KESJULY18

2018-12-14 15:39:09
Απόφαση ΟΕΛΜΕΚ  για «Εργασιακά ζητήματα στη ΜΕΠΕΥ»

Απόφαση ΟΕΛΜΕΚ για «Εργασιακά ζητήματα στη ΜΕΠΕΥ»


 «Σε περίπτωση που δεν προχωρήσει ουσιαστικά και έγκαιρα ο θεσμικός διάλογος στη ΜΕΠΕΥ και συνεχιστεί η κωλυσιεργία από πλευράς εργοδοτικής πλευράς,  η ΠΣΓΑ εξουσιοδοτεί το Κ.Δ.Σ. να προχωρήσει σε όλα τα απαραίτητα μέτρα, μη εξαιρουμένων και των δυναμικών».

«Η Παγκύπρια Συνδιάσκεψη Γενικών Αντιπροσώπων της ΟΕΛΜΕΚ (ΠΣΓΑ), η οποία συνήλθε στη Λευκωσία στις 13 Δεκεμβρίου 2018, ενέκρινε το ακόλουθο ψήφισμα σχετικά με το θέμα «Εργασιακά ζητήματα στη ΜΕΠΕΥ»:

Τους τελευταίους μήνες αναλωθήκαμε στη συζήτηση ενός αποσπασματικού «εξορθολογισμού», ο οποίος, μέσα από τη στενά οικονομίστικη προσέγγισή του, προκάλεσε από τη μία την πρωτοφανή κρίση που βιώσαμε το καλοκαίρι και, ταυτόχρονα, αποπροσανατόλισε από τα πραγματικά προβλήματα του δημόσιου σχολείου.

Όλο αυτό το διάστημα εκφράζαμε την ετοιμότητά μας να συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην ποιοτική αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου, μέσα όμως από τις ορθολογικές διαδικασίες ενός συστηματικού, εποικοδομητικού και ειλικρινούς θεσμικού και κοινωνικού διαλόγου, στα θεσμικά κατοχυρωμένα σώματα, που είναι η ΜΕΠΕΥ για τα εργασιακά θέματα.

Η ΠΣΓΑ εκφράζει την απογοήτευσή της για την κωλυσιεργία που καταγράφεται από την εργοδοτική πλευρά στη διεξαγωγή του διαλόγου, με αποτέλεσμα την απαράδεκτη καθυστέρηση και τη μη τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων (τέλη Δεκεμβρίου) που τέθηκαν από την ίδια την Κυβέρνηση.

Ως εκ τούτου, ζητούμε την επίσπευση του ρυθμού του διαλόγου για τη ρύθμιση, μεταξύ άλλων, των ακόλουθων θεμάτων/αιτημάτων που έχουν τεθεί επίσημα από την οργάνωσή μας:

1)    Πίστωση ωρών για τα μονομερή μέτρα που λήφθηκαν με τις αλλεπάλληλες αποφάσεις του Υπ. Συμβούλιου της 4ης Ιουλίου, της 4ης Σεπτεμβρίου και εν τέλει της 3ης Οκτωβρίου 2018, σε όλες τις περιπτώσεις των επηρεαζόμενων, από τα μέτρα, εκπαιδευτικών.

2)    Συνταξιοδοτικά δικαιώματα εκπαιδευτικών, που μονιμοποιήθηκαν μετά το 2011, για την αποκατάσταση των συνταγματικά κατοχυρωμένων συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων, την άρση της αδικίας και την ίση μεταχείριση των εκπαιδευτικών

3)    Πρόωρη αφυπηρέτηση εκπαιδευτικών με όλα τα ωφελήματα χωρίς αναλογιστική μείωση

4)    Καταβολή Οδοιπορικών για μετακινούμενους εκπαιδευτικούς.

5)    Αναγνώριση και κατοχύρωση του εξωδιδακτικού χρόνου των εκπαιδευτικών που αναλαμβάνουν καθήκοντα μέντορα για το Πρόγραμμα Παιδαγωγικής Κατάρτισης.

6)    Παγοποιημένες προσαυξήσεις.

7)    Οριστική ρύθμιση για την 30μηνη υπηρεσία των εκπαιδευτικών και τη μετατροπή των εν λόγω εκπαιδευτικών σε αορίστου χρόνου.

8)    Ευημερία Εκπαιδευτικών Λειτουργών – Παρεμφερή ωφελήματα που παραχωρήθηκαν από τη συμφωνία του Δεκεμβρίου 2007.

9)       Ασφαλιστική κάλυψη εκπαιδευτικών για ατυχήματα στον χώρο των σχολείων ή και κατά την εκτέλεση καθήκοντος (βλ. εκδρομές, εκπαιδευτικές επισκέψεις, βία κατά εκπαιδευτικών κ.λπ.).

10)      Επαναφορά παροχής κινήτρων για υπηρεσία σε απομακρυσμένα σχολεία Επαρχιών, καθώς και σε Εσπερινά Γυμνάσια/Λύκεια.

11)     Δημιουργία Δευτεροβάθμιου σώματος εξέτασης των ενστάσεων των Εκπαιδευτικών Λειτουργών σχετικά με τις αξιολογήσεις τους.

Η ΠΣΓΑ της ΟΕΛΜΕΚ καλεί τους αρμοδίους να μεριμνήσουν για την επίσπευση και ταχεία ολοκλήρωση του διαλόγου, με στόχο να καταλήξουμε σε αποφάσεις που να είναι κοινώς αποδεκτές και οι οποίες θα κατοχυρωθούν πλέον νομοθετικά, έτσι ώστε στο μέλλον να μην έχει κανείς το δικαίωμα να αμφισβητεί εκπαιδευτικές ή άλλες πολιτικές. Παράλληλα υπογραμμίζει, ότι δεν θα αποδεχτεί να οδηγήσει η σημερινή κωλυσιεργία και οι καθυστερήσεις της εργοδοτικής πλευράς σε ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα ή/και μονομερείς αποφάσεις αύριο, γεγονός που θα προκαλέσει εκ νέου την δυναμική αντίδραση της οργάνωσης.

Σε περίπτωση που δεν προχωρήσει ουσιαστικά και έγκαιρα ο θεσμικός διάλογος στη ΜΕΠΕΥ και συνεχιστεί η κωλυσιεργία από πλευράς εργοδοτικής πλευράς,  η ΠΣΓΑ εξουσιοδοτεί το Κ.Δ.Σ. να προχωρήσει σε όλα τα απαραίτητα μέτρα, μη εξαιρουμένων και των δυναμικών».


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
TEPAKFEB19
NEAPJUL17
IDEP19
INKPAIDEIA19
HPJETPRO
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
INTERCOLLEGE9
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
global
CYIMASTER
Middlesex2016