KESJULY18

2018-08-12 16:35:19
Blocking στο wall της δημοκρατίας

Blocking στο wall της δημοκρατίας


ΤΗΣ ΕΛΕΝΑΣ ΚΑΔΗ*

Blocking from walls, blocking from the right to express as educated citizens and teachers....blocking of kids from public education ?...etc etc Η αξιοπρέπεια του ανθρώπου αποτελεί συνιστώσα συνυφασμένη με το μορφωτικό αγαθό και τις εμπειρίες που αποκόμισε κατά τη διάρκεια της πορείας του, ασχέτως σε ποιο κλάδο επέλεξε να συνεισφέρει. Ο δε σεβασμός υπακούει σε ένα σύνολο κοινωνικών επιταγών που αλληλεπιδρούν, αλληλοεπηρεάζονται και αλληλοδιαμορφώνονται μέσα από μια διαλεκτική σχέση ανταλλαγής θέσεων, απόψεων,συναισθημάτων ή εμπειριών.

Οι προαναφερθείσες εννοιες παρουσιάζουν με τη σειρά τους μια διαλεκτική.Σεβασμό αποδίδεις εκεί όπου η αξιοπρέπεια σου δεν πλήττεται, άμεσα ή έμμεσα ,φανερά ή επικαλυμμένα,στοχευμένα ή μη ... Κάνω blocking την αρνητική μου διάθεση όταν ο εκάστοτε απέναντι με αντιμετωπίζει με σεβασμό, σεβόμενος την αξιοπρέπεια μου, είτε ως πολίτη του ίδιου κοινωνικού σύνολου ή του ευρύτερου κράτους. Αν ως πολίτης γενικότερα και ειδικότερα ως εκπαιδευτικός είμαι αντιμέτωπος με διαδικασίες τις οποίες η νοημοσύνη ή η αξιοπρέπεια μου ,θεωρούν ότι πλήττουν το σεβασμό προς το ρόλο ή το λειτούργημά μου και προσπαθούν να σπιλώσουν ή να απαξιώσουν αδίκως το έργο μου, τότε ξε-block-άρω μηχανισμούς άμυνας για να τους αποτρέψω και να επιφερω το δίκαιο ως τροχοπέδη στον οποιονδήποτε αυθαίρετα προσπαθεί να με πλήξει.

Ενάμιση μήνας πολεμικής:που δεν ξεκίνησε από μας τους εκπαιδευτικούς ,αλλά από μια εσκεμμένη προσπάθεια υποβιβασμού του έργου μας, με απώτερο σκοπό ,όχι να μειωθεί η αξία μας,αλλά να παρουσιαστεί στα μάτια του εκτός του κλάδου κόσμου ως επιτακτική ανάγκη για αλλαγή...

Είμαστε λοιπόν αντιμέτωποι με ένα καλοστημένο παιχνίδι:αν πειστεί το κοινό πως υπολειτουργεί η εκπαίδευση, τότε περνάμε αλλαγές και μετατοπίζουμε την ευθύνη του κράτους για δημόσια παιδεία προς ιδιωτικούς φορείς ,μια και το κράτος αποδυναμωμένο από καταχρήσεις και φοροδιαφυγή δεν θα μπορεί να προσφέρει δωρεάν παιδεία... Στην προσπάθεια αυτή συμβάλλουν πολλοί: πολιτικοί παράγοντες ,Υπουργός Παιδείας, Γενικός Ελεγκτής...συν πολλοί άλλοι του ιδιωτικού τομέα που διακυβεύουν συμφέροντα (...).

Ξεκίνησε λοιπόν προ πολλού μια προσπάθεια για blocking της δημοκρατίας, του διαλόγου και της ελευθερίας της άποψης:είδαμε χουντική επιβολή μετρών χωρίς διάλογο με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις, ακολούθησε μια προσπάθεια διάλυσης των εκπαιδευτικών οργανώσεων ώστε να περαστούν τα μέτρα ,είδαμε ύβρις προς εκπαιδευτικούς φορείς ,είδαμε να δαχτυλοδείχνουν τις εκπαιδευτικές ηγεσίες που δημοκρατικά 13000 εκπαιδευτικοί ψηφίσαμε ...είδαμε να γίνεται blocking στη δημοκρατία και στους θεσμούς.

Ξεκίνησε λοιπόν μια πολεμική προς τους εκπαιδευτικούς όλο το καλοκαίρι ,από ένα Υπουργό Παιδείας αδιάλλακτο (με οδηγίες πολιτικών παραγόντων και όχι τυχαία), συνέχισε με μια ανελέητη προσπάθεια παραπληροφόρησης εκ μέρους του Γενικού Ελεγκτή ...που ξεφεύγοντας από το θεσμικό του ρόλο για έλεγχο της αμεροληψίας των θεσμών, μετατράπηκε ο ίδιος σε μεροληπτική μηχανή που έβαλλε κάθε μαθησιακό αποτέλεσμα, κάθε προσόν των εκπαιδευτικών του τόπου, κάθε παιδαγωγικού ωραρίου λειτουργίας με βάση τα ευρωπαϊκά πρότυπα ... Μετατράπηκε ετσιθελικά και αυθαίρετα ο Γ.Ε., λοιπόν ξαφνικά σε παιδαγωγό:γνώριζε τι είναι χρησιμο και τι αχρείαστο στο σύγχρονο σχολείο και αγνοώντας τις απόψεις 13000 εκπαιδευτικών ,αντικατέστησε τον Υπουργό Παιδείας ως ο «παιδαγωγικός συνήγορος εφαρμογής ενός σχεδίου που πρέπει να εφαρμοστεί» για να «εξορθολογίσει» το δημόσιο σχολείο ,αποτελειώνοντάς το, ώστε να μετατεθεί η ευθύνη του κράτους προς ...την ΟΕΒ!

Ναι καλά ακούσατε: η δημόσια παιδεία παίρνει blocking και πετάνε το μπαλάκι στον ιδιωτικό τομέα ...(πολλά τα συμφέροντα!). Ο δε εκτός του κλάδου κόσμος μπλοκαρισμένος από τα πραγματικά αιτία του τι συμβαίνει ,σταυρώνει τον εκπαιδευτικό που αγωνίζεται να το αποτρέψει, γιατί απλά δεν γνωρίζει το τι συμβαίνει στην σκακιέρα πισώπλατα ...

Και να σου ένα σύνολο εκπαιδευτικών να κατασπαταλούν τις ώρες τους για να πείσουν για τα αυτονόητα (μια και οι ίδιοι γνωρίζουν) και να εισπράτουν και την ειρωνία αλλά... και το blocking από την έκφραση του λόγου ...από την έκφραση της αλήθειας... Oh well, αγαπώ το blocking που θα δεχτώ, αν ξέρω ότι αγωνίστηκα ενάντια:στην έλλειψη δημοκρατίας ,στην παραπληροφόρηση,στις αισχρές διαδικασίες που υποκρύπτονται και στην παραπλάνηση ώστε να περαστούν μέτρα που θα κατακερματίσουν το δικαίωμα του παιδιού να χαμόγελα σε κρατικά σχολεία !Εχω χρέος μου και επιταγή να φάω τέτοιο blocking :είμαι πάνω από όλα εκπαιδευτικός που δουλεύω με παιδιά ! I love this blocking ,I feel proud of it! Καλημέρα Κύπρος!

*Εκπαιδευτικός Δημοτικής


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

Έλενα Καδή
Fri August 17, 2018, 02:57:01
Ο λόγος :το κείμενο μου αφορμίστηκε από τα blockings που έγιναν σε διαδικτυακό χώρο πρόσφατα (...).Κι αν η χρήση όρων όπως του blocking προέρχεται από την αγγλική ορολογία χρήσης online applications or media ,why not ?:)))

Λοιζος Σεπος
Mon August 13, 2018, 09:13:45
γιατι χρησιμοποιείς αγγλικά;

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
TEPAKFEB19
NEAPJUL17
IDEP19
INKPAIDEIA19
HPJETPRO
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
INTERCOLLEGE9
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
global
CYIMASTER
Middlesex2016