KESJULY18

2019-02-01 11:53:02
Οι αυριανοί Μαραθωνοδρόμοι έλαμψαν στη Λεμεσό

Οι αυριανοί Μαραθωνοδρόμοι έλαμψαν στη Λεμεσό


ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού ΓΣΟ και Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού συνδιοργάνωσαν την Τρίτη, 29 Ιανουαρίου τον Παγκύπριο Σχολικό Αγώνα Δρόμου «Τρέχω για την Υγεία μου»

Στο πλαίσιο της Κοινωνικής του Ευθύνης ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού ΓΣΟ συνδιοργάνωσε την Τρίτη, 29 Ιανουαρίου, μαζί με το Υπουργείο Παιδείας & Πολιτισμού, τον Παγκύπριο Σχολικό Αγώνα Δρόμου «Τρέχω για την Υγεία μου». O αγώνας έδωσε την ευκαιρία σε 1.300 μαθητές Γυμνασίων, Λυκείων και Τεχνικών Σχολών, από όλη την ελεύθερη Κύπρο, τη δυνατότητα να τρέξουν κατά μήκος της διαδρομής του ΟΠΑΠ Μαραθωνίου Λεμεσού ΓΣΟ και να νιώσουν την αύρα των χιλιάδων δρομέων που θα λάβουν και φέτος μέρος στο Μαραθώνιο της Κύπρου, 23-24 Μαρτίου.

Το σημαντικότερο όμως ήταν πως είχαν την ευκαιρία να μυηθούν στα μυστικά του τρεξίματος και να μάθουν για τη σημασία της άσκησης για την υγεία του ανθρώπου. Ο αγώνας «Τρέχω για την Υγεία μου» διοργανώθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά. Η φετινή διοργάνωση αγκαλιάστηκε από την Επιτροπή κατά των Εξαρτησιογόνων Ουσιών μέσω του Αθλητισμού, η οποία έχει συσταθεί με οδηγίες του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη. Οι μαθητές έτρεξαν ενάντια στις εξαρτήσεις, περνώντας το μήνυμα και μέσα  από πανό που ανάρτησαν στο χώρο του αγώνα.

«Πέρα από διοργάνωση του επίσημου Μαραθωνίου της Κύπρου, που είναι και ο μεγαλύτερος στο νησί μας, νιώθουμε την ευθύνη της ανάπτυξης του δρομικού κινήματος στον τόπο μας, γι αυτό και επενδύουμε στους αυριανούς Μαραθωνοδρόμους, που δεν είναι άλλοι από τους μαθητές μας» σημειώνει ο Διευθυντής του ΟΠΑΠ Μαραθώνιου Λεμεσού ΓΣΟ κ. Σπύρος Σπύρου και προσθέτει: «θέλουμε η διοργάνωση να καταστεί θεσμός και να αναπτυχθεί, εισάγοντας την κουλτούρα της άσκησης στους σημερινούς μαθητές που είναι οι αυριανοί πολίτες της Κύπρου».

Το παρών τους έδωσαν ο Σύμβουλος του Προέδρου της Δημοκρατίας επί Θεμάτων Αθλητισμού κ. Φοίβος Ζαχαριάδης, ο Πρεσβευτής Fair Play του 2019 Ηρόδοτος Γιωργαλλάς, η διά βίου Πρέσβειρα του #BECTIVE κα Κάλλη Χατζηιωσήφ, ο πρόεδρος της ΚΟΕΑΣ κ. Περικλής Μάρκαρης και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Νεολαίας και Αθλητισμού του Δήμου Λεμεσού κ. Λοΐζος Μαυρουδής.

Οι μαθητές Γυμνασίων αγωνίστηκαν στα 1.500μ ενώ οι μαθητές Λυκείων / Τεχνικών Σχολών διένυσαν απόσταση 3.000 μέτρων.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
1.500μ (Αρρένων)
1. Χριστόφορος Κουρρής       Γυμνάσιο Έγκωμης

2. Γιώργος Στουπής               Γυμνάσιο Ακακίου
3. Φώτης Γεωργίου                Γυμνάσιο Έγκωμης

1.500 (Θηλέων)
1. Ναυσικά Λεωνίδου             Γυμνάσιο Αγ. Θεοδώρου Πάφου

2. Ειρήνη Χρίστου                  Λανίτειο Γυμνάσιο
3. Μαρία Νικολάου                 Γυμνάσιο Έγκωμης

3.000μ (Αρρένων)
1. Γιώργος Κωνσταντίνου      Λανίτειο Λύκειο

2. Πέτρος Κουσής                   Λύκειο Λατσιών
3. Ανδρέας Νικολάου             Λύκειο Δασούπολης

3.000μ (Θηλέων)
1. Άντρεα Λοϊζίδου                 Pascal (Λευκωσία)

2. Μικέλλα Νατζιάν                Λύκειο Κύκκου Β’
3. Άννα Μακουτίδου               Λανίτειο Λύκειο

Όλοι οι διαγωνιζόμενοι πήραν αναμνηστικό μπλουζάκι και μετάλλιο συμμετοχής, ενώ χρονομετρήθηκαν ηλεκτρονικά, καθώς αξιοποιήθηκε όλη η υποδομή και η τεχνογνωσία του ΟΠΑΠ Μαραθωνίου Λεμεσού ΓΣΟ.

Για την απροβλημάτιστη διεξαγωγή του αγώνα συνεργάστηκαν ο Δήμος Λεμεσού, η Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού και τα Δημόσια Έργα Λεμεσού.

Σημειώνεται πως η περσινή, πρώτη διοργάνωση του αγώνα «Τρέχω για την Υγεία μου» επιλέγηκε ως επιλέγηκε ως καλή πρακτική (success story) της Κύπρου, στο πλαίσιο της προώθησης της φυσικής δραστηριότητας για την υγεία στο σχολικό περιβάλλον και την πρόληψη της παχυσαρκίας. Η φετινή διοργάνωση αγκαλιάστηκε από την Επιτροπή κατά των Εξαρτησιογόνων Ουσιών μέσω του Αθλητισμού, η οποία έχει συσταθεί με οδηγίες του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη. Φέτος οι μαθητές θα τρέξουν ενάντια στις εξαρτήσεις και ειδικό πανό θα αναρτηθεί στον χώρο διεξαγωγής του αγώνα.


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
TEPAKFEB19
NEAPJUL17
MIMJUL
ALEXANDER19
HPJETPRO
THEOLOGIKISXOLI
CDACOLLEGE19
INTERCOLLEGE9
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
global
CYIMASTER
Middlesex2016