KESJULY18

2018-08-07 18:27:11
Διευκρινίσεις από το Υπουργείο Παιδείας για το θέμα των αδιόριστων εκπαιδευτικών

Διευκρινίσεις από το Υπουργείο Παιδείας για το θέμα των αδιόριστων εκπαιδευτικών


 Οι θέσεις για τη σχολική χρονιά είναι 844 (685+159

Με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Παιδείας αναφέρει:

  Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού (ΥΠΠ), μετά από αναφορές που έγιναν στα ΜΜΕ, ότι λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο, στις 4 Ιουλίου 2018, για εξορθολογισμό του δημόσιου σχολείου, την προσεχή σχολική χρονιά 2018-2019 θα παραμείνει άνεργος ένας μεγάλος αριθμός εκπαιδευτικών, επιθυμεί να τονίσει ότι ο αριθμός των εκπαιδευτικών που θα διοριστεί στα σχολεία μας τη νέα σχολική χρονιά είναι μεγαλύτερος από τον αντίστοιχο περσινό (685). Συγκεκριμένα, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε, με Απόφασή του στις 4 Ιουλίου 2018, 159 πρόσθετες θέσεις στην εκπαίδευση για τη νέα σχολική χρονιά, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στις 844. Επιπλέον τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, τονίζεται ότι η Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας θα προχωρήσει σε προσφορά έκτακτων διορισμών, οι οποίοι υπολογίζεται να ξεπεράσουν τους 150 σε αριθμό.

Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι οι διορισμοί για τη σχολική χρονιά 2018-19 θα γίνουν από δύο καταλόγους (τον Κατάλογο Διοριστέων και Διορισίμων), αφού έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή το Νέο Σύστημα Διορισμών στην Εκπαίδευση, βάσει Νόμου που ψηφίστηκε το 2015. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση του αριθμού των ατόμων που θα διοριστούν από τον Κατάλογο Διοριστέων, αφού με βάση τη Νομοθεσία θα πρέπει να γίνουν διορισμοί και από τον Κατάλογο Διορισίμων. Ως εκ τούτου, ο ισχυρισμός ότι λόγω των Αποφάσεων του Υπουργικού Συμβουλίου θα παραμείνουν άνεργοι δεκάδες εκπαιδευτικοί δεν ευσταθεί, αφού ούτως ή άλλως με την εφαρμογή του Νέου Συστήματος οι ανάγκες για διορισμό ατόμων από τον Κατάλογο Διοριστέων θα ήταν μειωμένες, κάτι που ήταν από το 2015 γνωστό σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Για παράδειγμα, αν σε μία συγκεκριμένη ειδικότητα υπάρχουν ανάγκες για 40 συμβάσεις έκτακτων εκπαιδευτικών, οι πρώτες 20 θα δοθούν σε υποψήφιους από τον Κατάλογο Διοριστέων και οι άλλες 20 σε υποψήφιους από τον Κατάλογο Διορισίμων. Ως εκ τούτου, ο υποψήφιος που ενδεχομένως είχε τον αριθμό 30 στον Κατάλογο Διοριστέων και πέρσι είχε σύμβαση, αν δεν περιλαμβάνεται στους πρώτους 20 υποψήφιους του Καταλόγου Διορισίμων, φέτος δεν θα απασχοληθεί. Επιπρόσθετα, επισημαίνεται ότι στον συνολικό αριθμό αναγκών περιλαμβάνονται και οι εκπαιδευτικοί των οποίων οι συμβάσεις έχουν μετατραπεί σε αορίστου διαρκείας και έχουν προτεραιότητα για διορισμό και ότι οι τελικές ανάγκες κάθε σχολικής χρονιάς εξαρτώνται από μια σειρά δεδομένων και παραμέτρων, γι’ αυτό εξάλλου κι αυτές οι ανάγκες είναι έκτακτες και όχι μόνιμες. 

Όσον αφορά στο Νέο Σύστημα Διορισμών στην Εκπαίδευση, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού επισημαίνει ότι για τη διαμόρφωσή του λήφθηκαν σοβαρά υπόψη οι απόψεις όλων των εκπαιδευτικών εταίρων, αφού αφορά διαχρονική συζήτηση, ενώ υπήρξε ευρύτερη συναίνεση ότι η εφαρμογή του Συστήματος αναμένεται να αναβαθμίσει και να εκσυγχρονίσει τον τρόπο πρόσληψης των εκπαιδευτικών προς το συμφέρον πρωτίστως των παιδιών μας, αλλά και των εκατοντάδων νέων προσοντούχων επιστημόνων, οι οποίοι μπορούν πλέον να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο εκπαιδευτικό μας σύστημα.

Επαναλαμβάνεται ότι στόχος του ΥΠΠ είναι η αναγνώριση του πολύ καλού έργου που επιτελούν οι εκπαιδευτικοί μας και οι οποίοι συμβάλλουν καθημερινά στην ποιοτική αναβάθμιση της παιδείας μας για το καλό των παιδιών μας και του τόπου μας.


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

Μαρία Σπανού
Wed August 08, 2018, 01:12:14
Τότε γιατί ο κ. Χαμπιαούρης διαβεβαίωνε δημόσια ότι όσοι εργοδοτούνταν την χρονιά 2017-18 δεν θα έχαναν την δουλειά τους φέτος;

Κατερίνα Καρεκλά
Tue August 07, 2018, 23:31:55
Για αυτούς του νέου συστήματος που κορόιδεψαν και ξαφνικά δεν έχει ανάγκες δεν λέτε κάτι. Π.χ. χημεία ανάγκες 0!!! Γιατί έβαλαν τον κόσμο να κάτσει εξετάσεις? Βιολογία ανάγκες 5. Άρα δεν έπρεπε ούτε αυτοί να κάτσουν εξετάσεις. Επίσης αναφέρετε ότι φέτος οι θέσεις θα δίνονταν 50-50. Ναι αλλά άλλο να μοιράζεις πχ 108 θέσεις φιλολόγων δια δύο και άλλο 74 λόγω των μέτρων "εξορθολογισμού". Μην κοροϊδεύετε τουλάχιστον με τέτοιες ανακοινώσεις.

ΣΤΑΛΩ ΠΑΡΤΑΚΗ
Tue August 07, 2018, 21:41:50
ΕΛΠΙΖΩ ΟΤΑΝ ΔΟΥΝ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ Ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΌΣ ΝΑ ΑΦΥΠΗΡΕΤΕΙ ΣΤΑ 60 ΤΟ ΑΡΓΟΤΕΡΟ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΝΕΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
TEPAKFEB19
NEAPJUL17
IDEP19
INKPAIDEIA19
HPJETPRO
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
INTERCOLLEGE9
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
global
CYIMASTER
Middlesex2016