KESJULY18

2019-02-08 09:28:29
Απονεμήθηκαν 35 διδακτορικοί τίτλοι και 173 μεταπτυχιακά - μάστερ σε φοιτητές του Παν. Κύπρου

Απονεμήθηκαν 35 διδακτορικοί τίτλοι και 173 μεταπτυχιακά - μάστερ σε φοιτητές του Παν. Κύπρου


ΚΥΠΕ- Απονεμήθηκαν την Πέμπτη το βράδυ 35 διδακτορικοί τίτλοι και 173 μεταπτυχιακά διπλώματα επιπέδου μάστερ, σε συνολικά 208 μεταπτυχιακούς φοιτητές και φοιτήτριες της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών, της Σχολής Θετικών και Εφαρμοσμένων Επιστημών, της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών και Επιστημών Αγωγής, της Σχολής Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης, της Πολυτεχνικής Σχολής και της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου.
Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Τάσος Χριστοφίδης, σε ομιλία του κατά την Τελετή Αποφοίτησης των Μεταπτυχιακών Φοιτητών του Πανεπιστημίου Κύπρου με θέμα «Αναζητώντας την αλήθεια», η οποία πραγματοποιήθηκε στο Αθλητικό Κέντρο στην Πανεπιστημιούπολη, είπε ότι σε έναν κόσμο που συνεχώς αλλάζει, σε μια κοινωνία απαιτητική, «το πτυχίο σας είναι μέρος της αλήθειας σας, κομμάτι αναπόσπαστο πια του εαυτού και της προσωπικής σας ιστορίας».
«Γιατί το πτυχίο δεν πιστοποιεί μόνο τις γνώσεις σας, αλλά κάτι πολύ πιο βαθύ και ουσιαστικό . Το Πανεπιστήμιο είναι ένα σχολείο στο οποίο αναπτύσσονται σχέσεις, φιλίες, παντοτινοί συναισθηματικοί δεσμοί. Εξάλλου, ως απόφοιτοι θα είστε πάντα μέρος της κοινότητας μας. Επιδίωξη μας ως δάσκαλοι σας ήταν να ενεργοποιήσουμε την κριτική σας σκέψη, το ενδιαφέρον σας για συνεχή αναζήτηση και αμφισβήτηση», πρόσθεσε.
Ο κ. Χριστοφίδης είπε, επίσης, ότι σήμερα, αναζητώντας την αλήθεια, ψάχνοντας την αντικειμενικότητα στην αλήθεια, «οφείλουμε στους εαυτούς μας και στους συνανθρώπους μας να είμαστε εμείς ο εσωτερικός καθρέφτης μας».
«Επέλεξα στην πρώτη μου ομιλία σε Τελετή Αποφοίτησης να μιλήσω για την αλήθεια, καθώς το ταξίδι για την κατάκτηση και την ανακάλυψη της είναι ταξίδι στο οποίο τα πανεπιστήμια να είναι οι καπετάνιοι . Για να καταστρέψουμε τα σημερινά τέρατα, τη μισαλλοδοξία, το μίσος και τον εθνικισμό, χρειάζεται να ψάχνουμε την αλήθεια, να μην δεχόμαστε αβίαστα ότι μας πλασάρεται και το πιο σημαντικό να αντιμαχόμαστε στα παράδοξα που ακούμε, να αντιμιλάμε στα ψέματα που πολλοί τόσο εύκολα ξεστομούν. Μόνο τότε, ο κόσμος μας θα είναι αληθινός και ασφαλής, μόνο τότε, η γνώση θα μπορεί να φωτίσει το δρόμο για να καθιερωθεί μια κουλτούρα σεβασμού και δημιουργίας για το μέλλον», πρόσθεσε.
Ως πανεπιστήμια, συνέχισε ο κ. Χριστοφίδης, «καλούμαστε να είμαστε οι προστάτες και διακομιστές της γνώσης»
«Καλούμαστε επίσης να είμαστε οι δημιουργοί της νέας γνώσης, οι αγγελιαφόροι της νέας αλήθειας που βασίζεται σε τεκμήρια και αποδείξεις. Βλέπετε οι γνώσεις είναι αλήθειες και η αλήθεια είναι και η δύναμη της γνώσης. Η αλήθεια σας, οι γνώσεις σας, είναι και τα 'όπλα' σας με τα οποία καλείστε να πορευτείτε και να χαράξετε βιώσιμους, αληθινούς, ειρηνικούς και αειφόρους δρόμους. Η απόκτηση του πτυχίου σας είναι μια κατάκτηση και μια υπόσχεση. Υπόσχεση στον εαυτό σας, τους δασκάλους και την οικογένειας σας. Υπόσχεση ότι δεν θα συμπαρασυρθείτε από πρόσκαιρες σαγηνευτικές σειρήνες, από τα όμορφα ψέματα, που είναι ευήκοα μπροστά στις δύσκολες αλήθειες», σημείωσε.
Σήμερα, συνέχισε ο κ. Χριστοφίδης, δεν ζητείται μόνο ελπίς, ζητείται και αλήθεια.
Απευθυνόμενους προς τους μεταπτυχιακούς φοιτητές, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου είπε: «Όλα όσα μάθατε στο πανεπιστήμιο σας, ας είναι χρήσιμα εφόδια στην πορεία σας προς την αναζήτηση και διάδοση της αλήθειας, προς τη δημιουργία της αλήθειας σας».
«Ας είναι η αλήθεια τα φτερά σας, το φάρμακο, η απόδραση και το αντίδοτο στα τοξικά ψέματα, τους τοξικούς ανθρώπους, τις τοξικές συμπεριφορές, στις τοξικές ιδέες. Ολοκληρώνοντας τις σπουδές σας, καλείστε να ακολουθήσετε το όνειρο σας και να το κυνηγήσετε, να το διεκδικήσετε με θάρρος. Συγχαρητήρια για τη σημερινή κατάκτηση σας. Μπορείτε να κατακτήσετε πολλά περισσότερα. Αυτή είναι μόνο η αρχή. Πιστεύουμε σε εσάς, πιστεύουμε στην προοπτική σας. Πιστέψτε κι εσείς στις δυνατότητες σας, οπλιστείτε με αλήθεια και υπομονή και πορευτείτε σε ένα κόσμο που δεν θα σας διαμορφώσει, αλλά εσείς θα διαμορφώνετε», συμπλήρωσε.  
Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Κύπρου, Γιώργος Δαυίδ, στον χαιρετισμό του είπε ότι διεκδικώντας δίκαια την θέση του ανάμεσα στα καλύτερα ανερχόμενα πανεπιστημιακά ιδρύματα παγκοσμίων, «το Πανεπιστήμιο Κύπρου σε έχει μπολιάσει με την κουλτούρα της αριστείας και μια διεθνή οπτική».
«Σημαντικά εφόδια για να φτάσει κανείς στην κορυφή», είπε ο κ. Δαυίδ, και απευθυνόμενος προς τους φοιτητές τους ευχήθηκε να αξιοποιήσουν το ταλέντο και τις γνώσεις τους για το καλύτερο.
Ο κοσμήτορας της Σχολής Μεταπτυχιακών Σπουδών, καθηγητής Χαρίδημος Τσούκας, στο δικό του χαιρετισμό είπε ότι το Πανεπιστήμιο Κύπρου αναδιάρθρωσε εκ βάθρων το θεσμό των μεταπτυχιακών υποτροφιών.
«Το Πανεπιστήμιο Κύπρου επενδύει στις μεταπτυχιακές σπουδές και ιδιαίτερα στην έρευνα. Η Σχολή μεταπτυχιακών σπουδών θα συνεχίσει να προσφέρει στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, θέτοντας τον πήχη των προσδοκιών της όλο και πιο ψηλά, μέσα από την προαγωγή της εξωστρέφειας και της συνέργειας», πρόσθεσε και συνεχάρη τους απόφοιτους μεταπτυχιακούς φοιτητές.  
Ο πρωτεύσας μεταπτυχιακός φοιτητής του αγγλόφωνου προγράμματος MBA μερικής φοίτησης Νικόλας Κούρτης, στο χαιρετισμό του απευθυνόμενος προς τους απόφοιτους είπε ότι «σκοπός των σπουδών μας ήταν και είναι να μας βοηθήσουν να αποκτήσουμε κριτική σκέψη, αλλά και να χτίσουμε ο καθένας μας τις δικές του αρχές, βασισμένες στις γνώσεις και εμπειρίες μας».                                                           
Κατά τη διάρκεια της Τελετής Αποφοίτησης, την οποία χαιρέτισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, απονεμήθηκε το Βραβείο «ΕΥ» στη μνήμη της Χρίστιας Ρωσσίδου-Σωτηρίου ύψους €2.500, στην τελειόφοιτη προπτυχιακή φοιτήτρια στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Δημόσιας Διοίκησης της Σχολής Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης Μαρία Φασουλίδη, ενώ το βραβείο «Νίκου Κ. Σιακόλα» ύψους €3.000 απονεμήθηκε στον αριστεύσαντα φοιτητή της Ιατρικής Σχολής, Ανδρέα Ματθαίου, ο οποίος εξασφάλισε τον ψηλότερο σταθμικό όρο βαθμολογίας μετά την ολοκλήρωση και του 5ου έτους της φοίτησης του στην Ιατρική Σχολή.
Η τελετή ολοκληρώθηκε με την απονομή των διπλωμάτων.


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
TEPAKFEB19
NEAPJUL17
IDEP19
INKPAIDEIA19
HPJETPRO
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
INTERCOLLEGE9
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
global
CYIMASTER
Middlesex2016