KESJULY18

2018-07-31 10:00:44
  Παρέμβαση της Προεδρίας της Δημοκρατίας με μηνύματα για τον διάλογο

Παρέμβαση της Προεδρίας της Δημοκρατίας με μηνύματα για τον διάλογο


Ο διάλογος μπορεί να συνεχιστεί για όσο χρόνο κριθεί ότι είναι απαραίτητο

Ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας για τον διάλογο με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των εκπαιδευτικών αναφέρει: 

"Κατά τη συνάντηση με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των εκπαιδευτικών και τους οργανωμένους γονείς με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Υπουργό Παιδείας, στο Προεδρικό Μέγαρο, αποφασίστηκε να ξεκινήσει άμεσα διάλογος σχετικά με τον εξορθολογισμό στον χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης και την αναθεώρηση του συστήματος απαλλαγών από διδακτικό έργο.

Συμφωνήθηκε ότι ο διάλογος του Υπουργείου Παιδείας με τους εκπαιδευτικούς και τους οργανωμένους γονείς θα ξεκινήσει αυτή την εβδομάδα. 

Χθες Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2018, ημέρα κατά την οποία ο Υπουργός Παιδείας απουσίαζε στο εξωτερικό σε υπηρεσιακό ταξίδι, εκλήθησαν οι εκπαιδευτικές οργανώσεις να παραλάβουν από το Υπουργείο στοιχεία που είχαν ζητήσει ενόψει του διαλόγου και αύριο Τετάρτη, 1 Αυγούστου 2018, εκλήθησαν από τον Υπουργό για να ξεκινήσει ο διάλογος.

Διευκρινίζεται ότι παρά τη συναντίληψη ότι οι διαδικασίες είναι ωφέλιμο να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατόν, δεν υπάρχει χρονικό όριο για τον διάλογο που ξεκινά αύριο το πρωί. Ο διάλογος μπορεί να συνεχιστεί για όσο χρόνο κριθεί ότι είναι απαραίτητο.

Αναμένουμε ότι με εποικοδομητικό πνεύμα θα καταστεί δυνατόν να καταλήξουμε μέσα από συναίνεση σε αποφάσεις για τον εξορθολογισμό του συστήματος, προς όφελος της εκπαίδευσης και της αποτελεσματικότερης λειτουργίας του δημόσιου σχολείου".

Σύμφωνα με πληροφορίες του Paideia-News καθίσταται σαφές ότι στον διάλογο θα συμμετέχουν και οι οργανωμένοι γονείς. Χθες είχε διαρρεύσει από εκπαιδευτικές οργανωσεις ότι θα ήταν καλύτερο ο διάλογος να γίνει χωρίς τους οργανωμένους γονείς. Σημειώνεται ότι από τον διάλογο εχουν αφαιρεθεί οι οργανωμένοι μαθητές που αρχικά περιλαμβάνονταν στη διαδικασία. 

Επίσης καθορίζεται και το πλαίσιο του διαλόγου, το οποίο περιοριζεται μόνο "στον εξορθολογισμό στον χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης και την αναθεώρηση του συστήματος απαλλαγών από διδακτικό έργο". Αυτή ειναι άμεση απόρριψη του αιτήματος των εκπαιδευτικών για θέμα συζήτησης αποσπάσεων στο Υπουργείο Παιδείας. 

Η ανακοίνωση αυτή εκδόθηκε μια μέρα πριν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος αναχωρήσει (αύριο Τετάρτη πρωί)για τις Σεϋχέλλες, όπου θα παραμείνει μια εβδομάδα.


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

ΑΝΤΡΕΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ
Tue July 31, 2018, 10:31:11
Βεβαίως.
Διάλογος μέχρι να συμφωνήσετε αυτά που αποφασίσαμε, ή να προτείνεται άλλες αποκοπές απο τον "Τιμοκατάλογο" των απαλλαγών σας.
Με βαση αυτά που κυκλοφόρησαν ώς απαλλαγές απο το ΥΠΠ είναι σαν να μας λένε, ορίστε οι απαλλαγές σας και μαγειρέψετε εσείς τα νούμερα για να μας φέρετε πίσω τέτοια λύση, ώστε να εξοικονομήσουμε τόσους εκπαιδευτικούς.
Για να μας πούν, αν οι στρατεύσιμοι αυξάνονται, τί κάνουν στον προυπολογισμό του Στρατού; Απολύουν μόνιμους ή ΕΠΥ ή ΣΥΟΠ για να βγούν τα νούμερα, ή μήπως τους λένε χτές είχαμε 1000 στρατιώτες σήμερα έχουμε 1250 άρα θα φάνε 20% λιγότερο και είμαστε εντάξει;
Στα άλλα Υπουργεία, γίνονται προσλήψεις; Αυξήθηκε η δουλειά μήπως; Αν υπάρχει ένα Υπουργείο που δεν μπορείς να νοικοκυρέψεις απλά με βάση αριθμών, είναι το Παιδείας, γιατί εξαρτάται απο τον αριθμό των μαθητών.
Αν οι μαθητές των δημοτικών αυξάνονται, που έτσι διαφαίνεται για αυτά τα 2 χρόνια, τι πρέπει να γίνει;
Να τους στοιβάζουμε σε διώροφες τάξεις όπως τα κόκκινα λεωφορεία;
Δεν λέει κανείς ότι γενικά στο δημόσιο χρειάζεται εξορθολογισμός. Υπάρχουν παντού πολλοί που μπήκαν στο παρελθόν χωρίς να χρειάζονται και χωρίς να έχουν και προσόντα. Όλες οι κυβερνήσεις έχουν κανονίσει πολλούς.
Στην Παιδεία ίσως να είναι ο μόνος χώρος που λειτουργούσε ένα είδος "αξιοκρατίας" με τον κατάλογο Διοριστέων. Με τη σειρά και όταν το απαιτούν οι ανάγκες.
Στις προαγωγές μπορεί να μην παίζει η αξιοκρατία αφού εκεί υπάρχει η "συνέντευξη". Ο μόνος χώρος που πάσχει η εκπαίδευση είναι ίσως διοικητικά. Δεν έχουν όλοι τις απαραίτητες δεξιότητες και ικανότητες για διοίκηση. Όμως αυτό διορθώνεται αν προάγεις τους κατάλληλους και όχι τους αρχαιότερους.

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
TEPAKFEB19
NEAPJUL17
IDEP19
INKPAIDEIA19
HPJETPRO
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
INTERCOLLEGE9
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
global
CYIMASTER
Middlesex2016