KESJULY18

2018-10-08 15:31:42
Ενημέρωση ΠΟΕΔ για την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, της 3ης Οκτωβρίου 2018

Ενημέρωση ΠΟΕΔ για την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, της 3ης Οκτωβρίου 2018


Η ΠΟΕΔ, με ανακοίνωσή της ενημερώνει τα μέλη της  για την τελευταία απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, της Οκτωβρίου 2018:

«Διευθυντές/Διευθύντριες

Δημοτικών Σχολείων. Νηπιαγωγείων και

Ειδικών Σχολείων

Θέμα: Ενημέρωση για την τελευταία απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, της Οκτωβρίου 2018

Αγαπητές συναδέλφισσες και αγαπητοί συνάδελφοι.

Μετά την τελευταία κοινή συνεδρία των Δ.Σ. των Εκπαιδευτικών Οργανώσεων. ΟΕΛΜΕΚ - ΠΟΕΔ - ΟΛΤΕΚ. ζητήθηκε συνάντηση με τη Διυπουργική Επιτροπή προκειμένου να εξευρεθεί λύση ανάγκης, για τερματισμό της εντεινόμενης κρίσης στον ευαίσθητο χώρο της Δημόσιας Εκπαίδευσης, αξιοποιώντας προτάσεις που τέθηκαν από διάφορους φορείς (Πρόταση ΔΗ.ΚΟ.. Πρόταση Οργανωμένων Γονέων Μέσης Γενικής και Τεχνικής Εκπαίδευσης και Πρόταση ΣΕΚ). Σταθερή επιδίωξη από την πρώτη στιγμή ήταν και παραμένει, η χωρίς καθυστέρηση έναρξη θεσμικού διαλόγου στον οποίο θα συζητηθούν όλα τα ετσιθελικά και μονομερή μέτρα που έλαβε η Κυβέρνηση και τα οποία η ΠΟΕΔ δεν αποδέχεται, ως παραβίαση θεμάτων αρχής, παρά τις σημαντικές διαφοροποιήσεις που έχουν προκύψει σε σχέση με τις αποφάσεις της 4πί Ιουλίου 2018.

Από τη συνάντηση και τη συζήτηση που ακολούθησε μεταξύ των Εκπαιδευτικών Οργανώσεων και της Διυπουργικής Επιτροπή στις 26 Σεπτεμβρίου, στη βάση των πιο πάνω παραμέτρων, το Υπουργικό Συμβούλιο προχώρησε, στις 3 Οκτωβρίου 2018. στις πιο κάτω διαφοροποιήσεις της αρχικής απόφασής του που έλαβε την 4η Ιουλίου 2018. Παράλληλα αρχίζει ο θεσμικός διάλογος στη ΜΕΠΕΥ για οριστική διευθέτηση όλων των θεμάτων που προέκυψαν, καθώς επίσης και όλων των σοβαρών εκπαιδευτικών θεμάτων που θα συμβάλουν στην ποιοτική αναβάθμιση του Δημόσιου Σχολείου.

Οι πιο πάνω αποφάσεις, θα ισχύουν ΜΟΝΟ για την τρέχουσα σχολική χρονιά. Από την επόμενη σχολική χρονιά Θα ισχύσει ό,τι προκύψει μέσα από τον θεσμικό διάλογο που θα αρχίσει στο αμέσως επόμενο διάστημα, με στόχο να καταλήξει μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου.

Παράλληλα με τη συζήτηση των πιο πάνω θεμάτων στη ΜΕΠΕΥ, θα αρχίσει και θεσμικός διάλογος για τα σημαντικά θέματα που αφορούν την αναβάθμιση του Δημόσιου Σχολείου, με προτεραιότητα τα θέματα Ασφάλειας και Υγείας.

Επιπρόσθετα μετις πιο πάνω προσωρινές ρυθμίσεις στη διάρκεια του διαλόγου η ΠΟΕΔ διεκδίκησε και πέτυχε τα πιο κάτω:

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΕΚΑ ΝΕΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΔΗΜΟΤΙΚΗ

3" Οκτωβρίου:

Δημιουργούνται 10 νέες Θέσεις για την Προδημοτική Εκπαίδευση από φέτος και θα κατανεμηθούν σε διάφορα νηπιαγωγεία. Επιδίωξη της ΠΟΕΔ είναι οι πιο πάνω θέσεις να αποτελέσουν την απαρχή την επόμενη σχολική χρονιά για την εισαγωγή του θεσμού του Υπευθύνου Τμήματος και στην Προδημοτική.

ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΩΡΗΣ ΑΦΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΞΑΜΗΝΟ - ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΑ

3η Οκτωβρίου:

Εξουσιοδοτείται ο Υπουργός Οικονομικών να ετοιμάσει Σχέδιο Πρόωρης Αφυπηρέτησης το οποίο θα έχει ισχύ 6 μηνών, χωρίς αναλογιστικές μειώσεις. Για τους εκπαιδευτικούς της Δημοτικής Εκπαίδευσης θα εφαρμοστεί από το 58ο έτος ηλικίας. Με αυτό το μέτρο δίνεται η δυνατότητα για νέες προαγωγές σε διευθυντικές θέσεις αλλά και διορισμούς νέων συναδέλφων.

Ολοκλήρωση, επίσης, του διαλόγου για τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα των εκπαιδευτικών που μονιμοποιήθηκαν μετά τον Οκτώβριο του 2011.

ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΑ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ:

  1. Στην παράγραφο τέσσερα (4) του κειμένου της 6ης Σεπτεμβρίου που αφορούσε τις μειώσεις που δεν έχουν αποδοθεί, και πιθανόν να πιστωθούν, καταγράφεται η διαφωνία των Εκπαιδευτικών Οργανώσεων σε σχέση με τη θέση της Κυβερνητικής Πλευράς και παραπέμπονται ως διαφορά, στο πλαίσιο των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν τεθεί, όπως προβλέπεται στο Καταστατικό και στους Κανονισμούς της ΜΕΠΕΥ.
  2. Η διασφάλιση της τήρησης των θεσμοθετημένων διαδικασιών από όλες τις Πλευρές επιβεβαιώνεται και από την εμπλοκή των άλλων Συντεχνιών (ΣΕΚ. ΠΕΟ. ΠΑΣΥΔΥ. ΔΕΟΚ).

Σημειώνουμε επίσης άλλες σημαντικές αποφάσεις που προέκυψαν κατά τη διάρκεια της κρίσης, οι οποίες σε μεγάλο βαθμό ήταν αποτέλεσμα και της πίεσης που δέχτηκε η Επίσημη Πλευρά από τις Εκπαιδευτικές Οργανώσεις:

  • Άμεση πρόσληψη 54 νέων θέσεων σχολικών συνοδών.
  • Δημιουργία 20 θέσεων Ψυχολόγων από το 2019.
  • Πρόσληψη γραμματειακού προσωπικού στα Νηπιαγωγεία και επιπρόσθετη ενίσχυση στο γραμματειακό προσωπικό σε Δημοτικά Σχολεία. Συνολικά, η ρύθμιση αυτή προϋποθέτει μόνο 6 επιπλέον ώρες οι οποίες θα κατανεμηθούν ανάλογα στα Νηπιαγωγεία και στα Δημοτικά.
  • Τοποθέτηση περιφράξεων ασφαλείας και θυροτηλεφώνων σε όλα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία.
  • Πρόσληψη φυλάκων ασφαλείας στις σχολικές μονάδες από τις 07:00 μέχρι τις 08:00.
  • Έγκριση επιπλέον κονδυλίων για αναβάθμιση των παιχνιδότοπων στα νηπιαγωγεία και ενίσχυση της ασφάλειας και υγείας για συντήρηση και αναβάθμιση σχολικών εγκαταστάσεων.

Τέλος, με την αποφασιστικότητα και τον δυναμισμό που ο εκπαιδευτικός κόσμος και οι Οργανώσεις του επέδειξαν με τις επιτυχημένες από κάθε άποψη εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο τρίμηνο, προχωρούν ενωμένοι και δυνατοί στον θεσμικό διάλογο, με στόχο την προάσπιση και αναβάθμιση του Δημόσιου Σχολείου, αλλά και του κύρους και της αξιοπρέπειας των εκπαιδευτικών».


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
TEPAKFEB19
NEAPJUL17
INKPAIDEIA19
HPJETPRO
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
INTERCOLLEGE9
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
global
CYIMASTER
Middlesex2016