KESJULY18

2018-12-14 15:35:23
Απόφαση ΟΕΛΜΕΚ για συνταξιοδοτικά ωφελήματα εκπαιδευτικών που μονιμοποιήθηκαν μετά τον Οκτώβριο 2011

Απόφαση ΟΕΛΜΕΚ για συνταξιοδοτικά ωφελήματα εκπαιδευτικών που μονιμοποιήθηκαν μετά τον Οκτώβριο 2011


 «Σε περίπτωση που δεν διευθετηθεί δίκαια, οριστικά και άμεσα το ζήτημα, το ΚΔΣ εξουσιοδοτείται να προχωρήσει σε σχετική καταγγελία και λήψη δυναμικών μέτρων»

«Η Παγκύπρια Συνδιάσκεψη των Γενικών Αντιπροσώπων της ΟΕΛΜΕΚ, που συνήλθε στη Λευκωσία στις 13 Δεκεμβρίου 2018, αφού συζήτησε το θέμα των συνταξιοδοτικών ωφελημάτων των εκπαιδευτικών που μονιμοποιήθηκαν μετά τον Οκτώβριο 2011, κατέληξε στις εξής διαπιστώσεις/παρατηρήσεις/αποφάσεις:  

  1. Μετά την ψήφιση του νόμου 113(1)2011, με τον οποίο καταργήθηκε η παροχή εφάπαξ ποσού και κυβερνητικής σύνταξης στους κρατικούς υπαλλήλους, ένα μεγάλο ποσοστό των εκπαιδευτικών μελών της Οργάνωσή μας, που μονιμοποιήθηκαν κατά ή μετά την 1η Οκτωβρίου του 2011, εργάζονται χωρίς συνταξιοδοτικά ωφελήματα.
  2. Πάγια Θέση της ΟΕΛΜΕΚ είναι η επαναφορά του Κυβερνητικού Επαγγελματικού Σχεδίου Συνταξιοδοτικών Ωφελημάτων, για όλους τους εργαζομένους στον Δημόσιο Τομέα, με αναδρομική ισχύ. Το θέμα αυτό, το οποίο τέθηκε ήδη από την ΟΕΛΜΕΚ στο πλαίσιο του διαλόγου στη ΜΕΠΕΥ επηρεάζει άμεσα εκατοντάδες εκπαιδευτικούς, οι οποίοι αφυπηρετούν χωρίς τη λήψη οποιουδήποτε συνταξιοδοτικού ωφελήματος. Κατά συνέπεια, απαιτούμε όπως οι συνάδελφοι, οι οποίοι έχουν αφυπηρετήσει χωρίς οποιαδήποτε συνταξιοδοτική κάλυψη, ενταχθούν άμεσα στο Κυβερνητικό Επαγγελματικό Σχέδιο Συνταξιοδοτικών Ωφελημάτων, τουλάχιστον μέχρι την οριστική ρύθμιση των συνταξιοδοτικών των εκπαιδευτικών που μονιμοποιήθηκαν μετά τον Οκτώβριο 2011.
  3. Η ΠΣΓΑ της ΟΕΛΜΕΚ, για άλλη μια φορά, Θέτει επιτακτικά τη συνταξιοδοτική κάλυψη των εκπαιδευτικών που υπηρετούν σήμερα στο δημόσιο Σχολείο και οι οποίοι μονιμοποιήθηκαν κατά ή μετά την 1.10.2011 και εξουσιοδοτεί το ΚΔΣ να προβεί σε κάθε ενέργεια έτσι ώστε οι εν λόγω εκπαιδευτικοί να ενταχθούν στο κυβερνητικό επαγγελματικό σχέδιο συντάξεων, λαμβάνοντας υπόψη την ημερομηνία εργοδότησής τους, με οποιοδήποτε εργασιακό καθεστώς (συμβασιούχοι, έκτακτοι κ.ά.).
  4. Υπογραμμίζουμε ότι, ο διάλογος για τα συνταξιοδοτικά των εκπαιδευτικών που μονιμοποιήθηκαν μετά τον Οκτώβριο 2011 θα πρέπει να ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου 2018, όπως ήταν και η δέσμευση του ΠτΔ, ώστε να οδηγηθεί το σχετικό νομοσχέδιο στη Βουλή των Αντιπροσώπων για ψήφιση, αρχές του 2019.  

Σε περίπτωση που δεν διευθετηθεί δίκαια, οριστικά και άμεσα το ζήτημα, το ΚΔΣ εξουσιοδοτείται να προχωρήσει σε σχετική καταγγελία και λήψη δυναμικών μέτρων».


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

Αστερω Χατζησαββα
Fri December 14, 2018, 20:15:11
ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΑΞΕΙΣ ΑΠΟ ...ΧΘΕΣ ει δυνατο.

Οσοι παίρνουν αποφάσεις για μας να μπαίνουν στη θέση μας . Να τους υπενθυμίσω πως ο Θεός βλέπει και μοιράζει καλά σε όσους αξίζει να τους μοιραστούν αυτά.
Σε αντίθεση περίπτωση , ίσως μια μέρα όσοι αποφασίζουν με το '' δεν βαριέσαι αδελφέ" και με επιπολαιότητα για τόσο σημαντικά ζητήματα που αφορούν πολλούς συναδέλφους τους, να ξέρουν πως θα τη βρούν ίσως μια μέρα , και να μην αναρωτιούνται γιατί!

Στέλιος Στυλιανού
Fri December 14, 2018, 16:26:23
Σε περίπτωση που δεν διευθετηθεί δίκαια, οριστικά και άμεσα το ζήτημα, το ΚΔΣ εξουσιοδοτείται να προχωρήσει σε σχετική καταγγελία και λήψη δυναμικών μέτρων». Σαν ανέκδοτο κατήντησε...Nα παρακαλείτε μόνο να μη γίνει κανένα λάθος ή να υπογράψετε τίποτα "περίεργες" συμφωνίες πίσω από την πλάτη μας και...θα σας ψάχνουν πολλοί...Να δούμε τότε πως θα γλυτώσετε...

Στέλιος Στυλιανού
Fri December 14, 2018, 16:21:11
Tι ακριβώς εννοούν "σχετική καταγγελία και λήψη δυναμικών μέτρων".Σοβαρευτείτε εκεί πάνω στην Οελμεκ...Είστε όλοι μιας κάποιας ηλικίας.Το να γελοιοποιήστε συνεχώς καταντά και γραφικό,εκτός του ότι απαξιώνεται και η ίδια η Οελμεκ με τις πράξεις σας.

Στέλιος Στυλιανού
Fri December 14, 2018, 16:17:06
Σε περίπτωση που δεν διευθετηθεί δίκαια, οριστικά και άμεσα το ζήτημα, το ΚΔΣ εξουσιοδοτείται να προχωρήσει σε σχετική καταγγελία και λήψη δυναμικών μέτρων». ....Aερολογίες και αοριστολογίες όπως και στην προηγούμενη πσγα (υπήρχε παρόμοιο ψήφισμα που δεν υλοποιήθηκε από το ΚΔΣ...)Το κακό είναι ότι η κυβέρνηση κατάλαβε ότι είστε καλοί στις δηλώσεις και στα ψηφίσματα...ΜΟΝΟ.

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
TEPAKFEB19
NEAPJUL17
INKPAIDEIA19
HPJETPRO
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
INTERCOLLEGE9
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
global
CYIMASTER
Middlesex2016