KESJULY18

2018-11-21 11:15:09
Συμμετοχή Ι Δημοτικού Σχολείου Λεμεσού (Κ.Β) - Χαλκούτσας στο Εrasmus+, KA2

Συμμετοχή Ι Δημοτικού Σχολείου Λεμεσού (Κ.Β) - Χαλκούτσας στο Εrasmus+, KA2


ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΑΣ ΧΡΙΣΤΑΚΗ ΦΙΛΙΠΠΟΥ*

Το Ι΄ Δημοτικό Σχολείο Λεμεσού (Κ.Β΄) - Χαλκούτσας, κατά τη διετία 2017-2019, έχει εγκριθεί και συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης, Erasmus +, ΚΑ2 Σχολικές Συμπράξεις, που ολοκληρώνεται τον ερχόμενο Ιούνιο. Θέμα του σχεδίου είναι το: «Never Give Up».

Στο Πρόγραμμα συμμετέχουν οχτώ σχολεία από έξι συνολικά χώρες: Istituto Comprensivo Mazzarino (Σικελία-Ιταλία), Zespol Szkol Ogolnoksztalcacych nr 16, Gimnazjum nr 16 (Πολωνία), Escola Basica e Secundaria da Ponta do Sol (Μαδέρα-Πορτογαλία), Scoala Gimnaziala "Zaharia Stancu" και "Liceul Teoretic Miron Costin" (Ρουμανία), Galip Cetin Orta Okulu και Gazi Osman Pasa Ortaokulu (Τουρκία) και φυσικά το σχολείο μας.

Βασικός σκοπός του διετούς Ευρωπαϊκού Προγράμματος είναι να βοηθήσει όλα τα παιδιά, ανεξαρτήτως οικογενειακής, κοινωνικοοικονομικής, εθνικής, θρησκευτικής και πολιτικής κατάστασης, να ενταχθούν ομαλά στην κοινωνία και να βελτιώσουν το μαθησιακό τους επίπεδο. Ταυτόχρονα, επιδιώκει τη στήριξη και υποστήριξη των μειονεκτούντων μαθητών βοηθώντας τους να αποκτήσουν τις απαραίτητες ικανότητες διαβίωσης, υποστηρίζοντας τους τόσο μαθησιακά όσο και συναισθηματικά, εξαλείφοντας κυρίως, κοινωνικές ελλείψεις τους.

Το θέμα προσεγγίζεται διαθεματικά και απευθύνεται στους μαθητές όλων των τάξεων του σχολείου (Δ'-Στ'), δίνοντας προτεραιότητα στην ενεργητική συμμετοχή και δράση τους. Επιπρόσθετα, μέσα από το ταξίδι της έρευνας, της συνεργασίας, της αποδοχής και της αλληλοκατανόησης, το Πρόγραμμα στοχεύει στην ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων, σκέψεων, ιδεών, όχι μόνο σε τοπικό επίπεδο στον χώρο του σχολείου μας, αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο με τα σχολεία των συνεργαζόμενων χωρών.

Από τις 05 έως τις 10 Νοεμβρίου 2018, πραγματοποιήθηκε το τρίτο κατά σειρά εκπαιδευτικό ταξίδι, στο σχολείο «Istituto Comprensivo Mazzarino», στην περιοχή Mazzarino της Σικελίας. Στο ταξίδι αυτό φιλοξενήθηκαν εκπαιδευτικοί και μαθητές και από τα οχτώ εταιρικά σχολεία, ανάμεσα τους εκπαιδευτικοί και μαθητές των Στ' τάξεων του σχολείου μας.

Κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής επίσκεψης, οι μαθητές και από τα οχτώ σχολεία, είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε διάφορες ενδοσχολικές δραστηριότητες. Μερικές από αυτές ήταν: παρουσίαση παραδοσιακών τραγουδιών και χορών των έξι χωρών, κοινά τραγούδια όπως είναι το «Never give up» και το «Let me love you», αθλητικές δοκιμασίες, κυνήγι κρυμμένου θησαυρού κ.ά. Επιπρόσθετα, εκπαιδευτικοί και μαθητές ξεναγήθηκαν στην πόλη που βρίσκεται το σχολείο υποδοχής καθώς και σε άλλες γειτονικές περιοχές, γνωρίζοντας, τόσο τους φιλόξενους ανθρώπους της όσο και τον όμορφο και ενδιαφέρον πολιτισμό της.

 
 

Οι διάφορες δραστηριότητες κατάφεραν μέσα σε ένα ζεστό και φιλόξενο κλίμα να συμβάλουν στην ανάπτυξη φιλίας και συνεργασίας ανάμεσα στους συμμετέχοντες, βελτιώνοντας την ποιότητα της μάθησης, μέσα από την αξιοποίηση των γλωσσών, κυρίως της αγγλικής.

Γεμίζοντας τις αποσκευές μας με ωραίες εντυπώσεις κι εμπειρίες αλλά και όμορφες αναμνήσεις από το νησί της Σικελίας, ανανεώσαμε το ραντεβού μας για τον επόμενο Μάρτιο. Έτσι το σχολείο μας σε λίγους μήνες, θα έχει τη χαρά και την τιμή να φιλοξενήσει τα εταιρικά σχολεία στη Λεμεσό, όπου οι Ευρωπαίοι συνάδελφοι θα παρακολουθήσουν διάφορα μαθήματα του Ωρολογίου μας Προγράμματος, θα συμμετάσχουν σε δραστηριότητες της καθημερινής σχολικής μας ζωής, θα γευτούν τις ομορφιές του τόπου μας καθώς θα γνωρίσουν τη ζεστασιά των ανθρώπων μας.

Συμμετοχή Ι Δημοτικού Σχολείου Λεμεσού (Κ.Β) - Χαλκούτσας στο Εrasmus+, KA2


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
TEPAKFEB19
NEAPJUL17
IDEP19
INKPAIDEIA19
HPJETPRO
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
INTERCOLLEGE9
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
global
CYIMASTER
Middlesex2016