακό περιβάλλον εγγραφών, καθώς και για τον τρόπο επικαιροποίησης των στοιχείων τους, υπάρχουν στην εγκύκλιο με Αρ. Φακ. Π.Ι.16.8.01.2 και ημερομηνία 5/12/2018.

Κάθε σχολείο είναι δυνατόν να εκπροσωπηθεί από δύο (2) φιλολόγους. Ο ονομαστικός κατάλογος των συμμετεχόντων/συμμετεχουσών θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου την Τρίτη, 26 Μαρτίου 2019.

Στην περίπτωση που και άλλος φιλόλογος επιθυμεί να συμμετάσχει στον μη εργάσιμο χρόνο (Παρασκευή απόγευμα ή Σάββατο πρωί) θα μπορεί να προβεί σε εγγραφή στο διαδικτυακό περιβάλλον εγγραφών του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου με τη χρήση των δικών του στοιχείων.

Τα σχολεία θα συμμετάσχουν, επίσης, με βραβευμένες εργασίες, που θα διακριθούν στο πλαίσιο του Γ΄ Παγκύπριου Διαγωνισμού Αρχαίας Κυπριακής Γραμματείας με θέμα: «Κύπρος: Φύση και πολιτισμός. Διαδρομές από το παρελθόν στο μέλλον».

Στους/στις συμμετέχοντες/ουσες εκπαιδευτικούς θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης. Παρακαλούμε όπως ενημερώσετε για τα πιο πάνω τους/τις εκπαιδευτικούς του σχολείου σαςκαι τους/τις παροτρύνετε, ώστε να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για συµµετοχή στο εν λόγω Συνέδριο.

Πρόγραμμα

Ηλεκτρονική υποβολή δήλωσης συμμετοχής
(Υποβάλλεται μία δήλωση συμμετοχής από τα σχολεία για το πρωινό της Παρασκευής και μία δήλωση συμμετοχής από τα άτομα για το απόγευμα της Παρασκευής και το πρωινό του Σαββάτου)