KESJULY18

2018-09-13 15:37:12
ΚΕΒΕ: Απαράδεκτη και καταδικαστέα η λήψη απεργιακών μέτρων από τους εκπαιδευτικούς

ΚΕΒΕ: Απαράδεκτη και καταδικαστέα η λήψη απεργιακών μέτρων από τους εκπαιδευτικούς


Την έντονη αντίθεση του για τα απεργιακά μέτρα που εξήγγειλαν οι  εκπαιδευτικές οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ, ΟΛΤΕΚ κα ΠΟΕΔ, εκφράζει το ΚΕΒΕ.
Η λήψη απεργιακών μέτρων με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, αναφέρει το ΚΕΒΕ, είναι απαράδεκτη και καταδικαστέα.
Ειδικά από τη στιγμή που ο διάλογος μεταξύ κυβέρνησης και εκπαιδευτικών οργανώσεων διαρκεί τρεις μήνες και αφού υπήρξε αρχική συμφωνία από την οποία υπαναχώρησαν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των εκπαιδευτικών.
Το ΚΕΒΕ καλεί τις εκπαιδευτικές οργανώσεις να αναλογιστούν τις ευθύνες τους απέναντι στα παιδιά, στους γονείς τους και στην κοινωνία.
Ακόμα τους καλεί να συνειδητοποιήσουν την αναταραχή που επιφέρουν στην ομαλή λειτουργία του κράτους και της οικονομίας.
Το ΚΕΒΕ δηλώνει ξεκάθαρα ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί το φαινόμενο προνομιούχες ομάδες εργαζομένων να καταφεύγουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις για προστασία των δήθεν «κεκτημένων» τους. Ούτε είναι δυνατόν να εκβιάζουν την κυβέρνηση, με όμηρους τα παιδιά για να ικανοποιήσει τα παράλογα και υπερβολικά αιτήματα τους.
Οι εκπαιδευτικές οργανώσεις θα πρέπει να αντιληφθούν ότι τα σχολεία δεν είναι ιδιοκτησία τους για να κλείνουν όποτε αποφασίσουν. Τα σχολεία ανήκουν στο κράτος και το δικαίωμα της μόρφωσης είναι αναφαίρετο για τα παιδιά μας.
Το ΚΕΒΕ καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να αναθεωρήσουν τη στάση τους, να ακυρώσουν τις κινητοποιήσεις τους και να προσέλθουν σ’ ένα καλόπιστο και εποικοδομητικό διάλογο με το Υπουργείο Παιδείας για να ξεπεραστεί το αδιέξοδο και η κρίση στην παιδεία.


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

Κώστας Ιερειδης
Thu September 13, 2018, 19:55:56
Απόν ανατρέπεται ο κόσμος εν δικός του #ΚΕΒΕ #ΟΕΒ. Δείτε πρώτα το σπίτι σας που συνεχίζει να μας πλακώνει με τα πάρτι των μελών σας. Σας στηριξαμε τη δύσκολη στιγμή της Κύπρου αλλά εσείς τα θέλετε όλα και δεν νοιαζεστε για τίποτα πέραν από τα κέρδη σας #ντροπη σας. Δηλώσεις και προτροπές να κάνετε για τους κλέφτες και τους παιδεραστές που το κράτος ελευθερώνει.

Γεώργιος Καμπουρίδης
Thu September 13, 2018, 19:23:06
..Τόσον είναι το ενδιαφέρον ορισμένων που το εκφράζουν μετά τα γεγονότα!!.. Το ΚΕΒΕ μάλλον εδρεύει ..εκτός Κύπρου!!.. Γιατί να μου θυμίζει η θέση του τη θέση της Τουρκίας για το Κυπριακό, λέγοντας ότι αυτοί που φταίνε για καλόπιστο και εποικοδομητικό διάλογο είναι οι εκπαιδευτικοί και όχι η ..κυβέρνηση;;..

Ανδρέας Καμπουρίδης
Thu September 13, 2018, 19:07:51
Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των εκπαιδευτικών μάλλον πρέπει να απολογηθούν στο ΚΕΒΕ που πήραν τις αποφάσεις τους χωρίς να ζητήσουν τη γνώμη του!!!

Μαρία Παντελή
Thu September 13, 2018, 18:14:28
Σας χαλάμε την πιάτσα ε; Να σιωπήσουμε μην ξυπνήσουμε τους σκλάβους στις βιομηχανίες και τις επιχειρήσεις σας που δουλεύουν για ένα κομμάτι ψωμί χωρίς δικαιώματα. Μην δει ο κόσμος ότι κάποιοι έχουν φωνή να υπερασπιστούν αυτά που εσείς πήρατε ανενόχλητοι και υποστηριζόμενοι από τους κυβερνώντες εδώ και καιρό. ΟΧΙ κύριοι επιχειρηματίες. Διώξατε τις συντεχνίες απο τα τσιφλίκια σας, αποδυναμώσατε τους εργαζόμενους, αλλά ΟΧΙ τα σχολεία των παιδιών τους δεν θα τα πάρετε! Δεν θα γίνουν ακόμα μια επιχείρηση των μελών σας! Θα στηρίξουμε το δημόσιο σχολείο κόντρα σε σας, στους κυβερνώντες και δυστυχώς κόντρα σε ενα μέρος της κοινωνίας που παραπληροφορείτε.

ΝΙΚΟΛΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
Thu September 13, 2018, 16:07:33
Το ΚΕΒΕ καταδικάζει. Άρα κάτι κάνουμε καλά.

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
TEPAKFEB19
NEAPJUL17
INKPAIDEIA19
HPJETPRO
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
INTERCOLLEGE9
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
global
CYIMASTER
Middlesex2016