KESJULY18

2018-08-26 19:33:37
Δεν πουλάμε - Δεν ξεπουλάμε

Δεν πουλάμε - Δεν ξεπουλάμε


ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ*

Κύριοι κυβερνώντες, πάρτε τα λεφτά σας πίσω. Εμείς δεν σας ζητήσαμε προσαυξήσεις! Εμείς δεν σας ζητήσαμε επιδόματα! Εμείς δεν σας ζητήσαμε 175 χιλιάδες ευρώ το χρόνο για τον συνδικαλισμό! Και μάλιστα αν τα δεχόμασταν όλα αυτά, θα γινόταν και διευθέτηση για δυνατότητα  Πρόωρης Αφυπηρέτησης από το 60ο έτος ,  58ο για τη  Δημοτική εκπαίδευση,  χωρίς επιβαρύνσεις…

Δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν:

1ο .  Το κράτος μας πλούτισε ξαφνικά και χαρίζει απλόχερα λεφτά και προσαυξήσεις, και όταν ακόμα δεν του το ζητούν.

2ο . Εντάσσεται και αυτό στα πλαίσια ενός καλοστημένου επικοινωνιακού παιχνιδιού απαξίωσης και εξευτελισμού των εκπαιδευτικών. Έτσι θα μπορέσει να υλοποιήσει τις απαράδεχτες αποφάσεις του.

Αυτό που απουσιάζει, και που εμείς αναμέναμε από την πρόταση,  είναι πρόνοιες για την αναβάθμιση του Δημόσιου Σχολείου. Κάτι για την ταμπακέρα, για την ουσία. Αυτό που ενδιέφερε τους Εκπαιδευτικούς. Ακριβώς γι αυτό,  ζήτησαν  άρση των τεσσάρων(4)  απαράδεχτων  και αυταρχικών αποφάσεων, αυτών των αποφάσεων,  που πλήττουν το Δημόσιο Σχολείο.

Μέσα στον παροξυσμό και την παραζάλη αρχίσατε τους Δονκιχωτισμούς και το κυνήγι μαγισσών. Καλείτε τρεις(3) υπουργούς, τον υπουργό Παιδείας, Οικονομικών και  Εργασίας (απουσιάζει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης για τις επικείμενες συλλήψεις), μαζί με τον Γενικό Εισαγγελέα για να επεξεργαστούν Μέτρα εναντίον των Εκπαιδευτικών. Ξέρετε, το ίδιο είχε κάνει, κάποτε και η ιταλική κυβέρνηση όταν και αυτή συγκάλεσε τρία υπουργεία και τον Γενικό Εισαγγελέα της χώρας για να πάρει Μέτρα εναντίον της Μαφίας(!). Και η κολομβιανή κυβέρνηση, για να πάρει Μέτρα εναντίον των βαρόνων της κοκαΐνης(!). Και τώρα, η κυπριακή κυβέρνηση. Για να αντιμετωπίσει τους Εκπαιδευτικούς. Ω καιροί, ω ήθη!

Με ποιο ερώτημα τα τρία υπουργεία θα απευθυνθούν στον Γενικό Εισαγγελέα;  Δεν γνωρίζουμε. Ούτε και οι ίδιοι, υποθέτω. Στόχος, άλλωστε, είναι ο εκφοβισμός, το “bulling” των εκπαιδευτικών. Ο κ Προδρόμου το ψέλλισε: «Επίπληξη, αποκοπή μισθών…».

Ρωτήστε, όμως, κύριε Προδρόμου, τον Γενικό Εισαγγελέα, τι προβλέπεται όταν το κράτος κλείνει τις συντεχνίες;  Σε δηλώσεις σας στο κρατικό κανάλι είπατε, μεταξύ άλλων ότι: « Οι εκπαιδευτικοί θα μπαίνουν στις τάξεις και δεν θα κάνουν μάθημα». Αλήθεια, κύριε Προδρόμου, ειπώθηκε ή γράφτηκε κάτι τέτοιο από τις τρεις Εκπαιδευτικές Οργανώσεις; Όχι, κύριε Προδρόμου. Ούτε ειπώθηκε ούτε γράφτηκε. Ο στόχος σας είναι πρόδηλος και εντάσσεται κι αυτός στον επικοινωνιακό σας σχεδιασμό.

Και σας απαντώ. Στις τάξεις, κύριε Προδρόμου, θα μπαίνουμε. Και θα κάνουμε μάθημα. Εμείς αυτό θέλουμε. Και ξέρετε κάτι; Το πρώτο μάθημα θα αφιερωθεί στο να εξηγήσουμε στα παιδιά όταν μας ρωτήσουν, γιατί θα μας ρωτήσουν,  τα μέτρα που πήρατε και γιατί οι καθηγητές τους αντιδρούν. Τα παιδιά, κύριε Προδρόμου έχουν κρίση και άποψη. Είναι προπάντων περίεργα και υποψιασμένα. Θα ρωτούν, επίμονα,  γιατί τους καταργείτε τον Υπεύθυνο Τμήματος, το Θέατρο (όχι τα θεατράκια), τις Εκδηλώσεις, τα Προγράμματα. Είστε ευπρόσδεκτος να έρθετε στα Σχολεία να τους τα εξηγήσετε εσείς.  Τα πώς και τα γιατί τους. Και θα είναι πολλά.

Θέλω να πιστεύω ότι αντιληφθήκατε το λάθος σας.  Δεν θέλετε, όμως, κύριοι,  να το παραδεχτείτε και κυρίως να το διορθώσετε. Γι’ αυτό,  οι ενέργειες σας είναι αψυχολόγητες. Σκέφτεστε το γόητρο σας. Εμείς,  νοιαζόμαστε για τους μαθητές μας. Ο μόνος τρόπος για να ομαλοποιηθεί η κατάσταση είναι να αναγνωρίσετε το λάθος σας και να επανορθώσετε. Αυτό μπορεί να καταστεί δυνατό μόνο με άρση των απαράδεκτων Μέτρων που πλήττουν το Δημόσιο Σχολείο και να αρχίσει δομημένος και θεσμικός Διάλογος. Τρίτος δρόμος δεν υφίσταται…

Οι δρόμοι γύρω από το Προεδρικό, στις 28 Αυγούστου θα είναι κατάμεστοι…

*Διευθυντής

(Πρώην πρόεδρος ΟΕΛΜΕΚ)


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
TEPAKFEB19
NEAPJUL17
IDEP19
INKPAIDEIA19
HPJETPRO
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
INTERCOLLEGE9
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
global
CYIMASTER
Middlesex2016