KESJULY18

2018-10-03 17:39:56
Νέος Πρύτανης Παν. Κύπρου, ο Καθηγητής Τάσος Χριστοφίδης. Αναλυτικά αποτελέσματα

Νέος Πρύτανης Παν. Κύπρου, ο Καθηγητής Τάσος Χριστοφίδης. Αναλυτικά αποτελέσματα


Διεξήχθηκαν σήμερα, Τετάρτη, 03 Οκτωβρίου 2018, στο Πανεπιστήμιο Κύπρου εκλογές για την ανάδειξη του νέου Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Κατά τη σημερινή εκλογική διαδικασία, σύμφωνα με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για το αξίωμα του Πρύτανη, που πραγματοποιήθηκε στο Αθλητικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Κύπρου, νέος Πρύτανης εξελέγη ο Καθηγητής Μαθηματικών και Στατιστικής, Τάσος Χριστοφίδης του Τμήματος Μαθηματικών και Στατιστικής, της Σχολής Θετικών και Εφαρμοσμένων Επιστημών, ο οποίος θα αναλάβει τα καθήκοντά του στις 16 Δεκεμβρίου 2018, με την ολοκλήρωση της θητείας του νυν Πρύτανη, Καθηγητή Κωνσταντίνου Χριστοφίδη.

Τη θέση του Πρύτανη κατά τη σημερινή εκλογική διαδικασία διεκδίκησαν, επίσης, οι Καθηγητές Πληροφορικής, Αντώνης Κάκας, ο Καθηγητής Μαθηματικών και Στατιστικής, Στάθης Παπαροδίτης και ο Καθηγητής Φυσικής, Πάνος Ραζής.

Τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

Εκλογή Πρύτανη

Ψήφισαν: 371

Έγκυρα ψηφοδέλτια: 368

Άκυρα Ψηφοδέλτια:  3

Λευκά ψηφοδέλτια: /

Κατά την πρώτη κατανομή έλαβαν κατά αλφαβητική σειρά:

  • Κάκας Αντώνης: 55 ψήφους
  • Παπαροδίτης Ευστάθιος: 123 ψήφους
  • Ραζής Πάνος: 36 ψήφους
  • Χριστοφίδης Τάσος: 154 ψήφους

Κατά την δεύτερη κατανομή έλαβαν κατά αλφαβητική σειρά:

  • Κάκας Αντώνης: 63 ψήφους
  • Παπαροδίτης Ευστάθιος: 137 ψήφους
  • Χριστοφίδης Τάσος: 161 ψήφους

Κατά την τρίτη κατανομή έλαβαν κατά αλφαβητική σειρά::

  • Παπαροδίτης Ευστάθιος: 158 ψήφους
  • Χριστοφίδης Τάσος:199 ψήφους

 Σε σύντομη ομιλία του μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ο νεοεκλεγείς Πρύτανης, Καθηγητής Τάσος Χριστοφίδης ευχαρίστησε ολόψυχα τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας για την εμπιστοσύνη που επέδειξαν στο πρόσωπό του και που τον τίμησαν με την ψήφο τους. «Η σημερινή εκλογική διαδικασία είναι μια γιορτή δημοκρατίας για το Πανεπιστήμιο Κύπρου. Μια νέα πορεία ανοίγεται στο Πανεπιστήμιό μας αυτή τη στιγμή. Θα χτίσουμε σε αυτά που έχουν γίνει μέχρι τώρα, θα ενδυναμώσουμε αυτά που έχουν επιτύχει, για να πάμε ακόμη πιο μπροστά και θα στηριχθούμε σε κάποιες βασικές αρχές: της αξιοκρατίας, της διαφάνειας και της χρηστής διοίκησης. Ευχαριστώ όλες και όλους και διαβεβαιώνω ότι θα είμαστε μαζί σε αυτή τη νέα εποχή που ανοίγεται για το Πανεπιστήμιο Κύπρου» .

Σύντομο Βιογραφικό νεοεκλεγέντα Πρύτανη, Kαθηγητή Τάσου Χριστοφίδη

Βασικές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (Πτυχίο Μαθηματικών 1983), μεταπτυχιακές σπουδές στο Johns Hopkins University (M.S. in Engineering 1985, Ph.D 1987). Υπηρέτησε στο State University of New York at Binghamton (Assistant Professor 1987-1991) και στο Πανεπιστήμιο Κύπρου (Αναπληρωτής Καθηγητής 1991-2004, Καθηγητής 2004-μέχρι σήμερα). Υπήρξε ο πρώτος Πρόεδρος του Τμήματος Μαθηματικών και Στατιστικής και υπηρέτησε ως μέλος της Συγκλήτου, διαφόρων επιτροπών και άλλων σωμάτων του Πανεπιστημίου και ως Διευθυντής του Κέντρου Διδασκαλίας και Μάθησης. Διετέλεσε Αντιπρόεδρος της τελευταίας Διοικούσας Επιτροπής του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου πριν την αυτονόμησή του, υπεύθυνος Ακαδημαϊκών Υποθέσεων. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στις Ανισότητες Πιθανοτήτων, στις Εξαρτημένες Τυχαίες Μεταβλητές, στη Θεωρία Δειγματοληψίας και στις Τεχνικές Έμμεσης Ερώτησης στις Δειγματοληπτικές Έρευνες για Ανθρώπινους Πληθυσμούς. Είναι συγγραφέας ή συν-συγγραφέας σειράς επιστημονικών άρθρων σε διεθνή περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων στα πιο άνω θέματα, ενώ είναι συν-συγγραφέας (με τον A. Chaudhuri,Indian Statistical Institute) του επιστημονικού βιβλίου Indirect Questioning in Sample Surveys (Springer). Είναι μέλος των συντακτικών επιτροπών (Associate Editor) των διεθνών επιστημονικών περιοδικών Communications in Statistics- Theory and Methods (Taylor and Francis), Communications in Statistics –Computation and Simulation (Taylor and Francis), Statistics and Probability Letters (Elsevier) και Statistical Theory and Practice (Springer). Είναι συν-Συντάκτης (co-Editor) (μαζί με τους A. Chaudhuri και C. R. Rao) του Handbook of Statistics Vol. 34 (Elsevier). Έχει συνεργαστεί με τη Στατιστική Υπηρεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας, Υπουργεία και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, παρέχοντας συμβουλευτικές υπηρεσίες σε θέματα δειγματοληψίας, πιθανοτήτων και στατιστικής. Είναι εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου Κύπρου στο Στατιστικό Συμβούλιο της Κυπριακής Δημοκρατίας. Είναι μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου (Executive Board) της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Συμβουλευτικής Επιτροπής (European Statistical Advisory Committee (ESAC)) και εκπρόσωπος της ESAC στη Συμβουλευτική Επιτροπή του Ελληνικού Στατιστικού Συστήματος. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Ευημερίας Φοιτητών και Πρόεδρος της νεοσύστατης Κυπριακής Στατιστικής Εταιρείας.

Νέος Πρύτανης Παν. Κύπρου, ο Καθηγητής Τάσος Χριστοφίδης. Αναλυτικά αποτελέσματα


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
TEPAKFEB19
NEAPJUL17
IDEP19
INKPAIDEIA19
HPJETPRO
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
INTERCOLLEGE9
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
global
CYIMASTER
Middlesex2016