KESJULY18

2018-07-23 10:50:21
Γονείς Δημόσιων και Κοινοτικών Νηπιαγωγείων: Στηρίζουμε τον αγώνα των εκπαιδευτικών

Γονείς Δημόσιων και Κοινοτικών Νηπιαγωγείων: Στηρίζουμε τον αγώνα των εκπαιδευτικών


 Με ανακοίνωσή της η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Συνδέσμων Γονέων Δημόσιων και Κοινοτικών Νηπιαγωγείων αναφέρει:

«Παρακολουθώντας τα γεγονότα στον τομέα της παιδείας από πολύ κοντά τις τελευταίες εβδομάδες έχουμε αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης όπως έχει διαμορφωθεί. Ως Διοικητικό Συμβούλιο προχωρήσαμε σε έκτακτη συνεδρία κατά την οποία αναλύθηκαν και συζητήθηκαν διεξοδικά οι εξελίξεις.

Ως Παγκύπρια Συνομοσπονδία Σ.Γ. Δημόσιων και Κοινοτικών Νηπιαγωγείων έχουμε αποφασίσει ομόφωνα ότι έχουμε χρέος να σταθούμε στο πλάι των εκπαιδευτικών και κυρίως των Νηπιαγωγών μας, όχι για να παλέψουμε για τα συνδικαλιστικά τους δικαιώματα (για τα οποία οι ίδιοι έχουν κάθε δικαίωμα να αγωνιστούν όπως και κάθε εργαζόμενος) αλλά για να στηρίξουμε τον αγώνα τους για την προάσπιση του Δημόσιου Σχολείου.

Και αυτό γιατί έχουμε κουραστεί εδώ και χρόνια σαν εθελοντές στους Συνδέσμους Γονέων να ακούμε από το κράτος και ειδικότερα από το Υπουργείο Παιδείας να υποστηρίζει ότι «Επενδύει» στην παιδεία. Έχουμε κουραστεί να κάνουμε συναντήσεις με αρμοδίους, να θέτουμε αιτήματα, να παίρνουμε διαβεβαιώσεις και όλα να μένουν σε ατζέντες που κανείς δεν τους ρίχνει δεύτερη ματιά.

Δυστυχώς η εθελοντική εμπλοκή μας στα θέματα της παιδείας έχει φέρει τη διαπίστωση ότι το εκπαιδευτικό μας σύστημα μπάζει από παντού και ο μόνος λόγος που δεν έχει πλημμυρίσει ακόμη είναι γιατί οι εκπαιδευτικοί που βάλλονται τώρα τόσο ανήθικα, καταβάλλουν απέλπιδες προσπάθειες σε συνεργασία με τους τοπικούς Συνδέσμους Γονέων να μπαζώσουν τις τρύπες με τα ελλιπή μέσα που διαθέτουν και να κρατήσουν στεγνά τα παιδιά μας.

Είναι γενικά παραδεκτό ότι τα τελευταία χρόνια οι Σύνδεσμοι Γονέων έχουν κληθεί σε πάρα πολλές περιπτώσεις σε συνεργασία με τις διευθύνσεις των σχολείων αλλά και τους εκπαιδευτικούς να καλύψουν τα έξοδα για υλικοτεχνική υποδομή των σχολικών μονάδων αλλά και πολλές άλλες ανάγκες. Με το συναίσθημα πάντα να υπερνικά «Είναι για το καλό των παιδιών μας...» προχωρούμε στην κάλυψη αναγκών υποκαθιστώντας το ρόλο του κράτους, του Υπουργείου Παιδείας, των Τεχνικών Υπηρεσιών και σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα και των Σχολικών εφορειών. Όλα αυτά έχουν οδηγήσει τους αρμόδιους στο να επαναπαυθούν και να κρύβονται πίσω από θλιμμένες ατάκες που ακούσαμε αμέτρητες φορές «Δεν υπάρχουν κονδύλια δυστυχώς.».

Φτάνει λοιπόν. Είναι καιρός να διεκδικήσουμε όλοι μαζί αυτά που υποχρεούται το κράτος να παρέχει σε αυτό το δημόσιο αγαθό που ονομάζεται «ΠΑΙΔΕΙΑ». Δεν δεχόμαστε καμία οικονομική περικοπή στο όνομα του εξορθολογισμού του εκπαιδευτικού συστήματος που θα έχει την παραμικρή συνέπεια στην ήδη ελλιπή παρεχόμενη «παιδεία» και όχι μόνο «εκπαίδευση» των παιδιών μας.

Επισημαίνοντας ακόμη μια φορά ότι η προδημοτική Εκπαίδευση αποτελεί συνήθως το φτωχό συγγενή του Κυπριακού Εκπαιδευτικού Συστήματος στεκόμαστε στο πλάι των Νηπιαγωγών μας και ζητούμε:

  • Καθιέρωση ώρας υπεύθυνου τμήματος για τις νηπιαγωγούς ώστε να μπορούν να αντιμετωπίζουν καλύτερα τις όποιες δυσκολίες των τμημάτων τους.
  •  Πρόσληψη εκπαιδευτικών ειδικής εκπαίδευσης για σωστή και δίκαιη εκπαίδευση των μαθητών των νηπιαγωγείων όπου αυτή κρίνεται απαραίτητη.
  • Εξοπλισμό και διαμόρφωση των τάξεων ειδικής εκπαίδευσης με την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή.
  • Μείωση του διδακτικού χρόνου των νηπιαγωγών που υποχρεούνται να αναλάβουν διευθυντικά καθήκοντα σε πολλά νηπιαγωγεία.
  •  Πρόσληψη γραμματειακού προσωπικού για τα Νηπιαγωγεία.
  •  Εφαρμογή συγκεκριμένων κριτηρίων για την πρόσληψη των βοηθών στις τάξεις των νηπιαγωγείων ώστε να μπορούν να ανταποκρίνονται στα απαιτητικά τους καθήκοντα.

Δεν ξεχνούμε βέβαια τις διαβεβαιώσεις που πήραμε τον Ιούνιο από το Υπουργείο Παιδείας για άμεσες ενέργειες στα θέματα Ασφάλειας και Υγείας αλλά και το Νέο Σχέδιο Αξιολόγησης των Εκπαιδευτικών, θέματα υψίστης σημασίας για εμάς.

Γιατί πιστεύουμε ότι στην ΠΑΙΔΕΙΑ πρώτα διαμορφώνουμε το όραμα, μετά καταστρώνουμε τα σχέδια και τέλος προχωρούμε με σωστές και μεθοδικές κινήσεις, μέσα από δημοκρατικό διάλογο και ΟΧΙ σπασμωδικές κινήσεις. Γιατί στην ΠΑΙΔΕΙΑ που αποτελεί το μέλλον του κάθε τόπου κάνουμε επενδύσεις και ΟΧΙ περικοπές.

Για όλα αυτά λοιπόν και πολλά άλλα που δεν είναι δυνατόν να αναλυθούν μέσα σε λίγες γραμμές, θα αγωνιστούμε κι εμείς για την προάσπιση του Δημόσιου Σχολείου».


Αφήστε ένα σχόλιο

  • Υποχρεωτiκά πεδία *


If you have trouble reading the code, click on the code itself to generate a new random code.
 

Μαρία τραγιανού
Mon July 23, 2018, 15:12:45
Σας ευχαριστώ για την στήριξη στον αγώνα μας.ένιωσα περήφανη για όλους τους συνδέσμους γονέων των νηπιαγωγειων όταν διάβασα το άρθρο. Γο εις και εκπαιδευτικοι έχουμε κοινούς στόχους την πρόοδο και την ευημερία των παιδιών μας τα νουμ ερα και η οικονομία εκτιμητεα μεν αλλά θα πρέπει να είναι στην υπηρεσία των ανθρώπων και όχι οι ανθρωποι στην υπηρεσία του χρήματος, τα παιδια μας είναι ανεκτιμητα! !!!

ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ
Mon July 23, 2018, 11:48:48
Με την πιο πάνω ανακοίνωση παρουσιάζονται τα αυτονόητα (!) από τους οργανωμένους γονείς των "δημόσιων" νηπιαγωγείων... το σημαντικότερο μήνυμα είναι πως το ΥΠΠ δηλώνει πανταχού παρών ενώ είναι απών (!) εδώ και χρόνια... ο Υπουργός τα γνωρίζει από πρώτο χέρι από τη μακροχρονη θητεία του στην εκπαίδευση... τι λύσεις θα δώσει τώρα που είναι πολιτικός προϊστάμενος; Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα... ή μήπως η λύση είναι να περικοπούν κι άλλο οι μισθοί των εκπαιδευτικών, να αυξηθούν ακόμη περισσότερο οι διδακτικές τους ώρες και να μειωθούν οι άδειές τους, ώστε να υλοποιηθεί αυτό που έπρεπε να παρέχει αυτό το Κράτος, δηλ. δωρεάν και ποιοτική εκπαίδευση;
Περαιτέρω, αναρωτιέσαι, ποιες σκοπιμότητες άραγε να εξυπηρετούν οι οργανωμένοι γονείς δημοτικής εκπαίδευσης όταν καταφέρονται εναντίον των εκπαιδευτικών, αυτών που αγωνίζονται για τα παιδιά τους;
Αναρωτιέσαι, επειδή γνωρίζεις από πρώτο χέρι πόσες δυσκολίες παρουσιάζονται στα σχολεία, με την προβληματική υλικοτεχνική υποδομή, με τις ακατάλληλες αίθουσες, με τους παμπάλαιους υπολογιστές, με τα ανακόλουθα με τα Αναλυτικά Προγράμματα διδακτικά εγχειρίδια ή τα ανύπαρκτα ή σε δόσεις διδακτικά συγγράμματα (όταν ολάκερη αναδιαμόρφωση των αναλυτικών προγραμμάτων Μαθηματικών στο Γυμνάσιο-Λύκειο συντελέστηκε χωρίς να έχουν οι εκπαιδευτικοί στα χέρια το ολοκληρωμένο βιβλίο, αλλά μία ενότητα, ως που να έρθει η επόμενη και μετά από αυτήν η επόμενη...). Ο εκπαιδευτικός για να εργαστεί αποδοτικά χρειάζεται να του δοθούν μόνο τα μέσα, αφού το όραμα το βάζει ο ίδιος (αφού δεν υπάρχει όραμα για την εκπαίδευση από τους πολιτικούς)και το μέτρον του οράματός του είναι οι μαθητές του!
Συγχαρητήρα, λοιπόν, στους οργανωμένους γονείς δημόσιων (;) και κοινοτικών νηπιαγωγείων για το θάρρος και την εντιμότητα να καταθέσουν τα αυτονόητα. Ο αγώνας γονέων και εκπαιδευτικών είναι κοινός.

FREDERICKJULY18
ucaln2prtyxia
 Cyprus School of Molecular Medicine
kaitomia-ereyna ucy
TEPAKFEB19
NEAPJUL17
IDEP19
INKPAIDEIA19
HPJETPRO
THEOLOGIKISXOLI
CDA2018
INTERCOLLEGE9
PROGNOSIS9
MARTIME
FORUMMARCH
global
CYIMASTER
Middlesex2016