KESJULY18

2018-12-24 11:26:59
Ψηφιακή στρατηγική, έρευνα και καινοτόμος τεχνολογία 5G!

Ψηφιακή στρατηγική, έρευνα και καινοτόμος τεχνολογία 5G!


ΤΟΥ ΔΡΑ ΑΝΔΡΕΑ Γ. ΣΙΑΜΑΡΟΥ*

 Με την καθιέρωση προτύπων, οι βιομηχανικοί και ακαδημαϊκοί εταίροι προσανατολίζονται να παραδώσουν μια νέα γενιά ραδιοσυστημάτων και αρχιτεκτονικών δικτύων. Καθώς η εμπορευματοποίηση του 5G γίνεται πραγματικότητα, η μετάβαση από το 4G σε 5G θα είναι ριζοσπαστική και θα έχει τεράστιες εμπορικές συνέπειες και προοπτικές. Προβλέπεται να λειτουργήσει αρχικά το 2020.

Το 5G προορίζεται να παράσχει πιο αποτελεσματικά συστήματα επικοινωνιών τα οποία θα είναι γρήγορα, έως και 100 φορές ταχύτερα από 4G και 10 φορές ταχύτερα από τη μέση ευρυζωνική σύνδεση ενώ παράλληλα θα της επιτρέψουν να στηρίξει το επόμενο κύμα τεχνολογικής καινοτομίας από αυτόνομα οχήματα, σε έξυπνα εργοστάσια, έξυπνες πόλεις, εικονική και επαυξημένη πραγματικότητα και υπολογιστικά πλεονεκτήματα!

Το 5G θα αναπτύξει νέες ψηφιακές χρήσεις σε διάφορους τομείς όπως η υγεία (αυτόματη ή απομακρυσμένη διάγνωση, τηλεχειριζόμενο χειρουργείο και φαρμακευτική αγωγή), τηλεργασία, τεχνητή νοημοσύνη (οχημάτα χωρίς οδηγούς, ανιχνευτές και αισθητήρες του ηλεκτρονικού εμπορίου, έξυπνα δίκτυα, νέες βιομηχανικές συσκευές, ασφάλεια (διαχείριση της ροής ανθρώπων, αγαθά και υπηρεσίες σε πραγματικό χρόνο ...), την εκπαίδευση και την ταχεία πρόσβαση πληροφορίες.

Μέσω αυτού του καινοτόμου και επαναστατικού μοντέλου θα επηρεαστεί κάθε τομέας και θα προταθούν πολλές ευκαιρίες απασχόλησης σε όλους τους οικονομικούς παράγοντες. Πράγματι, η καθημερινή τους ρουτίνα θα επηρεαστεί από το 5G, μειώνοντας την κατανάλωση ενέργειας και μετατρέποντας την προσωπική κοινωνική ζωή τους σε κάτι νέο.

‘Eνα ζήτημα είναι το κόστος ανάπτυξης του 5G. Λόγω των υψηλότερων συχνοτήτων που απαιτούνται για τη στήριξη του 5G, τα σήματα δεν θα είναι σε θέση να μετακινούνται μέχρι το σημείο αυτό, πράγμα που σημαίνει ότι απαιτούνται περισσότερες κεραίες, πράγμα που θα αυξήσει το κόστος υλοποίησης για να είναι το δίκτυο  έτοιμο.

Μέχρι το 2035, το  5G θα επιτρέψει πάνω από 12 τρισεκατομμύρια δολάρια σε παγκόσμια οικονομικά έσοδα και θα υποστηρίξει 22 εκατομμύρια θέσεις εργασίας με γνώμονα την ψηφιοποίηση βιομηχανιών όπως οι μεταφορές, η γεωργία και η μεταποίηση. Θα μεταμορφώσει επίσης τον τρόπο λειτουργίας των πόλεων, τον τρόπο παροχής της υγειονομικής περίθαλψης και τον τρόπο εκπαίδευσης των παιδιών.

* Ο Δρ. Ανδρέας Σιάμαρος είναι επιστήμονας στην Τεχνολογία 5G


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

Ηλίας Μανούχος
Thu December 27, 2018, 10:07:35
Κύριε Ανδρέα χρόνια πολλά. Θα ήθελα να σε καλοσωρίσω στην Κυπριακή πραγματικότητα. Στις πόλεις τα περισσότερα φώτα τροχαίας είναι σε Τ και όχι σε σταυροδρόμια, π.χ. λεωφόροι Αθαλάσσας, Λεμεσού, 28 Οκτωβρίου στη Λεμεσό.
Αν το κατεστημένο που απομιζά τον πλούτο αυτής της χώρας δεν μεταμορφωθεί οι τεχνολογίες 5G θα καθυστερήσουν να ενταχθούν στην οικονομία 2.0 της Κύπρου η οποία βασίζεται σε labor-intensive πρότυπα και ιδιαίτερα η δημόσια υπηρεσία.

FREDERICK-EXAPOSASEOS
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
TEPAKFEB19
NEAPJUL17
KENITHESITEPAK
MIMJUL
ALEXANDER19
HPJETPRO
THEOLOGIKISXOLI
CDACOLLEGE19
PROGNOSIS9
FORUMMARCH
OLYMPION2017
CYIMASTER
Middlesex2016