KESJULY18

2019-01-09 18:59:11
 Ολοήμερη προσπάθεια ενημέρωσης από το ΥΠΠ για τα εξετάσεις στο τέλος των τετραμήνων

Ολοήμερη προσπάθεια ενημέρωσης από το ΥΠΠ για τα εξετάσεις στο τέλος των τετραμήνων


Με αρνητική τοποθέτηση και διαμαρτυρία προσέρχονται ΟΕΛΜΕΚ και ΠΣΕΜ

Με πέντε συναντήσεις, ο Διευθυντής Μέσης εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας Κυπριανός Λούης θα ενημερώσει σήμερα Πέμπτη, τους εμπλεκόμενους φορείς της εκπαίδευσης για τις εξετάσεις στο τέλος κάθε τετραμήνου. Μετά από αντίδραση της πλειοψηφίας της Βουλής, η Κυβέρνηση δέχθηκε την έκκληση του Σωματος να παραταθεί κατά ένα χρόνο η εφαρμογή του θεσμού. Η παράταση δεν είχε σχέση με το περιεχόμενο του νόμου αλλά με την ετοιμότητα του Υπουργείου να τον εφαρμόσει.    

Οι  συναντήσεις έχουν προγραμματιστεί ως εξής:

8: 30 π.μ.: Διευθυντές/ντριες σχολείων Λεμεσού και Πάφου (Λύκειο Πολεμιδιών)

11: 00 π.μ:  Διευθυντές/ντριες σχολείων Λευκωσίας και Λάρνακας/ Αμμοχώστου (Παιδαγωγικό Ινστιτούτο)

12:30 μ.μ.: Οργανωμένοι Γονείς (Παιδαγωγικό Ινστιτούτο) 

1:30 μ.μ: ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ (Παιδαγωγικό Ινστιτούτο)

3:30 μ.μ.: Παιδοβουλή και ΠΣΕΜ  (Υπουργείο Παιδείας)

Σημειώνεται ότι η πρώτη συνάντηση έγινε με τους Επιθεωρητές Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής Εκπαίδευσης        στις 18 Δεκεμβρίου 2018.

Η ΟΕΛΜΕΚ τηρεί αρνητική στάση έναντι των Εξετάσεων των Τετραμήνων. Το περασμένο Σάββατο 5 Ιανουαρίου ο πρόεδρός της, Γιάννος Σωκράτους δήλωσε στο ΚΥΠΕ: «Στις 18 Δεκεμβρίου είχε παρουσιαστεί η έκθεση για το Ενιαίο Σύστημα Αξιολόγησης Μαθητή και μας ζήτησαν να καταθέσουμε τις απόψεις μας» για το θέμα αυτό, κάτι που θα γίνει στις 18 του Γενάρη. Πώς έρχονται και λένε πως θα μας ενημερώσουν στις 10 Ιανουαρίου;

Εμείς δεν θέλουμε ένα σύστημα, το οποίο να καθιστά τα σχολεία εξεταστικά κέντρα. Δεν διαφωνούμε μεν ότι πρέπει να υπάρχει αξιολόγηση, αλλά να υπάρχει αξιολόγηση με παιδαγωγικούς όρους και με τρόπο τέτοιο που να μην κάνουν το σχολείο ακόμα χειρότερο από αυτό που είναι ήδη σήμερα, με την έννοια ότι οι μαθητές δεν βιώνουν τη χαρά της μάθησης στα σχολεία, δεν είναι χαρούμενοι στον χώρο του σχολείου. Και οι εξετάσεις, με τον τρόπο που τις βάζουν, θα έλθουν να επιτείνουν το πρόβλημα».

Επίσης η ηγεσία της ΠΣΕΜ με επιστολή της στο ΥΠΠ κατηγορεί το ΥΠΠ ότι προσπαθεί να αποπροσανατολίσει τους μαθητές. Επίσης σημειώνει ότι «αυτή η συνάντηση δεν έχει κανένα νόημα αφού έχουμε καλεστεί να καταθέσουμε τις απόψεις μας για το Σχέδιο Αξιολόγησης του μαθητή την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου. Ένα σχέδιο το οποίο εμπεριέχει τις εξετάσεις ανά τετράμηνο με τις οποίες έχουμε εκφράσει πολλές φορές τη διαφωνία μας». Ωστόσο ενημερώνει ότι θα παραστεί στη συνάντηση και θα εκφράσει την άποψή της.   

Με βάση τα νέα δεδομένα, οι διαφωνίες, δεν έχουν σχέση με την ετοιμότητα του Υπουργείου Παιδείας να εφαρμόσει τις εξετάσεις στο τέλος κάθε τετραμήνου, αλλά από το περιεχόμενο του Νόμου.

Με τα πιο πάνω, θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να υπάρχει ομοφωνία και η μπάλα θα βρεθεί στα πόδια της Κυβέρνησης, η οποία θα αποφασίσει αν αυτή τη φορά θα προχωρήσει στην εφαρμογή του σε νέα αναβολή. (Δεν χρειάζεται η έγκριση από την Ολομέλεια της Βουλής).  

Όλα, αυτά, σε μια περίοδο έναρξης του προεκλογικού ενόψει των ευρωεκλογών του ερχόμενου Μαϊου.   


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
TEPAKFEB19
NEAPJUL17
MIMJUL
ALEXANDER19
HPJETPRO
THEOLOGIKISXOLI
CDACOLLEGE19
INTERCOLLEGE9
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
global
CYIMASTER
Middlesex2016