KESJULY18

2019-03-07 22:20:27
Πανεπιστήμιο Λευκωσίας:  Με επιτυχία στέφθηκε το 2ο Cyprus Career Expo

Πανεπιστήμιο Λευκωσίας: Με επιτυχία στέφθηκε το 2ο Cyprus Career Expo


Υπ. Παιδείας και Υπ. Εργασίας χαρακτήρισαν την Έκθεση σημαντική για την κυπριακή αγορά εργασίας 

Σημαντικό για την κυπριακή αγορά εργασίας χαρακτήρισαν ο Υπουργός Παιδείας, Δρ. Κώστας Χαμπιαούρης, και η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κ. Ζέτα Αιμιλιανίδου, το 2ο Cyprus Career Expo (CCE), που πραγματοποιήθηκε, με πρωτοβουλία του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και της ιστοσελίδας εξεύρεσης εργασίας Ergodotisi.com, το Σαββατοκύριακο 2–3 Μαρτίου, στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία στην Λευκωσία.

Σε χαιρετισμό, που απηύθυνε εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Δρ. Χαμπιαούρης σημείωσε ότι η κυβέρνηση στηρίζει ένθερμα την προσπάθεια αυτή, «καθώς προάγει την ανάπτυξη της επαγγελματικής συνείδησης των νέων του τόπου μας και συνεισφέρει στη μείωση της ανεργίας».

Με τη σειρά της, σε ομιλία που απηύθυνε εκ μέρους της ο Διευθυντής του Τμήματος Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας, κ. Αλέξανδρος Αλεξάνδρου, η κ. Αιμιλιανίδου, ανέφερε: «Η καινοτόμα αυτή ιδιωτική πρωτοβουλία θα συμβάλει, ουσιαστικά, στην αντιμετώπιση της ανεργίας, αφού θα αποτελέσει τον συνδετικό κρίκο μεταξύ εργοδοτών που επιθυμούν να προσλάβουν προσωπικό και ατόμων που αναζητούν εργασία, διευρύνοντας τις δυνατότητες άμεσης ενημέρωσης και επικοινωνίας των ενδιαφερόμενων μερών».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ανταπόκριση του κοινού, σε μια περίοδο ραγδαίων αλλαγών και συνεχών προκλήσεων στον τομέα της αγοράς εργασίας, καταγράφηκε ως ιδιαίτερα θερμή, καθώς το διήμερο επισκέφτηκαν την Έκθεση πέραν των 3,000 ατόμων, ενώ οι συμμετέχουσες εταιρείες και οργανισμοί ξεπεράσαν τις 80, αντικατοπτρίζοντας το μεγάλο ενδιαφέρον και από πλευράς των μεγαλύτερων εργοδοτών της Κύπρου.  

Πολύ επιτυχημένη ήταν και η καινοτομία του φετινού CCE, ο θεσμός «Ημέρες Επιχειρηματικότητας», για τον οποίο επέδειξαν ενδιαφέρον εκατοντάδες νέοι ηλικίας 18-30 ετών, που θα επιλεγούν για να συμμετάσχουν σε εκπαιδευτικές επισκέψεις, σε μεταγενέστερο στάδιο, στους οργανισμούς ZORBAS, MELCO, HERMES AIRPORTS, AMDOCS, και KPMG. Σκοπός των επισκέψεων είναι η εξοικείωση των συμμετεχόντων με τον εργασιακό χώρο, την κουλτούρα και την εσωτερική λειτουργία των επιχειρήσεων, αλλά και η δημιουργία ευκαιριών για δικτύωση και ενδεχόμενη εργασιακή απασχόληση.

Στο πλαίσιο του CCE, της μεγαλύτερης έκθεσης καριέρας και εργοδότησης που διοργανώνεται στην Κύπρο, οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να επισκεφτούν τον εκθεσιακό χώρο, να πάρουν πληροφορίες από τους συμμετέχοντες οργανισμούς και να ενημερωθούν για τις ευκαιρίες απασχόλησης που προσφέρουν. Είχαν επίσης την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σεμινάρια, που πραγματοποιήθηκαν από διευθυντές ανθρώπινου δυναμικού και στελέχη εταιρειών από την Κύπρο και το εξωτερικό, με στόχο να βελτιώσουν τις προοπτικές εργοδότησής τους.

Εκ μέρους των διοργανωτών, ο Δρ. Αλέξανδρος Αντωναράς, Αντιπρόεδρος Φοιτητικών Υποθέσεων του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, σημείωσε πως η ετήσια Έκθεση, η οποία έχει πλέον καθιερωθεί στη συνείδηση του κοινού, συμβάλει στο να θεμελιωθούν γέφυρες επικοινωνίας μεταξύ του επιχειρηματικού κόσμου και όσων αναζητούν εργασία, και ειδικότερα των νέων και των φοιτητών. «Γέφυρες, που συμβάλλουν στη μείωση της ανεργίας και την αύξηση της ανταγωνιστικότητας της κυπριακής οικονομίας, μέσω της μείωσης του χάσματος δεξιοτήτων και της πλήρους αξιοποίησης του ταλαντούχου ανθρώπινου δυναμικού του τόπου», κατέληξε.

Σχετικά με την Έκθεση

Η Έκθεση συνδιοργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και την Ergodotisi.com, με τη στήριξη του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, του ΚΕΒΕ, της ΟΕΒ, του Κυπριακού Συνδέσμου Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού και του EURES.

Σκοπός του CCE είναι να συγκεντρώσει κάτω από την ίδια στέγη προσοντούχα άτομα, ταλαντούχους πτυχιούχους, φοιτητές, εξειδικευμένο προσωπικό, υποψήφιους για απασχόληση και κορυφαίους εργοδότες στην Κύπρο, και να προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες δικτύωσης και εργοδότησης.

Χρυσός χορηγός της Έκθεσης ήταν ο Όμιλος εταιρειών G.A.P. Vassilopoulos, που συγκαταλέγεται μέσα στις 25 μεγαλύτερες εταιρείες στην Κύπρο, με περισσότερους από 1,000 υπαλλήλους, και παρέχει μεγάλη γκάμα υπηρεσιών, μέσω του δικτύου του σε 8 χώρες. 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του CCE: www.cypruscareerexpo.com.


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
TEPAKFEB19
NEAPJUL17
INKPAIDEIA19
HPJETPRO
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
INTERCOLLEGE9
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
global
CYIMASTER
Middlesex2016