KESJULY18

2019-01-21 11:49:32
Συνεργασία του Πανεπιστημίου Frederick με την Flow Water Technologies

Συνεργασία του Πανεπιστημίου Frederick με την Flow Water Technologies


Σε μια ζεστή και γιορτινή ατμόσφαιρα,  παρουσία των Δημάρχων Λεμεσού και Ύψωνα και επιφανών στελεχών από τη ναυτιλιακή βιομηχανία της Λεμεσού, πραγματοποιήθηκε η κοπή της βασιλόπιτας της «Ναυτικής Τεχνολογικής Ακαδημίας Κύπρου  (Cyprus Marine Technology Academy - CyMarTA)» του Πανεπιστημίου Frederick.

Η εκδήλωση έγινε στο εκπαιδευτικό κέντρο της Ακαδημίας που εδράζεται στις σύγχρονες εγκαταστάσεις της Flow Water Technologies στη βιομηχανική περιοχή του  Ύψωνα.

Στο καλωσόρισμά του ο Διευθύνων Σύμβουλος της Flow Water Technologies κ. Mark Hadfield,  παρουσίασε το τεχνολογικό έργο της εταιρείας και τη σημασία του για τη διεθνή ναυτιλία και το θαλάσσιο περιβάλλον. Κατόπιν υπογράμμισε τη σπουδαιότητα της συνεργασίας της εταιρείας του με το Πανεπιστήμιο Frederick πράγμα που συνέβαλε στην παροχή υψηλού επιπέδου ναυτιλιακής εκπαίδευσης. Επιπλέον, ανακοίνωσε τη λειτουργία του μοναδικού -παγκοσμίως- Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης που θα προσφέρει πιστοποιημένη γνώση «ISO» στη διαχείριση ερματικού ύδατος (water ballast management). Το κέντρο αυτό βρίσκεται στις εγκαταστάσεις της Ακαδημίας, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα  στους μηχανικούς, τους εφοπλιστές αλλά και τους σπουδαστές να εκπαιδευτούν στο αντικείμενο της διαχείρισης έρματος, χρησιμοποιώντας τον πραγματικό και τον εγκεκριμένο εξοπλισμό δοκιμών (testing) της Αμερικανικής Ακτοφυλακής (US Coast Guard -USCG).

O Δήμαρχος Λεμεσού κ. Νίκος Νικολαΐδης, αφού συνεχάρη το Πανεπιστήμιο Frederick και την εταιρία Flow Water Technologies για την παραγωγική τους συνεργασία, κάλεσε τους πρώτους Κύπριους Μηχανικούς -αξιωματικούς Εμπορικού Ναυτικού- οι οποίοι αποφοίτησαν από την Ακαδημία (CyMarTA) του Πανεπιστημίου Frederick, στο Δημαρχιακό Μέγαρο για να τους τιμήσει σε ειδική τελετή στο προσεχές μέλλον. Επίσης, ο Δήμαρχος τόνισε το σημαντικό ρόλο της Ναυτιλίας για την οικονομία της Κύπρου και ειδικότερα για την πόλη της Λεμεσού.

Ο Δήμαρχος Ύψωνα, κ. Παντελής Γεωργίου, συνεχάρη επίσης το Πανεπιστήμιο Frederick για την πρωτοβουλία ίδρυσης της Ακαδημίας (CyMarTA) και εξέφρασε την ικανοποίησή του για το μέγεθος και τις καλές προοπτικές του τεχνολογικού έργου της Flow Water Technologies, πράγμα που ήδη συνεισφέρει στην αναβάθμιση της περιοχής του Ύψωνα και στην αύξηση της επαγγελματικής απασχόλησης.

Ο Πρόεδρος του Τμήματος Ναυτιλίας & Εμπορίου του Πανεπιστημίου Frederick, Δρ Άγγελος Μενελάου, ευχαρίστησε τους συνεργάτες του και εξήρε τον ρόλο των εταιρειών που συνέβαλαν στην πραγματοποίηση του Προγράμματος «Αξιωματικού Ναυτικού Μηχανικού – Marine Engineering Officer». Κατόπιν αναφέρθηκε στις συνεχείς και διαχρονικές προσπάθειες του Πανεπιστήμιου Frederick που σκοπό έχουν την ενδυνάμωση της ναυτιλιακής εκπαίδευσης και κουλτούρας στην Κύπρο, πράγμα που κρίνεται αναγκαίο για ένα διεθνές ναυτιλιακό κέντρο, όπως αυτό της Λεμεσού.

Αναφορά στο δημιουργικό όραμα των προσώπων που βοήθησαν στην  ίδρυση της Ναυτικής Τεχνολογικής Ακαδημίας Κύπρου (CyMarTA) και ειδικότερα στην ευεργετική συνδρομή της Flow Water Technologies για την κατασκευή του σύγχρονου Εκπαιδευτικού Κέντρου, έγινε από τον Πλοίαρχο Eugen Adami, Διευθύνοντα Σύμβουλο και πλοιοκτήτη της Mastermind Shipmanagement, πρώην πρόεδρο του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου και διδάσκοντα στο Τμήμα Ναυτιλίας & Εμπορίου του Πανεπιστημίου Frederick.

Στη συνέχεια, απονεμήθηκαν τιμητικές διακρίσεις, εκ μέρους του Πανεπιστημίου Frederick, σε όλα τα στελέχη αλλά και στις εταιρείες που συνείσφεραν στην ολοκλήρωση των σύγχρονων εκπαιδευτικών εγκαταστάσεων της Ακαδημίας (CyMarTA). Συναφώς, τιμήθηκαν τα μέλη του Τμήματος Ναυτιλίας και Εμπορίου του Πανεπιστήμιου Frederick, ο Πρώτος Μηχανικός κ. Rod Beams, ο Πλοίαρχος Ανδρέας Κωνσταντίνου, ο Πλοίαρχος Eugen Adami, καθώς επίσης και οι εταιρείες  Flow Water Technologies, EDT Offshore, Cass Technava, Demetriades Group, και η Vassiliko Cement Works για την άμεση ανταπόκριση και την πολύτιμη συνδρομή τους στη λειτουργία του Προγράμματος Σπουδών «Αξιωματικού Ναυτικού» και του σύγχρονου Εκπαιδευτικού Τεχνολογικού Κέντρου της Ακαδημίας.

Συνεργασία του Πανεπιστημίου Frederick με την Flow Water Technologies

Συνεργασία του Πανεπιστημίου Frederick με την Flow Water Technologies


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
TEPAKFEB19
NEAPJUL17
IDEP19
INKPAIDEIA19
HPJETPRO
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
INTERCOLLEGE9
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
global
CYIMASTER
Middlesex2016