KESJULY18

2019-02-06 12:57:42
Επίσκεψη του Προέδρου του Ινστιτούτου Ορκωτών Λογιστών στην Αγγλία και Ουαλίας στο Παν. Κύπρου

Επίσκεψη του Προέδρου του Ινστιτούτου Ορκωτών Λογιστών στην Αγγλία και Ουαλίας στο Παν. Κύπρου


Απονομή υποτροφίας σε φοιτήτρια του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής

To Πανεπιστήμιο Κύπρου επισκέφθηκε ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Ορκωτών Λογιστών στην Αγγλία και την Ουαλία (ICAEW), κ. Paul Aplin και οι αντιπρόσωποι του Ινστιτούτου σε Κύπρο και Ελλάδα, κα Χριστιάνα Διόλα και κα Μαρία Κάτσιου, στις 24 Ιανουαρίου 2019.  Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, πραγματοποίησαν συνάντηση με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητή Τάσο Χριστοφίδη, τον Κοσμήτορα της Σχολής Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης, Καθηγητή Ανδρέα Χαρίτου και την κα Εβίτα Λιβέρα, μέλος του του διδακτικού προσωπικού του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής. Στη συνάντηση συζητήθηκε η επέκταση της συνεργασίας μεταξύ των δύο μερών, με το ενδεχόμενο να παρέχεται η ευκαιρία στους φοιτητές της Σχολής για πρακτική εξάσκηση κατά την καλοκαιρινή περίοδο στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ απονεμήθηκε η Ετήσια Υποτροφία από το ICAEW ύψους 2.500 λιρών Αγγλίας στην πρωτοετή φοιτήτρια του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, Μαρία Ιωσήφ.

Το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Κύπρου, έχει αναπτύξει διαχρονικά στενή συνεργασία με το ICAEW, την οποία στοχεύει να ενισχύσει στο μέλλον. Κάθε χρόνο το Τμήμα διοργανώνει το «Επιχειρηματικό Παιχνίδι ICAEW» (The ICAEW Business Game), στο οποίο οι προπτυχιακοί φοιτητές συμμετέχουν ανά ομάδες και αναλύουν μια επιχειρηματική μελέτη περίπτωσης. Την ίδια ημέρα, η Κριτική Επιτροπή του Διαγωνισμού “The ICAEW Business Game”, αποτελούμενη από στελέχη των μεγάλων λογιστικών και ελεγκτικών οίκων και Καθηγητές του Πανεπιστήμιου Κύπρου, αναδεικνύουν την καλύτερη ομάδα. Φέτος, το «Επιχειρηματικό Παιχνίδι ICAEW» θα διεξαχθεί στις 27 Φεβρουαρίου 2019 στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Η Σχολή Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης του Πανεπιστημίου Κύπρου, παρέχει άρτια κατάρτιση στους φοιτητές και αυτό αποδεικνύεται μέσα από την εξασφάλιση θέσεων για φοίτηση σε μεταπτυχιακές σπουδές σε κορυφαία Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια, την επαγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων της Σχολής σε θέσεις που έχουν άμεση σχέση με το αντικείμενο των σπουδών τους παρά την οικονομική κρίση, αλλά κυρίως την επιτυχία των αποφοίτων στις επαγγελματικές εξετάσεις του ICAEW (Institute of Chartered Accountants in England and Wales),. Την τελευταία δεκαετία, απόφοιτοι της Σχολής και κυρίως του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, έχουν εξασφαλίσει 31 παγκόσμια βραβεία στις εν λόγω εξετάσεις.

Επιπλέον, από το Εαρινό Εξάμηνο του 2018, το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, εφαρμόζει πρόγραμμα πρακτικής άσκησης σε συνεργασία με τους μεγαλύτερους ελεγκτικούς οίκους της χώρας, το οποίο διαρκεί πέντε μήνες και απευθύνεται κυρίως σε τριτοετείς φοιτητές. Κατά την περίοδο της πρακτικής άσκησης, οι φοιτητές απασχολούνται πλήρως ως ασκούμενοι ελεγκτές στους συγκεκριμένους ελεγκτικούς οίκους και έχουν την ευκαιρία να συνδυάσουν την ακαδημαϊκή γνώση με την πρακτική εφαρμογή αποκτώντας έτσι πολύτιμη εμπειρία που θα ενισχύσει την μελλοντική ακαδημαϊκή τους πορεία και θα διευρύνει τις επαγγελματικές τους προοπτικές. Οι φοιτητές έχουν επίσης την επιλογή να εκπονήσουν πιο σύντομη πρακτική άσκηση κατά την περίοδο των θερινών διακοπών, (summer internship) ή και να επεκτείνουν την πρακτική τους εμπειρία εκπονώντας πρακτική άσκηση για ακόμα πέντε μήνες κατά το Εαρινό Εξάμηνο του τέταρτου έτους σπουδών, επεκτείνοντας ταυτόχρονα τη διάρκεια σπουδών τους στα 4,5 έτη.

Το Ινστιτούτο Ορκωτών Λογιστών στην Αγγλία και την Ουαλία (ICAEW) αναγνωρίζει το γεγονός ότι το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής συνδυάζει την πρακτική με τη θεωρία, το οποίο θεωρεί εξαιρετικά επωφελές  για τους φοιτητές. Οι εκπρόσωποί του ICAEW εξέφρασαν, επίσης,  την πεποίθηση ότι θα μπορούσαν και φοιτητές από άλλους κλάδους όπως π.χ. τα Μαθηματικά, τη Μηχανική και την Πληροφορική να ακολουθήσουν σταδιοδρομία στη Λογιστική. 


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
TEPAKFEB19
NEAPJUL17
MIMJUL
ALEXANDER19
HPJETPRO
THEOLOGIKISXOLI
CDACOLLEGE19
INTERCOLLEGE9
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
global
CYIMASTER
Middlesex2016