KESJULY18

2018-12-05 19:38:15
Σύντομα εγκύκλιος στα δημοτικά για διδασκαλία της Γαλλικής στην Στ΄ τάξη

Σύντομα εγκύκλιος στα δημοτικά για διδασκαλία της Γαλλικής στην Στ΄ τάξη


 Πρόθεση του Υπουργείου Παιδείας είναι να εντάξει τη διδασκαλία της γαλλικής γλώσσας στη Στ΄ τάξη των δημοτικών σχολείων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Paideia-News, σύντομα το Υπουργείο Παιδείας θα στείλει εγκύκλιο στα δημοτικά σχολεία με την οποία θα ενημερώνει για την πρόθεσή του. Ταυτόχρονα θα καλεί όσους εκπαιδευτικούς Δημοτικής που ενδιαφέρονται και έχουν βασικές γνώσεις της Γαλλικής να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για να διδάσκουν. Οι ενδιαφερόμενοι θα παρακολουθήσουν προγράμματα επιμόρφωσης, κατάρτισης στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο. (Το μάθημα θα διδάσκεται μόνο από εκπαιδευτικούς Δημοτικής)

Στόχος του Υπουργείου είναι, αν είναι δυνατό, η διδασκαλία της Γαλλικής στα δημοτικά σχολεία να αρχίσει από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ
Fri December 07, 2018, 16:49:24
Δεν μας έφταναν τα χίλια τόσα προβλήματα που έχουμε στα σχολεία, τον αγώνα που κάνουμε για να μάθουν σωστά τη γλώσσα τους τα παιδιά και να μην την ξεχάσουν μιλώντας και γράφοντας greeklish, το πιεσμένο πρόγραμμα και ο τεράστιος όγκος ύλης που καλούνται να διδάξουν οι εκπαιδευτικοί και να καλύψουν τα παιδιά, τώρα τους φορτώνουμε και τη Γαλλική Γλώσσα από το Δημοτικό....Πού θα τα χωρέσουν όλ αυτά διερωτώμαι. Αντί να ελαφρύνουμε την ύλη και να κάνουμε ένα πιο ανθρώπινο σχολείο, εμείς συνεχίζουμε να φορτωνουμε κι άλλα κι άλλα. Τι είπατε; Εξορθολογισμός;...Μάλλλον σπρώξιμο προς περισσότερη παραπαιδεία μου ακούγεται....Τι να πούμε πλέον...Ο Θεός να βάλει το χέρι του....

Παναγιώτα Σκοφιλτ
Thu December 06, 2018, 10:47:12
Μπράβο στο Κρυφό Σχολειό στη Λεμεσό που πρωτοποριακά έχει εντάξει την γαλλική γλώσσα στο πρόγραμμα του Σχολείου τα ΓΑΛΛΙΚΑ ΣΤΗΝ Δ Ε ΣΤ τάξη από το 1998 με καταπληκτικά αποτελέσματα

Αστερω Χατζησαββα
Wed December 05, 2018, 21:41:33
O 'τι πιο ελπιδοφόρο άκουσα από πλευράς Υπουργείου εδώ και πάρα -πολύ καιρό. Επιτέλους ξυπνήσαμε!!!

Πέρσυ στα πλάισια της γαλλοφωνίας και σε πιλοτικό στάδιο διδάξαμε γαλλικά στις Στ 'δημοτικού .

Αυτά τα παιδιά φέτος, όντας στην Α πρώτη γυμνασίου, είναι ενθουσιασμένα και συνεχίζουν ακάθεκτα!!! Δεν νοείται μια τόσο σημαντική γλώσσα που φέρει τόσο πολιτισμό να παραγκωνίζεται και στο Λύκειο να εγκαταλείπεται ως μάθημα επιλογής , στην πραγματικότητα μάλιστα ανύπαρκτης επιλογής (!), διότι λογικό είναι τα παιδιά να επιλέγουν συναφή θέματα με το κλάδο τους!!!

Φανταστείτε λοιπόν ,αν ένα παιδί διδάσκεται 7 χρόνια γαλλικά ( 6 γυμνάσιο- λύκειο και 1 χρόνο δημοτικό) πόσες βάσεις θα έχει για να κάνει πχ ΔΩΡΕΑΝ σπουδές ιατρικής ή αρχιτεκτονικής στη Γαλλία.
Αν το μάθημα γίνει και ΕΞΕΤΑΖΌΜΕΝΟ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ , θα έχουν ένα μοχλό επιπλέον πίεσης τα παιδιά να μάθουν τη γλώσσα.

ΥΓ: Ο καταλογος διορισίμων και διοριστέων καθηγητών γαλλικής είναι μακρύς και θα μπορούσαν οι συνάδελφοι αυτοί να δίδασκαν στα δημοτικά, ακόμη κι εμείς οι ήδη διορισμένοι.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ
Wed December 05, 2018, 20:53:57
Όταν στα Γυμνάσια και στα Λύκεια τα παιδιά μας 'πάσχουν' από προβληματική γνώση της ελληνικής γλώσσας η απάντηση του ΥΠΠ είναι η εισαγωγή της γαλλικής γλώσσας στα δημοτικά σχολεία; Φυσικά, ούτε την αγγλική γλώσσα χρειάζονται από την Α΄ δημοτικού... Και από ποιο διδακτικό αντικείμενο θα αφαιρεθεί/ούν η/οι περίοδος/οι για να εισαχθεί η γαλλική γλώσσα;
Τα παιδιά μας για να ανακάμψουν χρειάζονται να διδάσκονται περισσότερες διδακτικές περιόδους την ελληνική γλώσσα και λογοτεχνία!
Να που είναι αναγκαίο να εγκύψουν οι οργανώσεις των εκπαιδευτικών, τόσο η ΠΟΕΔ όσο και η ΟΕΛΜΕΚ και η ΟΛΤΕΚ, διότι τους αφορά όλους! Δεν είναι μόνο γονείς είναι και εκπαιδευτικοί! Γνωρίζουν από πρώτο χέρι το επίπεδο κατοχής της ελληνικής γλώσσας από την πλειοψηφία των παιδιών μας...
Τέλος, αναρωτηθείτε: Πόσες ξένες γλώσσες έχουν στα δημοτικά σχολεία τους οι Άγγλοι και οι Γάλλοι;

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
TEPAKFEB19
NEAPJUL17
IDEP19
INKPAIDEIA19
HPJETPRO
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
INTERCOLLEGE9
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
global
CYIMASTER
Middlesex2016