KESJULY18

2018-08-03 09:43:59
Γ Ελεγκτής: Το μήνυμα μου  στους εκπαιδευτικούς που με βρίζουν και λοιδορούν

Γ Ελεγκτής: Το μήνυμα μου στους εκπαιδευτικούς που με βρίζουν και λοιδορούν


Όσο και να βρίζουν και να φωνάζουν, η αλήθεια είναι εκεί: Το σύστημα είναι στρεβλό και χρειάζεται εξορθολογισμό, για το καλό της παιδείας και των παιδιών

Ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης με νέα ανάρτησή του στο Facebook του απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς και αναφέρει:  

"Στους εκπαιδευτικούς που με βρίζουν και λοιδορούν θέλω να στείλω ένα μήνυμα. 
Πρώτο, ότι το θέμα δεν είναι προσωπικό. Εδώ και 14 χρόνια η Ελεγκτική Υπηρεσία υποδεικνύει, με βάση στοιχεία, ότι οι εκπαιδευτικοί στην Κύπρο δουλεύουν λιγότερο από τους ευρωπαίους συναδέλφους τους. Τούτο είναι απόρροια διαχρονικών στρεβλώσεων και αποτέλεσμα των δυνατών συνδικαλιστικών οργανώσεων τους που, κάθε φορά που η εκάστοτε Κυβέρνηση ήθελε να περάσει μια νέα πολιτική, απαιτούσαν και κέρδιζαν λιγότερη εργασία ή άλλα προνόμια (θέσεις ΒΔ κλπ). Το λίπος είναι τεράστιο στην Μέση Εκπαίδευση και λιγότερο στη Δημοτική. 
Δεύτερο, ότι μπορούν οι εκπαιδευτικοί, απλά μέλη και αξιωματούχοι των συντεχνιών τους, να με βρίζουν προσωπικά σε ένα πυρ ομαδόν, αλλά αυτό δεν θα με κάνει να εγκαταλείψω τις διαχρονικές και τεκμηριωμένες θέσεις της Υπηρεσίας μας, ούτε και να δειλιάδω στην προβολή και ανάδειξη τους. Και όσο και να βρίζουν και να φωνάζουν, η αλήθεια είναι εκεί: Το σύστημα είναι στρεβλό και χρειάζεται εξορθολογισμό, για το καλό της παιδείας και των παιδιών. Δικαίωμα τους συνδικαλιστικό να διεκδικούν όσο το δυνατό λιγότερη εργασία, υποχρέωση μας και εμάς να ζητάμε από τον εργοδότη τους που είναι το ΥΠΠ να άρει τις στρεβλώσεις ώστε να υπάρχει ορθολογιστική αξιοποίηση των πόρων που (ορθά) κατανέμονται στην παιδεία. 
Και μια διευκρίνιση: Η χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι βέλτιστη πρακτική των ανώτατων ελεγκτικών ιδρυμάτων, στην Ευρώπη και παγκόσμια. Το μήνυμα μας θέλουμε να φθάνει στους πολίτες. Και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, όσο κι αν οι εκπαιδευτικοί προσπαθούν να πνίξουν κάθε φωνή (ακόμη και των ίδιων των γονιών) που τολμά να εκφράσει διαφορετική άποψη από τη δική τους.
Και μια διαπίστωση: Το επίπεδο ευπρέπειας των εκπαιδευτικών, όσον αφορά τον τρόπο που εκφράζονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είναι καταθλιπτικό. Αυτό ίσως να εξηγεί (ή να εξηγείται από) την ηθική κατάπτωση της κοινωνίας μας".


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 
Showing comments 1 to 10 of 11 | Next | Last

Νίκος Τριμικλικλινιώτης
Sat August 04, 2018, 09:14:58
Να πάλι αυτός ο κύριος Γενικός ελεγκτής που μιλά για "το λίπος είναι τεράστιο στην Μέση Εκπαίδευση και λιγότερο στη Δημοτική". Πότε θα καταλάβει ότι το ρόλο του: Είναι εκλεκτής που πληρώνεται (και μάλιστα χοντρά κοντά στις 6,000 ευρώ το μήνα και άλλες χιλιάδες οδοιπορικά) για κάνει ελέγχους στις διάφορες υπηρεσίες, Δεν είναι και δε δικαιούται να το παίζει ιδεολογικός υπερασπιστής του Θατσερικού δόγματος και της κυβερνητικής επίθεσης για διάλυση στη δημόσια παιδεία, ούτε δικαιούται να το παίζει ντε φάκτο διαμορφωτής της εκπαιδευτικής πολιτικής κοπανώντας συνεχώς τα περί "εξορθολογισμού" και "στρέβλωση". Η παιδεία δεν είναι λογιστικό θέμα κύριε Μιχαηλίδη, πότε θα το καταλάβει επιτέλους! Η κατάχρηση που κάνει των μέσων κοινωνικής δικτύωσης μέσα από εμπρηστικές και υβριστικές παρεμβάσεις, μάλιστα ενθαρρύνοντας τον γιο του να βρίζει τους εκπαιδευτικούς αποτελούν στρέβλωση και κατάχρηση θεσμικής εξουσίας.

Γιώργος Λόρδος
Fri August 03, 2018, 20:39:07
Κύριε Ελεγκτή,

Θα αλλάξω τα γραφόμενα στην ανάρτησή σας αντιστρέφοντας τους όρους, που ομολογουμένως έχει ένα ύφος ηρωικής αυτοθυσίας, για να μην μου βγείτε και πάλι παραπονούμενος για το επίπεδο των εκπαιδευτικών. Βέβαια, κάποιος θα πρέπει να διαβάσει πρώτα την δική σας ανάρτηση για να κατανοήσει τα όσα γράφονται πιο κάτω. Για να δούμε λοιπόν την αντιστροφή:

Στον Γενικό Ελεγκτή που μας βρίζει και λοιδορεί θέλω να στείλω ένα μήνυμα.

Πρώτον το θέμα δεν είναι προσωπικό. Εδώ και καιρό οι Εκπαιδευτικές οργανώσεις υποδεικνύουν, με βάση στοιχεία, ότι οι εκπαιδευτικοί στην Κύπρο δουλεύουν και αμείβονται στον μέσο όρο των Ευρωπαίων συναδέλφων τους. Οι οργανώσεις των εκπαιδευτικών, εδώ και καιρό εξέφρασαν την διάθεσή τους να ακούσετε και να δείτε τα δικά τους στοιχεία, που καταδεικνύουν τα εντελώς αντίθετα από όσα εσείς προβάλλετε με περισσό και μοναδικό πάθος. Σε μια χώρα διαπλοκής, που διαχρονικά, το ένα σκάνδαλο διαδέχεται το άλλο, θα ήταν καλό και ενδεχομένως υπηρεσιακά ενδεικνυόμενο, η Κυπριακή κοινωνία να γίνει μάρτυρας του ίδιου πάθους και εμμονής.

Η εμμονή κάποιων που με μανία καταφέρονται εναντίον των εκπαιδευτικών , είναι αποτέλεσμα πολιτικών και θεσμικών στρεβλώσεων καθώς και ετσιθελικών πολιτικών. Κάθε φορά που η εκάστοτε κυβέρνηση ήθελε να περάσει μια νέα πολιτική, απαιτούσε εργολαβικά κάποιοι να αναλάβουν τον ρόλο της εμπροσθοφυλακής, για προάσπιση τάχατε των συμφερόντων της κοινωνίας. Ούτε λόγος βέβαια για εξυπηρέτηση δικών τους συμφερόντων.

Το λίπος είναι τεράστιο σε πολιτειακά αξιώματα και θεσμούς. Αξιωματούχοι των 10.000 ευρώ μηνιαίως, και των 20.000 ευρώ τα Χριστούγεννα, τις παρεχόμενες από το κράτος ολοκαίνουργιες και πανάκριβες λιμουζίνες τους, τους σωφέρ τους και παρεμφερή ωφελήματα, σε μια ημικατεχόμενη πατρίδα, που κόπτονται τάχατε για το κοινό καλό και την ευαισθησία τους, άκουσον-άκουσον, ανέλαβαν τον ρόλο να καθαρίσουν από οικονομική άποψη, τον στάβλο του Αυγεία στην εκπαίδευση. Που; Στην εκπαίδευση!!! Το εκπαιδευτικό έργο Κύριε, είναι λειτούργημα που κάθε άλλο παρά λογιστικό είναι. Με τόσες ανθρωπιστικές παραμέτρους, εκφάνσεις και λειτουργίες του, που αντιλαμβάνομαι βέβαια πως καθίσταται δύσκολο έως αδύνατο για κάποιον που εμμονικά ασχολείται με λογιστικές προσεγγίσεις να αντιληφθεί. Τι απέμεινε να ακούσουμε; Για τον γιατρό που αφιέρωσε τριάντα (30) λεπτά στην ανάνηψη του ασθενή, ενώ λογιστικά θα έπρεπε μόνο δέκα (10), τον χειρούργο που αφιέρωσε δέκα (10) ώρες στο χειρουργείο στην προσπάθεια του να καθαρίσει τον ασθενή από τους όγκους που του έτρωγαν τα σωθικά, ενώ λογιστικά θα έπρεπε μόνο τρείς (3), λογιστική προσέγγιση και για τους ηρωϊκούς πυροσβέστες που ρίχνονται στην φωτιά με κίνδυνο της ζωής και αρτιμέλειάς τους και που μπορεί να μην απασχολούνται συνέχεια (και μακάρι να είναι πάντα έτσι). Πως μετράς λογιστικά αυτά και πολλά άλλα; Ξέρω! Η απάντηση κάποιου με λογιστική προσέγγιση των πραγμάτων θα ήταν, εμείς ξέρουμε και έχουμε τον τρόπο. Η ανταπάντηση βέβαια θα ήταν, δεν ξέρετε τίποτα, τουλάχιστον για όσο καιρό χρησιμοποιείτε λογιστικούς οίκους να αναλύουν ανθρωπιστικά επαγγέλματα.Το βάθος, η έκταση, οι απαιτήσεις του λειτουργήματός τους είναι πολύ καλά γνωστές σε αυτούς. Και τουλάχιστον δεν προσποιούμαστε τον ειδικό ή τον παντογνώστη επί παντός επιστητού. Και τουλάχιστον ακούμε προσεκτικά τι έχουν να μας πουν, αν πραγματικά μας ενδιαφέρει να προσφέρουμε στον άνθρωπο, την κοινωνία και να αφήσουμε το δικό μας θεάρεστο στίγμα, μακριά από εφήμερες ματαιοδοξίες. Γιατί διαφορετικά μπαίνουμε σε ξένα χωράφια που δεν μπορούμε να κατανοήσουμε. Και γινόμαστε επικίνδυνοι. Ας μην θεωρεί λοιπόν κανένας από εμάς τον εαυτό του παντογνώστη. Γιατί έχει πάθει πολλές ανεπανόρθωτες ζημιές η δύσμοιρη αυτή πατρίδα από τους επί παντός επιστητού ειδικούς και παντογνώστες. Και αυτό ισχύει για όλους.

Μπορούν βέβαια αξιωματούχοι ή απλά μέλη θεσμικών οργάνων, να βρίζουν καθημερινά εμάς τους εκπαιδευτικούς, σε ένα πυρ ομαδόν, αλλά αυτό δεν θα μας κάνει, όσο και να μας βρίζουν και να φωνάζουν, να εγκαταλείψουμε τις διαχρονικές και τεκμηριωμένες θέσεις μας, ούτε και θα δειλιάσουμε στην προβολή και ανάδειξή τους. Η αλήθεια είναι εκεί: το πολιτειακό σύστημα και οι θεσμοί είναι στρεβλοί και χρειάζονται εξορθολογισμό, για το καλό της κοινωνίας και της πατρίδας.

Δικαίωμά τους βέβαια, να εξυπηρετούν αυτούς που τους βόλεψαν και να διαφοροποιούν τον ρόλο τους, την εργασία τους σύμφωνα με τις εκάστοτε απαιτήσεις. Οι στρεβλώσεις βέβαια στους πόρους που κατανέμονται και η μη ορθολογιστική αξιοποίησή τους, θα παραμένουν πάντα εκεί.

Και μια διευκρίνηση: Η χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι βέλτιστη πρακτική των συνδικαλιστικών οργανώσεων, αξιωματούχων και μελών, στην Ευρώπη και παγκόσμια. Και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, όσο και αν κάποιοι αξιωματούχοι θεσμικοί και μη, προσπαθούν να πνίξουν κάθε φωνή που τολμά να εκφράσει διαφορετική άποψη από την δική τους. Οχι όμως στην ώρα του καθήκοντος. Σοβαρά τώρα. Βλέποντας κάποιος την ώρα ανάρτησης του σημειώματός σας (09:43:59) εύκολα μπορεί να διερωτηθεί, αν η πρωταρχική έγνοια της υπηρεσίας, ανάμεσα σε τόσα άλλα που συμβαίνουν σε αυτό τον τόπο ήταν να συντάξει και να δακτυλογραφήσει σημείωμα για τους εκπαιδευτικούς. Και επειδή αναφέρεται στο σημείωμα πως θα συνεχίσετε να το κάνετε, η απάντηση είναι πως οι εκπαιδευτικοί δεν θα το κάνουν. Επαναλαμβάνω, όχι σε ώρες καθήκοντος. Γιατί με την ίδια λογική, της τάχατε ενημέρωσης της κοινής γνώμης, συνεπάγεται πως και οι εκπαιδευτικοί νομιμοποιούνται να σταματούν το μάθημα, ή να εγκαταλείπουν την τάξη γιατί θα πρέπει να αναρτήσουν ενημερωτικά σημειώματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για ενημέρωση της κοινής γνώμης. Εντάξει. Να ληφθεί όμως υπόψη, πως ο Κύπριος μπορεί να είναι οσφυοκάμπτης με μηδενικές σχεδόν αντιδράσεις σε θέματα ουσιαστικά για την επιβίωση και αξιοπρέπειά του, αλλά δεν είναι ούτε και θα είναι ποτέ ηλίθιος ή παλαβιάρης. Αντιλαμβάνεται πολύ καλά ή τουλάχιστον πολύ περισσότερο από όσο μερικοί πιστεύουν.

Και μια διαπίστωση: Το επίπεδο ευπρέπειας κάποιων θεσμικών αξιωματούχων, όσον αφορά τον τρόπο που εκφράζονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είναι καταθλιπτικό. Ντρέπομαι να αναφέρω καν, λέξεις και εκφράσεις που εκτοξεύτηκαν εναντίον των εκπαιδευτικών. Αυτό ίσως να εξηγεί την ηθική κατάπτωση της κοινωνίας μας. Τώρα που αντέστρεψα αυτό που είχε γραφεί στην ανάρτησή σας για τους εκπαιδευτικούς, πως φαίνεται; Λογικό ή ένα επιχείρημα που αναλύει σε βάθος και αδιάσειστη επιχειρηματολογία, τους λόγους της ηθικής κατάπτωσης της Κυπριακής κοινωνία; Τίποτα από όλα αυτά. Μια μπαρούφα είναι. Μια επικίνδυνη μπαρούφα που με κάνει να ανησυχώ, όταν ιδιαίτερα αυτή βγαίνει από τα χείλη αξιωματούχων και καταδεικνύει το εύρος και τις δυνατότητές τους να αναλύσουν και να καταλήξουν σε συμπεράσματα για τεράστια και σοβαρότατα θέματα. Να βγάζουμε την γλώσσα μας βόλτα είναι εύκολο. Δεν αξίζει να ασχοληθώ περισσότερο με αυτό. Εύκολα μπορεί ο μέσος Κύπριος πολίτης να διακρίνει τις εμπάθειες και τις εμμονές. Τι κρίμα λοιπόν.

Με κάθε σεβασμό στον ΘΕΣΜΟ του Γενικού Ελεγκτή,
Γ. Λόρδος

ΝΙΚΟΛΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
Fri August 03, 2018, 15:41:11
Εξαιρετικά αφιερωμένο στον ΓΕ το απόσπασμα από το Κανονάκι του Σαββόπουλου:

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένας κότσυφας που τον λέγαν Σταύρο.
Απέκτησε φωλιά και κοτσυφόπουλα και τόσο περήφανος αισθάνθηκε που βγήκε και κάθονταν στο κλαδίκαμαρωτός καμαρωτός.

Από μακριά έρχονται όλα τα πουλιά του δάσους...
Μπεκάτσες, τσίχλες, περιστέρια, αηδόνια, τσαλαπετεινοί και παγόνια
από μακριά τον χαιρετάνε κι από κοντά του λένε:
"Γεια σου Σταύρο!"
"Δε με λένε Σταύρο,
μον’ με λένε Σταύρο και κυρ Σταύρο και αφέντη Τσουτσουλομύτη!"
Αλλάζει όμως ο καιρός, να βροχές, να χαλάζια, να κεραυνοί πάει η φωλιά πάν’ τα κοτσυφόπουλα, παν’ όλα, βγήκε και κάθονταν στο κλαρί μονάχος.
Από μακριά έρχονται όλα τα πουλιά του δάσους...
Μπεκάτσες, τσίχλες, περιστέρια, αηδόνια, τσαλαπετεινοί και παγόνια
από μακριά τον χαιρετάνε κι από κοντά του λένε:
"Γεια σου Σταύρο και κυρ Σταύρο
και αφέντη Τσουτσουλομύτη!"
"Δε με λένε Σταύρο και κυρ Σταύρο
και αφέντη Τσουτσουλομύτη.
Μόνο Σταύρο με λένε, μόνο Σταύρο"..

Μάριος Πιτσιλλής
Fri August 03, 2018, 12:39:46
Κύριε Μιχαηλίδη,
Καλά κάνετε και κάνετε τη δουλειά σας όπως πολύ καλά ξέρετε να την κάνετε. Να μελετάτε στοιχεία και αριθμούς. Επιτρέψετε και σε μας να κάνουμε τη δουλειά μας όπως κι εμείς ξέρουμε να την κάνουμε πολύ καλά και σεβαστείτε ότι γνωρίζουμε καλύτερα από τον οποιοδήποτε άλλο ότι αφορά στην παιδεία. Δεν είναι μόνο η γνώση αλλά και η εμπειρία που ο καθένας μας κουβαλεί. Καλά κάνετε και παρουσιάζετε στις εκθέσεις σας τα στοιχεία για την παιδεία. Πρέπει όμως να καταλάβετε ότι πρέπει να περιοριστείτε ως εκεί. Αν θέλετε να ασκείτε πολιτική μπορείτε να παραιτηθείτε και να αναλάβετε άλλο πόστο.
Σαν δάσκαλος Δημοτικής των 29 περιόδων έχω να σας πω ότι δεν υπάρχει λίπος στη δημοτική γιατί ακόμα και με το λίπος μας τιγανίζεται κάθε μέρα το βλαντζίν μας.
Χάσατε τον σεβασμό και την εκτίμηση των εκπαιδευτικών από τη στιγμή ππυ παρουσιάσατε διαστρευλωμένα στοιχεία εκπαιδευτικών ερευνών. Αν περιοριζόσασταν στα συμπεράσματα από την έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας και στους δικούς σας ελέγχους στη δική σας αλήθεια δεν θα είχε κανένας παράπονο. Όμως το ψέμα δεν θα σας το συγχωρέσουν οι εκπαιδευτικοί. Αυτοί οι 13000 εκπαιδευτικοί είναι άνθρωποι που εσείς και άλλοι πολλοί προσβάλατε και διασύρατε με παραπλανητικό τρόπο. Αν 5 -6 από αυτούς βρέθηκαν στην ατυχή θέση και διάθεση να σας βρίσουν δεν χρειάζεται να τους εκθέτετε ξανά όλους από τη στιγμή που η στάση σας και η συμπεριφορά σας έχει ξεφύγει και άπτεται στα όρια της προσωπικής εμπάθειας.

Alexandros Kofteros
Fri August 03, 2018, 12:32:51
Να ξεκινήσω από το τέλος: όσον αφορά τον τρόπο έκφρασης μάλλον ο κύριος Μιχαηλίδης δε διάβασε τα σχόλια του παιδιού του. Λυπάμαι, αλλά η έκφραση των παιδιών μας από το σπίτι ξεκινά. Ως προς τη χρήση των ΜΚΔ για επικοινωνία του Κράτους με τον Πολίτη, συμφωνώ, όμως αυτό να γίνεται από λογαριασμό υπηρεσιακό και όχι από τον προσωπικό. Ο Γενικός Ελεγκτής είναι θέση και δεν περιορίζεται στα άτομα. Ο επόμενος Γενικός Ελεγκτής πώς θα έχει πρόσβαση στα προσωπικά μηνύματα του συγκεκριμένου; Θα του δώσει πρόσβαση στο λογαριασμό του;

Επιπρόσθετα, μια και ο Γενικός Ελεγκτής αναφέρεται στο χρόνο εργασίας των εκπαιδευτικών, αναρωτιέμαι αν και σε άλλες χώρες ασχολείται τόσο χρόνο με το Facebook ο κάθε Γενικός Ελεγκτής, με μια ομάδα ατόμων.

Τέλος, αναρωτιέμαι γιατί μέχρι τώρα ο Γενικός Ελεγκτής δεν έχει ασχοληθεί με θέματα όπως Διαχωρισμός Κράτους - Εκκλησίας (το έκαναν οι άλλες χώρες) αλλά και το καυτό θέμα της Μισθοδοσίας των Κληρικών.

Όταν βρει χρόνο ο Γενικός Ελεγκτής, μπορεί επίσης να ελέγξει (μια και τον καίει το θέμα των εκπαιδευτικών) τελικά πόσους αποσπασμένους εκπαιδευτικούς έχουμε, πού τους έχουμε αποσπασμένους και πόσα χρόνια και πόσοι έχουν να πατήσουν σε τάξη.

Ράνια Γεωργίου
Fri August 03, 2018, 12:02:56
Με βάση διαστρεβλωμένα στοιχεία λέτε πως δουλεύουμε λιγότερο.

Με βάση τεκμηριωμένα στοιχεία σας απαντήσαμε ουκ ολίγες φορές πως εργαζόμαστε στον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Με βάση στοιχεία σας αποδείξαμε ουκ ολίγες φορές πως οι μισθοί μας είναι και πάλι στον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Με βάση στοιχεία σας αποδείξαμε πως οι συνθήκες εργασίας μας στα σχολεία είναι επιεικώς απαράδεκτες τόσο σε υποδομή όσο και σε εξοπλισμό.

Με βάση στοιχεία σας αποδείξαμε πως το ΥΠΠ και οι εκάστοτε κυβερνήσεις καταχρώνται δημόσιο χρήμα με αδιαφανείς διαδικασίες και παραχωρήσεις υπηρεσιών εκτός ΥΠΠ οι οποίες όμως χρεώνονται στον προϋπολογισμό μας.

Με βάση στοιχεία σας αποδείξαμε πως σε καμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα δεν συμμετέχουν σε θεσμικό διάλογο οι οργανωμένοι γονείς.

Με βάση στοιχεία σας αποδείξαμε πως σε διεθνείς έρευνες και διαγωνισμούς (TIMSS 2015 και άλλες) πήραμε διακρίσεις και καλές θέσεις.

Με βάση στοιχεία σας αποδείξαμε πως το "λιπος" της εκπαίδευσης δεν είναι οι σκληρά εργαζόμενοι δάσκαλοι τους οποίους τόσο εύκολα ειρωνεύεστε αλλά το ίδιο το ΥΠΠ και το σύστημα.

Με βάση στοιχεία σας αποδείξαμε πως δουλεύουμε σε αντίξοες συνθήκες (απουσία σχολικών ψυχολόγων στα σχολεία ή αρκετών ειδικών εκπαιδευτικών).

Με βάση στοιχεία σας αποδείξαμε πως αποτελούμε διαχρονικά το πεδίο πειραματισμού του εκάστοτε υπουργού ο οποίος εν τη φιλοδοξία του επιδιώκει να αφήσει το "στίγμα" του.

Με βάση στοιχεία αποδείξαμε πως κι εσείς κύριε Γενικέ έχετε πλέον ξεπεράσει τα όρια των αρμοδιοτήτων σας εκφράζοντας ισχυρές απόψεις σε θέματα παντελώς άγνωστα προς εσάς.

Δεν χρειάζονται στοιχεία βεβαίως για να διαπιστώσει κανείς πως πλέον έχετε φτάσει στα όρια ψυχαναγκαστικής εμμονής ως προς το επάγγελμα των εκπαιδευτικών προκαλώντας ανεπανόρθωτη ζημιά στη δημόσια παιδεία.

Διερωτώμαι εάν οι ευρωπαίοι συνάδελφοι σας προσπαθούν τόσο εμμονικά διά των διάφορων κοινωνικών δικτύων να ασκούν εκπαιδευτική πολιτική.

Ελπίζω κάποτε να αντιληφθείτε το μεγάλο τραύμα που έχετε προκαλέσει τόσο στον κάθε υπεύθυνο και σκληρά εργαζόμενο δάσκαλο ξεχωριστά όσο και στο σύνολο των εκπαιδευτικών και βεβαίως στην ποιότητα του δημόσιου σχολείου.

Ελπίζω πραγματικά κάποτε να το αντιληφθείτε γιατί θέλω ακόμα να πιστεύω πως έχετε την ικανότητα να δείτε πιο μακριά την μεγάλη εικόνα, πίσω από προσωπικές ή κομματικές ή άλλες ατζέντες.

Χρυστάλλα Μιχαηλ
Fri August 03, 2018, 11:17:58
Με όλο το σεβασμό κ. Μιχαηλίδη, δεν θα σχολιάσω καθόλου τα όσα αναφέρετε πιο πάνω. Πιο κάτω θα σας αναφέρω τα λόγια κάποιου πολύ δικού σας ανθρώπου. Επειδη πιο πάνω μιλάτε για ευπρέπεια και τροπου έκφρασης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:
«Και χάρη σας κάνει, που κάθεται και ασχολείται με τον κάθε τεμπέλη που θυμωνεται για μια ωριτσα παραπάνω. Δεν θα σας περάσει, να εφαρμοστεί το πρώτο μέτρο τώρα, και σιγά σιγά θα γίνουν και οι άλλες αλλαγες, όσο κλάμα και να πέσει. Απεργίες;;; Να πάνε οι αδιόριστοι ν ανοίξουν τα σχολεία. Κανείς δεν σας έχει ανάγκη γιατί πολύ απλά δεν προσφέρετε τίποτα στην παιδεία ας, πλην ορισμένων εξαιρέσεων. Η βλακεία είναι ανίκητη, αυτό ξέρω εγώ»
Δυστυχως ή ευτυχως, ότι γράφετε στο Διαδίκτυο δεν διαγράφεται ποτέ.

Μιχάλης Α. Πόλης
Fri August 03, 2018, 11:11:16
Έχω κατ' επανάληψη παραθέσει στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ο γενικός ελεγκτης παραθέτει παραπλανητικά δεδομένα. Ουδέποτε απάντησε. Λέγει μόνο ότι τον βρίζουμε. Είναι απόδειξη ότι επί της ουσίας δεν έχει επιχειρήματα.
Και μια συμβουλή: Ασχολήθου με τις συμβάσεις του δημοσίου και βρες που υπάρχουν υπερβάσεις κονδυλίων και μίζες και άσε τους εκπαιδευτικούς.
Σε ποια άλλη χώρα οι διευθυντές σχολείων εργάζονται 11-21 περιόδους την εβδομάδα και οι βοηθοί διευθυντές 23 περιόδους; Έχουμε το ψηλότερο διδακτικό χρόνο διευθυντικών στελεχών πανευρωπαϊκά στη δημοτική εκπαίδευση και μας παρουσιάζεται ως τους λιγότερο εργαζόμενους. Έλεος!

ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ
Fri August 03, 2018, 10:37:53
Με όλο τον σεβασμό προς τον θεσμό του Γενικού Ελεγκτή... αλλά δεν μπορείτε να γενικεύετε και να βάζετε στο ίδιο καζάνι όλους τους εκπαιδευτικούς υπονοώντας πως το επίπεδο όλων των εκπαιδευτικών έχει οδηγήσει στην ηθική κατάπτωση της κοινωνίας μας... το μέτρο της ηθικής καθενός μας φαίνεται από τον βίο και την πολιτεία του κ. Οδυσσέα Μιχαηλίδη... με τον τρόπο που πολιτεύεστε (διότι πολιτεύεστε, αφού έχετε ξεπεράσει τα όρια ενός διοικητικού λειτουργού)δεν πιστεύω πως είστε σε θέση να δίδετε μαθήματα ήθους... παρακολουθώντας κανείς νηφάλια τις αναρτήσεις σας και τις συνεχείς ανασκευές των επιχειρημάτων σας αντιλαμβάνεται πως έχετε προσωπικό μένος και πάθος εναντίον των εκπαιδευτικών, αφού δυναμιτίζετε το κλίμα με κάθε αναφορά σας, με κάθε τρόπο, κάθε στιγμή... ξεχνάτε πως κάποιοι από αυτούς ήταν οι δικοί σας δάσκαλοι, οι δικοί σας καθηγητές... ξαφνικά γίνατε ηθικότερος των πάντων... πάντως, θα ήθελα να εκφράσω την ευαρέσκειά μου στις συνδικαλιστικές οργανώσεις των εκπαιδευτικών που δεν πέφτουν στο δικό σας επίπεδο, αλλά δείχνουν πως σέβονται και υπολογίζουν στον Θεσμό του Γενικού Ελεγκτή...

Μαρία Γεωργίου
Fri August 03, 2018, 10:20:12
Κύριε Γενικέ Ελεγκτη,
Θας σας θαυμαζα για το έργο σας αν επιδεικνύατε τον ίδιο ζήλο για όλα τα σκάνδαλα που κατά καιρούς έχετε αναδείξει σε αυτόν τον τόπο.Επίσης δεν σας είδα να ασχολείστε με άλλη μερίδα εργαζομένων στην δημόσια υπηρεσία.Να υποθέσω ότι όλοι οι υπόλοιποι δημόσιοι υπάλληλοι δουλεύουν τέλεια κι ότι σε καμιά άλλη υπηρεσία δε υπάρχει "λίπος" όπως έσεις αρέσκεστε να λέτε για τους εκπαιδευτικούς. Υπάρχουν τρωτά στην λειτουργία των δημόσιων σχολείων όμως αυτά δεν λύνονται με αποσπασματικές κινησεις, τάχα αποκοπών ωφελημάτων. Αυτά λύνονται σε σωστό σχεδιασμό και όραμα, ουτώς ώστε ιδιαίτερα στην Μάση εκπαίδευση να μην δημιουργούνται λόγω επιλογών μαθητών την μια σχολική χρονιά ανάγκες για ένα μάθημα και την επόμενη περισσευμάτα σε κάποιους κλάδους. Έχουμε μετατρέψει τους μαθητές σε πειραματόζώα και κάθε λίγο αλλάζουμε αναλυτικά προγράμματα και τύπους σχολείων(ΛΕΜ, ΕΝΙΑΙΟ,ΟΜΑΔΕΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ...). Σε όλα τούτα έχουν συμβάλει διάφοροι φορεις, κι παιδεία χρόνο με τον χρόνο παίρνει την κατηφόρα. Στην Δημοτική είναι λιγότερα τα προβλήματα γιατί οι μαθητές ακολουθούν όλοι το ίδιο πρόγραμμα άρα δεν έχουμε την επιλογή μαθημάτων που δημιουργουν ελλείψεις ή περισσευματα εκπαιδευτικών.Όσο αφορά τα αποτελέσματα των μαθητών θάταν καλό να αξιολογούνται από την εισδοχή τους στο γυμνασίο ή αν θέλετε στο λύκειο, με ενιαίες εξετάσεις που να έχουν και κύρος(σήμερα μετρούν μόνο 30%) για να αντιληφθούν οι μαθητές ότι έχουν αξία και από την άλλη να τρεναριστούν σε αυτή την δοκιμασια.Είναι πολλά που θα μπορούσα να εγράφα όμως δεν θέλω να μακριγορήσω. Θα σταθώ όμως σε ένα τελευταίο. Όλα τούτα που γίνονται σήμερα θα μπορούσαν να γίνουν με διάλογο, όχι ετσιθελικά και το κυριότερο ο σάλος και οι κατηγορίες που γίνονται καθημερινα εις βάρος των εκπαιδευτικών ξεσαλώνουν τους ίδιους τους μαθητές απαξιώνουν το κύρος του εκπαιδευτικού που θα σταθει μπροστά τους να διδάξει την 1η του Σεπτέμβρη. Πώς θα μας σεβαστουν τα παιδιά όταν χαραμοφάηδες, φύγόπονους, τεμπέληδες και δεν ξέρω με πόσα άλλα κοσμητικά επιθετα μας έχετε χαρακτηρίσει.Κι όταν δεν υπάρχει σεβασμός και πειθαρχία δεν υπάρχουν ούτε καλά αποτελέσματα.
Showing comments 1 to 10 of 11 | Next | Last

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
TEPAKFEB19
NEAPJUL17
INKPAIDEIA19
HPJETPRO
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
INTERCOLLEGE9
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
global
CYIMASTER
Middlesex2016