KESJULY18

2019-02-18 08:59:39
Πραγματοποιήθηκε η τελετή βράβευσης των άριστων μαθητών της Τεχνικής Σχολής Πάφου

Πραγματοποιήθηκε η τελετή βράβευσης των άριστων μαθητών της Τεχνικής Σχολής Πάφου


Μέσα σε ατμόσφαιρα απόλυτης συγκίνησης και σεμνότητας, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 13 Φεβρουαρίου 2019 η τελετή βράβευσης των άριστων μαθητών της Τεχνικής και Επαγγελματικής Σχολής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Πάφου (Τεχνικής Σχολής Πάφου) για το Α΄ τετράμηνο της Σχολικής Χρονιάς 2018-2019.

Η συγκεκριμένη προσπάθεια, πέραν από την επιβράβευση των κόπων, της δουλειάς αλλά και του ήθους των άριστων μαθητών της Σχολής, είχε ως απώτερο στόχο, ότι αυτή θα μπορέσει να λειτουργήσει ως φωτεινό παράδειγμα και για τα υπόλοιπα παιδιά, ώστε κι αυτά να προσπαθήσουν ακόμη περισσότερο προς επίτευξη των δικών τους στόχων.

Η Διεύθυνση, ο Καθηγητικός Σύλλογος και ο Σύνδεσμος Γονέων και Κηδεμόνων της Σχολής, έστειλαν το μήνυμα ότι η συστηματική μελέτη, οι συνεχείς προσπάθειες και η επιμονή, σε συνδυασμό με τις κατάλληλες συνθήκες, μπορούν να βοηθήσουν στην επίτευξη ακόμη και του πιο δύσκολου στόχου. Τόνισαν ότι στη ζωή μας δεν πρέπει να βολευόμαστε στα εύκολα και στη μετριότητα, αλλά θα πρέπει να αγωνιζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις, σπρώχνοντας τις ικανότητες μας στα όριά τους.

Στο μήνυμά του ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων της Σχολής, ανέφερε πως είναι πολύ σημαντικό να επιβραβεύονται οι άνθρωποι που αγωνίζονται για να πετύχουν τους στόχους τους, έχοντας παράλληλα και μια συνετή συμπεριφορά. Συγχρόνως, παρότρυνε όλους τους μαθητές να «ποτίσουν» τις γνώσεις τους με το νερό της κριτικής σκέψης, του ήθους και της ωριμότητας ώστε τα εφόδια αυτά να τους συνοδεύουν και στη μετέπειτα ζωή τους. Ευχήθηκε σε όλους δύναμη, συνεχή πρόοδο, προσπάθεια και διεύρυνση των πνευματικών τους οριζόντων.

Η πρωτεύσασα τελειόφοιτη μαθήτρια, μέσα από τον λόγο που εκφώνησε αντιπροσωπεύοντας όλους τους βραβευθέντες μαθητές, ανέφερε ότι η συγκεκριμένη τελετή, πέραν από τη συγκίνηση που προκάλεσε στους ίδιους και τις οικογένειές τους, αναζωπύρωσε συγχρόνως μέσα τους την επιθυμία για ακόμη υψηλότερους στόχους, τόσο μαθησιακούς όσο και προσωπικούς. Ευχαριστώντας τέλος τη Διεύθυνση της Σχολής αλλά και όλους τους εκπαιδευτικούς που εργάστηκαν και συνεχίζουν να εργάζονται για το κοινό καλό της μόρφωσης αλλά και της ανέλιξής τους στον ατελείωτο αγώνα της γνώσης, έδωσαν την υπόσχεση για συνέχιση των προσπαθειών τους και του αγώνα τους προς πραγματοποίηση ακόμη και του πιο μεγαλεπήβολου στόχου.

Τέλος, ο Διευθυντής της Σχολής, βαθύτατα συγκινημένος, συνεχάρη όλους τους μαθητές για τη συνεχή προσπάθεια, την επιμονή και την εντατική εργασία, στοιχεία, τα οποία τους ανέβασαν στο υψηλότερο σκαλοπάτι. Το σκαλοπάτι της διάκρισης και της καταξίωσης. Συγχρόνως, συνεχάρη τους μαθητές για τους υψηλούς στόχους που έχουν θέσει, για τους οποίους εργάστηκαν σκληρά, σε συνθήκες δύσκολες και απαιτητικές. Δυσκολίες, που όπως είπε, αξιοποίησαν, «πάτησαν» πάνω σ’ αυτές και απέδειξαν σε όλους πως τα προβλήματα δεν είναι τίποτα άλλο, παρά ευκαιρίες για διάκριση.

Περήφανος ο Διευθυντής για τους μαθητές της Σχολής του, που απέδειξαν ότι ξέρουν να παλεύουν, που με τις πράξεις και τις ενέργειές τους κατάφεραν να ξεπεράσουν τα όριά τους και να χαράξουν το δικό τους μονοπάτι προς την επιτυχία, τους ευχήθηκε να κοιτάζουν πάντα ψηλά και να ονειρεύονται, βάζοντας στόχους υψηλούς. Να αγκαλιάζουν την αλλαγή και με θάρρος και τόλμη να ξεπερνούν κάθε φόβο πραγματοποιώντας κάθε τους όνειρο. Ποτέ να μην χάσουν τη λάμψη από τα μάτια και το πάθος από τη ψυχή τους, εφόδια που αδιαμφισβήτητα θα τους βοηθήσουν να κοιτάξουν με αισιοδοξία το μέλλον.

Τελειώνοντας το λόγο του, τόνισε ότι το σημαντικότερο ίσως εφόδιο μαζί με τη γνώση είναι το ήθος. Είναι οι αξίες με τις οποίες επιλέγουμε να ζούμε, όπως είναι η υπευθυνότητα, η ελευθερία, ο σεβασμός και η δικαιοσύνη. Αυτές οι αξίες, είναι η πυξίδα που μας δείχνει τον δρόμο για μια ζωή με νόημα και ουσία.

Ευχήθηκε σε όλους να συνεχίσουν τον αγώνα που ξεκίνησαν, παραβλέποντας κάθε εμπόδιο και κάθε δυσκολία που μπορεί να εμφανιστεί στο δρόμο τους. Τόνισε, ότι θα πρέπει πάντα να κοιτάνε ψηλά και να ονειρεύονται. Να θέτουν ψηλούς στόχους, να αγκαλιάζουν την αλλαγή και με θάρρος και τόλμη, να ξεπερνάνε τους φόβους τους και να κάνουν πράξη τα όνειρά τους.

Ομάδα  Έρευνας και Καινοτομίας

Τεχνικής και Επαγγελματικής Σχολής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Πάφου.


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
TEPAKFEB19
NEAPJUL17
IDEP19
INKPAIDEIA19
HPJETPRO
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
INTERCOLLEGE9
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
global
CYIMASTER
Middlesex2016