KESJULY18

2018-10-16 17:29:22
Παν. Κύπρου: Επιστημονικό συνέδριο και εκδήλωση ενημέρωσης κοινού για την τρίτη ηλικία και την άνοια

Παν. Κύπρου: Επιστημονικό συνέδριο και εκδήλωση ενημέρωσης κοινού για την τρίτη ηλικία και την άνοια


Με διοργανωτή το Κέντρο Εφαρμοσμένης Νευροεπιστήμης (ΚΕΝ), την Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2018, στην Πανεπιστημιούπολη

Το Κέντρο Εφαρμοσμένης Νευροεπιστήμης (ΚΕΝ) του Πανεπιστημίου Κύπρου, προσκαλεί το ευρύ κοινό στο 8ο Ετήσιο Επιστημονικό Συνέδριό του με θέμα: «Εφαρμογές στη Γηριατρική Νευροεπιστήμη» - "Advances in Geriatric Neuroscience", που θα διεξαχθεί την Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου, 2018, μεταξύ των ωρών 09:00 - 15:00 στο Κέντρο Κοινωνικών Δραστηριοτήτων, Κτήριο 7, Αίθουσα 010, στην Πανεπιστημιούπολη του Πανεπιστήμιο Κύπρου (Λεωφ. Πανεπιστημίου 1, Αγλαντζιά).

Το Συνέδριο απευθύνεται σε ψυχολόγους, ψυχιάτρους, νευροεπιστήμονες, νευρολόγους αλλά και σε επιστήμονες και σπουδαστές άλλων κλάδων που επιθυμούν να γνωρίσουν τη φιλοσοφία και να εξοικειωθούν με θέματα της νευροεπιστήμης.

Στο Συνέδριο θα απευθύνουν ομιλίες διακεκριμένοι επιστήμονες και οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για έρευνες που ολοκληρώθηκαν κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Οι παρουσιάσεις στο Συνέδριο εστιάζονται σε θέματα σχετικά με την φαρμακολογία της άνοιας, τη νευροβιολογία αισθητήριων διαταραχών, ποιοτικές μέθοδοι για αξιολόγηση αποτελεσματικότητας κλινικών προγραμμάτων και τη χρήση προηγμένων μεθόδων ποσοτικής έρευνας σε διαχρονικές μελέτες. Οι ομιλητές του Συνεδρίου προέρχονται από το Πανεπιστήμιο του Manchester στο Ηνωμένο Βασίλειο και από  την Καθολική Σχολή Freiburg της Γερμανίας.  Θα παρουσιαστούν, επίσης, ερευνητικές δράσεις μελών του Κέντρου Εφαρμοσμένης Νευροεπιστήμης του Πανεπιστημίου Κύπρου αλλά και εργασίες από άλλα ερευνητικά ιδρύματα, οργανισμούς και πανεπιστήμια της Κύπρου.

Οι ομιλίες στο Συνέδριο θα πραγματοποιηθούν στην αγγλική γλώσσα.

Βασικός στόχος του Ετήσιου Επιστημονικού Συνεδρίου του ΚΕΝ, είναι να λειτουργεί ως σημείο αναφοράς και δικτύωσης προς την επιστημονική κοινότητα της Κύπρου, συμβάλλοντας παράλληλα στην απόκτηση γνώσεων για τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν τη μελέτη του ανθρώπινου εγκεφάλου και τη σχέση μεταξύ βιολογίας και νοητικών-γλωσσικών λειτουργιών και συμπεριφοράς.

To Συνέδριο διεξάγεται σε συνεργασία με το Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου και του Οργανισμού Εγκεφαλικών Κύπρου. Με τη λήξη του Συνεδρίου οι συμμετέχοντες θα λάβουν Δίπλωμα Συμμετoχής.

Το Κέντρο Εφαρμοσμένης Νευροεπιστήμης του Πανεπιστημίου Κύπρου σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Λευκωσίας προσκαλεί, επίσης, το ευρύ κοινό στην εκδήλωση που διοργανώνει στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος SENSE-Cog με θέμα «Αντιμετωπίζοντας την άνοια: το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα SENSE-Cog υποστηρίζει επαγγελματίες και οικογένειες για καλύτερη ποιότητα ζωής», η οποία θα διεξαχθεί την Παρασκευή,  26 Οκτωβρίου 2018 , αμέσως μετά το Ετήσιο Συνέδριο του ΚΕΝ, από τις 15:00 μέχρι τις 18:30, στο Κέντρο Κοινωνικών Δραστηριοτήτων, Κτήριο 7, Αίθουσα 010, Πανεπιστημιούπολη. 

Η Εκδήλωση περιλαμβάνει σύντομες ομιλίες από ειδικούς, οι οποίες θα επικεντρωθούν στο πώς το πρόγραμμα SENSE-Cog διερευνά τις επιπτώσεις των προβλημάτων ακοής και όρασης και τις επιπτώσεις της άνοιας και πώς αναπτύσσει νέα εργαλεία για να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των ηλικιωμένων ατόμων. Επίσης, θα συζητηθούν οι προκλήσεις που παρουσιάζονται στη φροντίδα ατόμων με άνοια και πρακτικές αντιμετώπισης, κι ακόμη θα παρουσιαστούν δίκτυα υποστήριξης και επαγγελματικής φροντίδας, ώστε να ενισχύσουμε τη βοήθεια προς τα άτομα με άνοια.

Η Εκδήλωση, η οποία είναι ανοικτή για το ευρύ κοινό,  απευθύνεται σε ασθενείς, φροντιστές, επαγγελματίες υγείας και ακαδημαϊκούς, καθώς και σε άτομα που εργάζονται σε οργανισμούς και στο δημόσιο τομέα.

Οι ομιλίες στην Εκδήλωση θα πραγματοποιηθούν στην ελληνική γλώσσα.

Η συμμετοχή στο Συνέδριο και στην Εκδήλωση είναι δωρεάν, είναι όμως απαραίτητη η εγγραφή των ενδιαφερομένων.

Για εγγραφές στο 8ο Επιστημονικό Συνέδριο του Κέντρου Εφαρμοσμένης Νευροεπιστήμης δείτε εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες για το Συνέδριο στην ιστοσελίδα: www.cancyprus.org ή στο τηλ.: 22895190.

Για εγγραφές στην απογευματινή εκδήλωση του ερευνητικού προγράμματος SENSE-Cog ακολουθήστε τον πιο κάτω σύνδεσμο https://www.sense-cog.eu/registration-public-event-nicosia2018/  ή επικοινωνήστε στα τηλέφωνα: 22895190 ή 96008178.

Εγγραφές θα γίνονται μέχρι την Τρίτη, 23 Οκτωβρίου, 2018.


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
TEPAKFEB19
NEAPJUL17
INKPAIDEIA19
HPJETPRO
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
INTERCOLLEGE9
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
global
CYIMASTER
Middlesex2016