KESJULY18

2019-01-30 09:52:53
100 μαθητές από όλη την Κύπρο έλαβαν μέρος στην 5η Ημερίδα Καινοτομίας του Achievement Cyprus

100 μαθητές από όλη την Κύπρο έλαβαν μέρος στην 5η Ημερίδα Καινοτομίας του Achievement Cyprus


     Για πέμπτη συνεχή χρονιά, την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου, πραγματοποιήθηκε  η βραβευμένη με Εθνικό Βραβείο Προώθησης της Επιχειρηματικότητας (EEPA Award) Ημερίδα Καινοτομίας, από τον Οργανισμό Junior Achievement Cyprus στα κτίρια της ΠΟΕΔ, Λευκωσία. Η Ημερίδα Καινοτομίας  με τίτλο «Η επιχειρηματικότητα ενώνει» έχει ως στόχο να αφυπνίσει το επιχειρηματικό πνεύμα των μαθητών/τριών και να τους βοηθήσει να αναπτύξουν δεξιότητες επιχειρηματικότητας και καινοτομίας, οι οποίες είναι ιδιαίτερα σημαντικές για την μετέπειτα επιλογή σπουδών και τη γενικότερη επιτυχία τους στην αγορά εργασίας.

     Στο φετινό διαγωνισμό, έλαβαν μέρος 100 Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι μαθητές/τριες, ηλικίας μεταξύ 15 και 18 ετών, που φοιτούν σε ιδιωτικά σχολεία από ολόκληρη την Κύπρο, συνοδευόμενοι από του καθηγητές/τριες τους. Έχοντας συγκροτήσει ομάδες των 4-5 ατόμων οι μαθητές συνεργάστηκαν και επιχείρησαν να δώσουν λύση σε μια επιχειρηματική πρόκληση που τους αποκαλύφθηκε την ίδια ημέρα. Οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να γίνουν πολιτιστικοί επιχειρηματίες και να δημιουργήσουν μια βιώσιμη επιχείρηση που σχετίζεται με την πολιτιστική κληρονομιά της Κύπρου.

   Οι μαθητές/τριες είχαν στη διάθεσή τους λίγες μόνο ώρες για να εργαστούν συλλογικά με άλλους μαθητές/τριες που δεν είχαν συναντήσει προηγουμένως, και να καταλήξουν σε ένα καινοτόμο προϊόν, υπηρεσία ή λύση, που θα μπορεί να εφαρμοστεί στην περίπτωση της Κύπρου. Στο τέλος της ημέρας, όλες οι ομάδες παρουσίασαν τις προτάσεις τους (προϊόντα/υπηρεσίες/καινοτομίες) σε μία ειδική επιτροπή εμπειρογνωμόνων. Τόσο οι παρουσιάσεις όσο και οι ερωτήσεις των κριτών που ακολούθησαν έγιναν στην αγγλική γλώσσα.

Η εκδήλωση υποστηρίχθηκε από την Πρεσβεία των ΗΠΑ στη Λευκωσία.

Ο Οργανισμός JuniorAchievement Κύπρου υποστηρίζεται από:

  • Στρατηγικός Συνεργάτης: AstroBank Κύπρου
  • Εταίροι: Cyta, PwC Κύπρου και ExxonMobil
  • Υποστηρικτές: Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, MetLife
  • Θεσμικός Συνεργάτης: Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού

Οι νικητές της πέμπτης Ημερίδας Καινοτομίας είναι:

1η  θέση: "Gardash" - Ένα δικοινοτικό διαδραστικό πρόγραμμα που προωθεί τον πολιτισμό της Κύπρου. Πρόκειται για μια τηλεοπτική σειρά που θα απευθύνεται σε όσους ενδιαφέρονται για τον κυπριακό πολιτισμό, τους ντόπιους Κύπριους και τους τουρίστες από το εξωτερικό, με στόχο να βιώσουν τον κυπριακό τρόπο ζωής.

 Η ομάδα αποτελείται από τους: Eleni Markidou (American Academy Larnaca), Ahmet Andir (English School Kerynia), Ulfet Basri (English School Nicosia), Anas Takrouri (IMS Private School) and Ece Hale Taskin (Levent College).

2η  θέση: "Retro Homes" - Μια πλατφόρμα που συνδέει τους επισκέπτες με τους ντόπιους παρέχοντας δωμάτια στα οποία μπορούν να μείνουν οι επισκέπτες. Ταυτόχρονα, οι επισκέπτες ζουν με τους κατοίκους του σπιτιού που μπορεί να είναι συνταξιούχοι ή άλλοι, και είναι σε θέση να παρέχουν υπηρεσίες όπως παραδοσιακά μαγειρεμένα σπιτικά φαγητά.

Η ομάδα αποτελείται από τους Moffatt (English School Kerynia), Boran Shensoy (English School Nicosia), Yvonne Fyriou (Junior and Senior School), Martha Petrou (G C School) and Lydia Gregoriade (TLC Private School).

 3η  θέση: "Caretta" – Πρόκειται για εταιρεία ενδυμάτων που στόχο έχει να εκσυγχρονίσει την κυπριακή παραδοσιακή ενδυμασία, συνδυάζοντας την με τη μοντέρνα και να αναβιώσει τις κυπριακές κοινότητες με στόχο δείξει ότι οι αξίες μας εξακολουθούν να υπάρχουν. 

  Η ομάδα αποτελείται από τους Ergul Andir (English School Kerynia), Antonis Georgiou (English School Nicosia). Yudum Yildirim (Levent College), Spiros Averkiou (Junior and Senior School) and Andriana Pyrgou (TLC Private School).

100 μαθητές από όλη την Κύπρο έλαβαν μέρος στην 5η Ημερίδα Καινοτομίας του Achievement Cyprus


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

FREDERICK-EXAPOSASEOS
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
TEPAKFEB19
NEAPJUL17
KENITHESITEPAK
MIMJUL
ALEXANDER19
HPJETPRO
THEOLOGIKISXOLI
CDACOLLEGE19
INTERCOLLEGE9
PROGNOSIS9
FORUMMARCH
OLYMPION2017
CYIMASTER
Middlesex2016